Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 105-69: Αντίδραση με επίδειξη δύναμης (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 105-69: Αντίδραση με επίδειξη δύναμης (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο: «Ξύπνησε» μετά τη σφαλιάρα στο Κάουνας το Τριφύλλι και δείχνοντας σοβαρότητα και συγκέντρωση για 40 λεπτά, διέλυσε την έκπληξη του Πρωταθλήματος και έστειλε μήνυμα ενόψει Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας ήταν απογοητευτική και σήμανε... συναγερμό ενόψει των υποχρεώσεών του στην Ελλάδα.

Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας, ωστόσο, φαίνεται πως τον άκουσαν και αντέδρασαν εντυπωσιακά. Με εξαιρετικό μπάσκετ και χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά και τον Χεζόνια να έχει 4 φάουλ από το πρώτο ημίχρονο, διέλυσαν τη φετινή έκπληξη του Πρωταθλήματος, το Λαύριο και έστειλαν μήνυμα προς όλους.

Μέσα από την καλή άμυνα έχτισαν αυτοπεποίθηση, καθώς υποχρέωσαν το Λαύριο σε 14 λάθη στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν 21 πόντους από αυτά. Στον αντίποδα υπέπεσαν μόλις σε 5 και δέχθηκαν αντίστοιχους πόντους (μόλις 5). Στην επίθεση με υπόμονή είχαν εξαιρετικές επιλογές μέσα από καλή δημιουργία (16 ασίστ) και μεγάλη ευστοχία (12-18 δίποντα και 9/16 τρίποντα) και έφτασαν να προηγηθούν μέχρι και 23 πόντους (53-20) στο πρώτο ημίχρονο, πριν κλείσει στο 55-35 το πρώτο 20λεπτο.

Ευχάριστο για τον Κάτας είναι και το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήραν το πόδι από το γκάζι οι παίκτες του και έφτασαν τόσο στην 100άρα, αλλά και σε μια ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 105-69.

Το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά, ωστόσο ξεχώρισαν οι Μήτογλου (16π., 5ρ.), Παπαπέτρου (15π.), Όγκαστ (12π., 5ρ.), Χεζόνια (8π., 4 ασ.), αλλά και ο Δίπλαρος (9π. με 3/4 τριπ.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε πολλά στην άμυνά του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχτισε αυτοπεποίθηση από τα 5 στα 6 τρίποντα που πέτυχε στο ξεκίνημα (15-7). Στη συνέχεια με τις αλλαγές που έγιναν οι «πράσινοι» χτύπησαν μέσα από το καλάθι με τους Μήτογλου (6 π. στο πρώτο δεκάλεπτο), Μπέντιλ (4π.) και Χεζόνια, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +10.

Με νέο σερί τριπόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και την άμυνά του να «δαγκώνει» η ομάδα του Κάτας άρχισε να χτίζει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Με κορυφαίους τους Παπαπέτρου και Μήτογλου, αλλά γενικά μια ομαδική δουλειά και παρότι «έχασαν» τον Χεζόνια με 4 γρήγορα φάουλ (ένα λόγω τεχνικής ποινής), έφτασαν στο 17' στο +20 (45-25). 2 λεπτά αργότερα η διαφορά πήγε στο +23 (53-30) για να κλείσει το ημίχρονο στο 55-35.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 7-0 σερί για τον Παναθηναϊκό (62-35), με το Λαύριο να βγάζει μια μικρή αντίδραση. Όχι φυσικά για να... γυρίσει τον αγώνα, αλλά να μην δίνει το δικαίωμα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο η διαφορά. Εκμεταλλεύτηκε μια σχετική χαλαρότητα των «πράσινων» στην άμυνα, αλλά με πρωταγωνιστή τον Όγκαστ σε αυτό το δεκάλεπτο, ο οποίος κάρφωσε εντυπωσιακά και στη φάση της βραδιάς μετά τη no-look ασίστ του Δίπλαρου, ο Παναθηναϊκός έκλεισε στο 81-57 την τρίτη περίοδο.

Με το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πόδι από το γκάζι. Με τον Δίπλαρο να παίρνει χρόνο και να το εκμεταλλεύεται πετυχαίνοντας δύο τρίποντα και τους Μπέντιλ, Μήτογλου και Χεζόνια να τα δίνουν όλα σε άμυνα και επίθεση, στο 38' η διαφορά έφτασε στο μέγιστό της μέχρι εκείνο το σημείο, με τρομερό τρίποντο του Χεζόνια να υπογράφει την 100άρα (100-63). Το σκορ τελικά έκλεισε στο 105-69, σε μια τρομερή εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 55-35, 81-57, 105-69

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved