Περιστέρι: Τα ρεκόρ του Τσαϊρέλη

Περιστέρι: Τα ρεκόρ του Τσαϊρέλη

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης πραγματοποίησει πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησε την ομάδα των δυτικών προαστίων να κάνει ρεκόρ στις ασίστ για φέτος

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Η πιο ευρεία από τις 10 νίκες του Περιστερίου στη φετινή Stoiximan Basket League -αυτό το +20 επί της Λάρισας Bread Factory και μετά το +16 με τον Ιωνικό Hellenic Coin- συνδυάστηκε με μία ιστορική, για τους «κυανοκίτρινους», επίδοση. Το Περιστέρι έφτασε στην επικράτηση κάνοντας επίδειξη δημιουργικότητας αφού μέτρησε 30 ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αλλά και τη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του στην κατηγορία. Απρόσμενος, μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης με ασίστ, ήταν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

30 ασίστ είχαν οι «κυανοκίτρινοι» και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο της περσινής σεζόν ενώ ισοφάρισαν το ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League αφού 30 είχε και το Μεσολόγγι Baxi στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν, μάλλον απρόσμενα, ο πρωταγωνιστής αυτής της δημιουργικής επίδειξης. Για να συμβεί αυτό διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του, μοιράζοντας επτά ασίστ και αφού το προηγούμενο ήταν οι τέσσερις που είχε στη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2012-13 με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καβάλα και στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 με τον Προμηθέα κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι επτά ασίστ είναι η κορυφαία επίδοση από παίκτη ρακέτας για το φετινό Πρωτάθλημα μετά τις έξι που είχαν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο ματς του Περιστερίου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα και ο Πέτρος Γερομιχαλός σε εκείνο του Λαυρίου Megabolt με τον Προμηθέα. Πρόκειται και για ρεκόρ διετίας από παίκτη ρακέτας, αφού για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-19 και στις 9 Μαρτίου 2019, όταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μοίρασε οχτώ τελικές πάσες στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κύμη.

Η εμφάνιση της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν, στατιστικά, η δεύτερη καλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό δείχνουν οι 134 βαθμοί της στο ranking που ήταν τέσσερις λιγότεροι από αυτούς που είχε χθες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi. Πρόκειται και για την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση ομαδικού ranking στην ιστορία του Περιστερίου μετά τους 142 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Μίλωνα της σεζόν 1993-94 και τους 140 που είχε στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα Bread Factory.

Σε ατομικό επίπεδο και πάλι...

*Ο Μάρβιν Τζόουνς σημείωσε το μοναδικό double-double του διημέρου, τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός του Περιστερίου έφτασε σε μία τέτοια επίδοση φέτος, αφού είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Είναι και τα μοναδικά double-double για το Περιστέρι που είναι μία από τις δύο ομάδες -η άλλη είναι ο Ηρακλής με τον Καββαδά- που έχει έναν μόνο παίκτη με τέτοια επίδοση.

Τρία ρεκόρ καριέρας απ' τον Παπαδάκη

Ο Κώστας Παπαδάκης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει τη Λάρισα Bread Factory στο παιχνίδι, το οποίο τελείωσε με τρεις κορυφαίες επιδόσεις καριέρας στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ είχε...

*22 πόντους, πέντε περισσότερους από εκείνους που είχε με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα για τη σεζόν 2016-17.

*Έξι εύστοχα τρίποντα σε 10 προσπάθειες, ξεπερνώντας την επίδοση των πέντε (5/6) που είχε ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα της σεζόν 2016-17.

*22 βαθμούς στο ranking, δύο περισσότερους από το παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στο Περιστέρι.

Μέσα από την 99η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Κώστας Παπαδάκης έφτασε τους 300 πόντους καριέρας.

Ακόμη για τη Λάρισα Bread Factory...

*Ο Θωμάς Κώττας συμπλήρωσε 150 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου 2013 ως παίκτης του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 84-49).

*Με τις οχτώ ασίστ που είχε σήμερα, ο Κεν Μπράουν έφτασε τις 200 σε 43 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved