ΑΕΚ – Στρασμπούρ 77-68: Με μαγκιά και ψυχή! (photos+videos)

ΑΕΚ – Στρασμπούρ 77-68: Με μαγκιά και ψυχή! (photos+videos)

Η ΑΕΚ των... χιλίων προβλημάτων, αρνήθηκε να πέσει και πέτυχε μια παλικαρίσια νίκη επί της Στρασμπουρ, κάνοντας το «2 στα 2» στο BCL

Μολονότι έλειπαν έξι παίκτες (Ματσιούλις, Γκίκας, Ζήσης, Μορέιρα, Σλότερ, Γιάνκοβιτς), κατέβηκε με δεκάδα, προερχόταν από έναν σκληρό αγώνα που νίκησε στην παράταση, είχε σε κακή ημέρα τον Μέικον κι έχασε τον Μόουζες με τραυματισμό στο τελευταίο δίλεπτο! Αυτή η ΑΕΚ απέδειξε ξανά ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Με ψυχή και μαγκιά, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν σαν λιοντάρια, ειδικά στην άμυνα και πέτυχαν μια τεράστια νίκη (και μια σημαντική διαφορά), βάζοντας τις βάζεις για πρόκριση στο Final-8 της διοργάνωσης. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε περιορισμένες επιλογές, επέλεξε να παίξει με κοντά σχήματα, κάτι που απέδωσε, με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί ιδανικά την μπάλα.

Όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν έτοιμοι να ανταποκριθούν κι έβαλαν το δικό τους... λιθαράκι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κώστα Γόντικα. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος εξελίχθηκε σε παίκτη «κλειδί» τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Δυστυχώς, η... κατάρα των τραυματισμών δεν έλειψε ούτε απόψε καθώς δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Μόουζες γύρισε άσχημα το αριστερό του πόδι κι υποχώρησε υποβασταζόμενος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Στρασμπούρ ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα, πίεσε πολύ την μπάλα και αρχίζοντας με 4/8 τρίποντα βρέθηκε στο +9 (22-13), ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις που είχαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με μεγαλύτερη προσοχή και με παγίδες στην άμυνα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι σούταραν με 45.5% έξω από τα 6μ75. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πορεύονταν μαζί στο σκορ, μέχρι το (μίνι) ξέσπασμα του Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε τους έξι τελευταίους πόντους της ΑΕΚ, η οποία πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν μπροστά με 44-40. Η επιλογή του Παπαθεοδώρου να παίξει με τρεις κοντούς απέδωσε για την «Ένωση», η οποία άντεξε και στο ξέσπασμα της γαλλικής ομάδας.

Η Στρασμπούρ, η οποία προηγήθηκε 56-51 (29'), είχε προσαρμόσει την άμυνα της πάνω στον Μέικον (4π. με 1/8 σουτ), αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει τον Λάνγκφορντ, ο οποίος είχε φτάσει τους 19 πόντους (7/10). Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (56-56) στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν μεγάλες άμυνες, ενώ έδειξαν αξιοζήλευτο οίστρο έξω από τα 6μ75!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τέσσερις επιθέσεις πέτυχαν ισάριθμα τρίποντα με Χρυσικόπουλο (δύο), Μωραϊτη και Μόουζες, για να βρεθούν για πρώτη φορά στο ματς στο +9 (75-66 στο 37'). Το συγκεκριμένο διάστημα πέρα από εξαιρετική άμυνα, οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν ιδανικά την μπάλα.

Στο τελευταίο δίλεπτο, η ΑΕΚ, η οποία έχασε και τον Μόουζες με τραυματισμό, αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεση, αλλά έβγαλε τρομερή ενέργεια και διάθεση στην άμυνα, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη.

 



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved