ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 85-87 (74-74κ.α.): Μέγας είσαι Κιθ! (videos+photos)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 85-87 (74-74κ.α.): Μέγας είσαι Κιθ! (videos+photos)

Με buzzer-beater του Κιθ Λάνγκφορντ, η ΑΕΚ έκαμψε στην παράταση (87-85, 74-74κ.α.) την αντίσταση του ΠΑΟΚ, έπειτα από ένα τρομερό ματς στην Πυλαία

Ο Αμερικανός γκαρντ για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν στα... καλύτερα του και ήταν άστοχος (βλ. 3/12 σουτ), ωστόσο όταν η μπάλα «έκαιγε» έδειξε ότι παραμένει ένας τρομερά ποιοτικός παίκτης που έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, ακόμα και στα 38 του. 

Ο Λάνγκφορντ σημείωσε κρίσιμους πόντους, αλλά κυρίως ήταν αυτός που ανέλαβε την τελευταία επίθεση στο έξτρα πεντάλεπτο και με buzzer-beater δίποντο έδωσε μια μεγάλη νίκη στην εφτάψυχη ΑΕΚ, η οποία για ακόμα ένα ματς έδειξε ότι δεν... καταλαβαίνει από απουσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τους Ζήση, Γκίκα, Μορέιρα και Γιάνκοβιτς, έχασε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και τους Σλότερ και Μόουζες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι ομάδες μπήκαν ιδιαίτερα νευρικές στο παιχνίδι κι οι επιλογές τους στην επίθεση δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να έχει 2/11 σουτ στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Τα επιθετικά ριμπάουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε η ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα στο ξεκίνημα, σε ένα ματς, πάντως, που ποιοτικά δεν ήταν καλό. Ειδικά στο δίλεπτο 13'-15', οι δύο ομάδες έμοιαζε σαν να κάνουν διαγωνισμό λαθών, με το ένα να διαδέχεται άλλο.

Οι γηπεδούχοι που ήταν πίσω στο σκορ έχαναν σημαντικές ευκαιρίες για να ανατρέψουν την κατάσταση, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» των πολλών προβλημάτων έχασαν ακόμα έναν παίκτη στο 15'! Ο Μάρκους Σλότερ αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια, έδειχνε να πονάει και φυσικά δεν επέστρεψε ξανά στο παρκέ.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην επίθεση κι η ΑΕΚ με τρίποντο του Λοτζέσκι βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10 (37-27) στο 17'. Στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος του Βορρά» να «ροκανίσει» τη διαφορά με σερί 9-0. Σημαντικό στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου, αποτέλεσαν φυσικά και τα λάθη, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να έχει μόλις 3, την ώρα που η «Ένωση» είχε ήδη πλησιάσει τον μέσο όρο της (είναι 12 κι είχε 11).

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ σκόραρε 16 πόντους, με τον Μαυροειδή να κάνει πολύ καλή δουλειά κοντά στο καλάθι, αλλά και τον Λάνγκφορντ να σκοράρει καθοριστικούς πόντους. Κάπως έτσι μπόρεσε να διατηρεί ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα.

Ο Παπαθεοδώρου έχασε έναν ακόμα ψηλό, καθώς ο Μαυροειδής αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο 31' κι οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Κάρτερ έκαναν την αντεπίθεση τους. Σημαντικές βοήθειες έδωσε κι ο Κονατέ, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει ένταση και πείσμα, πλησιάζοντας στο -3 (60-63). Ήταν ξεκάθαρο ότι πλέον η ΑΕΚ ένιωθε πίεση, ωστόσο προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο, έστω κι αν δεν είχε διαφορά ασφαλείας.

Αυτός που βγήκε μπροστά ήταν ο Μέικον, ο οποίος με έξι σερί πόντους έκανε το 60-69 (35'), αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς καθώς οι γηπεδούχοι άντεξαν κι επέμειναν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κάνει ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρτερ κι από το 64-71 να βρεθεί στο 74-71, 36.6''.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Χρυσικόπουλος πέτυχε πέντε κρίσιμους πόντους κι έκανε το 77-83, 1'58'' πριν το φινάλε, αλλά ο Κακλαμανάκης εκμεταλλεύτηκε τα «κενά» που υπήρχαν στο «ζωγραφιστό» της ΑΕΚ, η οποία είχε χάσει (και) τον Μόουζες με πρόβλημα. Ο Λαβ ισοφάρισε σε 85-85, αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος με buzzer beater έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74 (κ.α.), 85-87

Δείτε στο gallery τα στατιστικά των δύο ομάδων...

 



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved