Basket League: Η βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής (videos+photos)

Basket League: Η βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής (videos+photos)

Δείτε τη βαθμολογία και όσα συνέβησαν στους αγώνες της Κυριακής (27/12) για την Basket League

Η πρώτη «100άρα» στη φετινή Basket League είναι γεγονός. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Ηρακλή με 106-74 για την 9η αγωνιστική και παραμένει αήττητος στη σεζόν μετρώντας επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι Θεσσαλονικείς, στο ντεμπούτο του Αστέριου Καλύβα στον πάγκο τους, φάνηκαν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Πέντε παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Νέντοβιτς είχε 17π., ο Παπαπέτρου 15π., ο Μήτογλου 12π. και ο Καλαϊτζάκης 11π. Την ίδια στιγμή ο Μακ πέτυχε 8 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ. Για τον Ηρακλή, που υποχώρησε στο 4-5 με την τρίτη του συνεχόμενη ήττα, ο Σαγκς είχε 18 πόντους και οι Καββαδάς και Χάνλαν, 14 και 13, αντίστοιχα.

 

Ο συνδυασμός πιεστικής άμυνας και πολυφωνίας στην επίθεση οδήγησε το Λαύριο σε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην αήττητη -μέχρι το βράδυ της Κυριακής- στην Basket League, ΑΕΚ (78-70).

Mόνο μία φορά προσπέρασε η ΑΕΚ (32-33), αφού ένας Γιανίκ Μορέιρα (30π., 8ρ.) δεν μπορούσε να φέρει την... Άνοιξη απέναντι στην «καυτή» τριάδα των Κάρτερ (19π.), Μουράτου (15π.) και Κόζι (13π.). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πανηγύρισε μια 5η σερί νίκη (5-3) βάζοντας τέλος στο σερί των 21 διαδοχικών νικών της ΑΕΚ στην Basket League, μετά από 428 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 27 Οκτωβρίου 2019.

Ένα από τα πολλά φετινά παιχνίδια της Basket League που κρίθηκαν στο τέλος και με διαφορά ενός καλαθιού, έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ιωνικό Hellenic Coin με 86-84 και έφτασε στις τρεις διαδοχικές επιτυχίες, σταματώντας από την άλλη πλευρά το σερί των δύο νικών της ομάδας της Νίκαιας.

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν καλύτερος στο πρώτο και ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο οπότε το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα τελευταία δευτερόλεπτα του. Με το σκορ στο 86-84, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος στην επαναφορά της μπάλας, ο Άνταμ Σμιθ έτρεξε το γήπεδο αλλά υπό την πίεση του Λοβ έχασε την μπάλα, μαζί με την ευκαιρία να επιχειρήσει το τρίποντο της νίκης για την ομάδα του.

Για τον ΠΑΟΚ κορυφαίοι ήταν ο Ζερμέιν Λοβ με 17 πόντους και ένα καθοριστικό καλάθι προς το τέλος του αγώνα, ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 14 πόντους, επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ και ο Κακλαμανάκης με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Για τον Ιωνικό Hellenic Coin, ο Άνταμ Σμιθ απέναντι στην πρώην ομάδα του είχε 21 πόντους με 7/11 σουτ και ο Τζόναθαν Έλμορ 15 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο.

 

Η Λάρισα Bread Factory ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε πανηγυρίσει εντός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν, πλέον όμως πήρε κι εκείνη το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στο γήπεδό της. Στο ντεμπούτο του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο της, η θεσσαλική ομάδα, επικράτησε με 84-58 του Μεσολογγίου ΒΑΧΙ για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Η Λάρισα Bread Factory βελτίωσε το ρεκόρ της σε 2-6 και πλησίασε τους νεοφώτιστους που υποχώρησαν στο 3-6 μετρώντας την έκτη διαδοχική τους ήττα στη λίγκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική παρουσία πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, καθώς τελείωσαν το παιχνίδι με 18/39 τρίποντα (και 13/22 δίποντα) τη στιγμή που το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ είχε 7/21 τρίποντα (και 14/27 δίποντα). Παράλληλα είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (36-24).

Ο Μπέρι τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 5/7 τρίποντα, ενώ ο Ρας είχε 14 πόντους (με 4/8 τρίποντα), ο Μπράουν 16 (με 4/5 τρίποντα) και ο Γουέμπ 12 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου που παρατάχθηκε δίχως τον πρώτο σκόρερ της Ντεβόντε Γκριν, ο Μπράουν είχε 17 πόντους και οι Χατζηνικόλας και Γράβας προσέθεσαν από 11.



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved