Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 76-57: Ξέσπασε στο δεύτερο και κέρδισε (videos+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 76-57: Ξέσπασε στο δεύτερο και κέρδισε (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε του Περιστερίου και πλέον ετοιμάζεται για τη "Διαβολοβδομάδα" με Ρεάλ και Άλμπα

Ήταν μια νίκη που ο Παναθηναϊκός την ήθελε πολύ για... ψυχολογικούς λόγους. Οι "πράσινοι" δεν βρίσκονται στο καλύτερο... φεγγάρι τους και χρειάζονται νίκες και καλές εμφανίσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Και η αποψινή νίκη επί του Περιστερίου με 76-57 δίνει μια καλύτερη ψυχολογία στον Γιώργο Βόβορα και τους παίκτες του εν όψει των αναμετρήσεων με Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα Βερολίνου. Όλα τελείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 26 πόντους και "καθάρισε" το ματς.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με το Περιστέρι να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2-5. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε άμεσα και με σερί 8-0 κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 10-5 και να δείχνει σε καλή... κατάσταση. Η συνέχεια όμως δεν ήταν καθόλου καλή με τους "πράσινους" να μην έχουν καλές επιλογές στην επίθεση και να "εκτελούν" από την περίμετρο με μόλις 1/8 τρίποντα. Το Περιστέρι αντέδρασε και με τον Χάροου να οργανώνει βρήκε λύσεις και απάντησε με δικό του σερί 0-8, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό άποντο για περίπου 5 λεπτά. Το 10-5, είχε γίνει 10-13 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 13-14 για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.
Στην δεύτερη περίοδο οι "πράσινοι " μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και με τον Μπεν Μπέντιλ να προσφέρει συνεχώς λύσεις (7 πόντοι) προηγήθηκαν με 25-20. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο του Μπουρούση και ακολούθησε... ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με τον Ντίνο Μήτογλου πρωταγωνιστή. Οι γηπεδούχοι "άνοιξαν" την διαφορά στους 11 πόντους, 34-23 με τον ημίχρονο να "κλείνει" στο 36-31, έπειτα από συνεχόμενα λάθη των παικτών του "τριφυλλιού".

Πήρε διαφορά και το τελείωσε

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μπήκε... ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε... αέρα στην ομάδα του αλλά οι "πράσινοι" συνέχιζαν να προβληματίζονται στην επίθεση, παρά το +7, 44-37. Η συνέχεια ήταν πολύ κακή και... άστοχη και για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, αλλά και.. στόχο. Λίγο πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν στο +6, 48-42, αλλά με 5 σερί πόντους από τον Μάρκους Φόστερ η διαφορά πήγε και πάλι στους 11. Το τελείωμα ήταν ακόμα καλύτερο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Σέλβιν Μακ με την εκπνοή του δεκαλέπτου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έκανε το 56-42.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ευστοχεί σε τρίποντο και να στέλνει την διαφορά στου 17 πόντους, 59-42. Το Περιστέρι δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Βόβορας έβλεπε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να σκοράρει και να βρίσκει ψυχολογία και 3 λεπτά πριν το τέλος ο Μπεν Μπέντιλ έστειλε την διαφορά στο +21, 71-50.

Δεκάλεπτα: 13-14, 36-31, 56-42, 76-57
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Βόβορας): Μακ 3(1), Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3(1), Παπαπέτρου 11(1), Κασελάκης 5(1), Καλαϊτζάκης, Φόστερ 9(3), Νέντοβιτς 11(3), Ουάιτ 2, Μήτογλου 7(1), Μπέντιλ 15(1). Σαντ-Ρος 2
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 2, Πετεγουέι 5, Μπουρούσης 5(1), Σαλούστρος 6, Αθηναίου, Καράμπελας 3(1), Βασιλόπουλος 2, ΜακΛίν 8, Τζόουνς 3, Κρόκετ 6, Γκρέι 8(1), Χάροου 9(2)



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved