Ηρακλής – ΑΕΚ 72-79: Black Jack στο... αήττητο! (videos)

Ηρακλής – ΑΕΚ 72-79: Black Jack στο... αήττητο! (videos)

ΑΕΚ: Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν 79-72 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη κι έφτασαν τα 21 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στη Basket League.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια «μεστή» εμφάνιση, ήταν πολύ καλή στην άμυνα και συνεπής στην επίθεση και είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ανάγκασαν τους γηπεδούχους να έχουν αρνητικό πρόσημο στη σχέση ασίστ / λαθών.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μικρά πράγματα και στις δύο άκρες του παρκέ από πολλούς παίκτες, την ώρα που για τον Ηρακλή ο Βασίλης Καββαδάς έδειχνε να παλεύει μόνος του. Βέβαια, στα τελευταία λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκε να δείξουν ψυχραιμία και «καθαρό» μυαλό για να μην την... πατήσουν. 

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την έκτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας συνολικά τις 21 στη Basket League (είχε 15 από την περσινή σεζόν). Βέβαια, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι σε αυτό το σερί υπολογίζεται κι η νίκη επί του ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που όπως όλα δείχνουν θα επαναληφθεί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλός στο ξεκίνημα του ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές επιπόλαιες επιλογές. Αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Καββαδάς που σκόραρε γρήγορα 8 πόντους, την ώρα που η «Ένωση» μέτρησε 3/10 σουτ και 4 λάθη. Μόλις, όμως, ο Έλληνας ψηλός σταμάτησε να σκοράρει με αυτή τη συχνότητα, οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στην επίθεση.

Την εικόνα του ματς άλλαξαν ολοκληρωτικά οι Κατσίβελης και Χρυσικόπουλος. Ο πρώτος έκανε εξαιρετική δουλειά σε επίθεση και άμυνα, ενώ ο δεύτερος σκόραρε 10 σερί πόντους, φέρνοντας την ΑΕΚ στο +9 (30-21) στο 17'. Μετά το τάιμ άουτ του Βαγγέλη Ζιάγκου, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» επιμέρους 10-2 για να πλησιάσουν στον πόντο (31-32). Τελικά, με buzzer-beater τρίποντο του Ματσιούλις, οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν με διαφορά έξι πόντων (37-31) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Μάλιστα, ο Λιθουανός σημείωσε και τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας του στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος, ενώ έφτασε τους 11 μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Συνέβαλε έτσι τα μέγιστα, ώστε η ΑΕΚ να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (52-41 στο 25'). Ο Ηρακλής έδειχνε να μην έχει ρυθμό στην επίθεση και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συμπληρώσει φάουλ από το 22'.

Παράλληλα, ο «γηραιός» μέτρησε υπερδιπλάσια λάθη (15 έναντι 7) κι διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων έφτασε ως το +15 (56-41). Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, παγίωσαν μια διψήφια διαφορά και προηγήθηκαν 62-46 (33'), με τον Ηρακλή να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να μπει ξανά στο μας.

Ο Καββάδας (20π., 7ριμπ.) έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά έμοιαζε να παλεύει μόνος του! Όταν πήρε κάποιες βοήθειες οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο -6 (64-70), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν. Ο Λάνγκφορντ πέτυχε καθοριστικό γκολ φάουλ (64-73, 1'07'' πριν το τέλος) ενώ το αντιαθλητικό φάουλ του Χάτσερ κι η ψυχραιμία του Ζήση από τις βολές (69-77, 19'' πριν το τέλος) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-37, 44-56, 72-79.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved