ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 85-84: Ο Ματσιούλις έκανε τη διαφορά στη ματσάρα του ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 85-84: Ο Ματσιούλις έκανε τη διαφορά στη ματσάρα του ΟΑΚΑ!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε διαβασμένος στο ΟΑΚΑ και διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη, ωστόσο ο “καυτός” Γιόνας Ματσιούλις έκανε τη... διαφορά για την ΑΕΚ - “Φωνάζουν” για την τελευταία φάση οι φιλοξενούμενοι

Ο Λιθουανός φόργουορντ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, αλλά κυρίως βγήκε μπροστά όταν η μπάλα “έκαιγε” κι οδήγησε την “Ένωση” στη νίκη (85-84) έπειτα από ένα ντέρμπι! Με τον ΠΑΟΚ να έχει γυρίσει τούμπα το ματς, περνώντας μπροστά με 76-75, ο Ματσιούλις ευστόχησε σε δύο διαδοχικά σουτ έξω από τα 6μ75 που έμοιαζαν με “μαχαιριά”.

 Ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Λάνγκφορντ, ξαναέβαλαν τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση της νίκης στο φινάλε. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης “φωνάζει” για φάουλ του Ζήση πάνω στον Λοβ στο τρίποντο, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 85-84.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να “χτυπήσει” την ΑΕΚ μέσα στο “ζωγραφιστό” κι έτσι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 24-19 (9'). Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα διαβασμένοι, με τον Κακλαμανάκη να έχει 13 πόντους με 6/6 δίποντα! Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έβγαλαν αντίδραση στο τελευταίο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου. Μάλιστα, με διαδοχικά τρίποντα (σ.σ. ο Ματσιούλις είχε 3/3) προηγήθηκε με 47-40 στο 18'.

Το πρόβλημα των γηπεδούχων, άλλωστε, δεν ήταν η επίθεση αλλά η άμυνα! Ο ΠΑΟΚ την είχε “διαβάσει” εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να βρίσκει ελεύθερα σουτ. Από την άλλη, όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να περιορίσει και την αποτελεσματικότητα των “κιτρινόμαυρων” έξω από τα 6μ75.

Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προηγήθηκε για πρώτο φορά με 9 πόντους (54-45), ωστόσο οι παίκτες του Μέξα κατάφεραν να μην της επιτρέψουν να αυξήσει τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ κι αν είχαν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες τους θα είχαν γυρίσει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ με το πρώτο καλάθι του Κακλαμανάκη μετά την πρώτη περίοδο βρέθηκε στο -2 (67-65) με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Στο συγκεκριμένο σημείο, οι φιλοξενούμενοι είχαν 40 πόντους μέσα από το “ζωγραφιστό”. Από την άλλη, η ΑΕΚ συνέχισε να στηρίζεται στο περιφερειακό σουτ της, χωρίς όμως να είναι το ίδιο αποτελεσματική στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις όταν πέρασαν την μπάλα μέσα στο καλάθι, στον Μορέιρα και διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα (73-67 στο 36'), αλλά ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε “σκληρό καρύδι”! Μάλιστα, μετά από κλέψιμο και καλάθι του Γκρίφιν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 75-76 στα 2 λεπτά πριν το φινάλε!

Ο Γιόνας Ματσιούλις, όμως, ήταν σε τρομερή κατάσταση και με δύο μεγάλα τρίποντα έκανε το 81-76, φτάνοντας τα 6/8 σουτ έξω από τα 6μ75! Οι γηπεδούχοι είχαν την κατάσταση στα χέρια τους, αλλά ένα λάθος κι ένα ανόητο αντιαθλητικό του Λάνγκφορντ, έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να μειώσει σε 83-81, στα 10.6'' για το τέλος.

Στο φινάλε ο Ζήσης είχε 0/2 βολές, αλλά ο Γκρίφιν έβγαλε την μπάλα έξω στην προσπάθεια για το ριμπάουντ κι ο Ρογκαβόπουλος με 2/2 βολές έκανε το 85-81. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Λοβ ευστόχησε σε τρίποντο, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να “φωνάζουν” και για φάουλ του Ζήση πάνω στην προσπάθεια του.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 52-45, 67-61, 85-84.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved