«Έσκασε» η «βόμβα» στο Περιστέρι: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Μπουρούσης (video+photos)

«Έσκασε» η «βόμβα» στο Περιστέρι: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Μπουρούσης (video+photos)

Παίκτης του Περιστερίου είναι με κάθε επισημότητα ο Γιάννης Μπουρούσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοινώνει την συμφωνία της με τον αθλητή Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος θα φοράει την φανέλα του συλλόγου ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Ο έμπειρος σέντερ, με την πλούσια (σε τίτλους και διακρίσεις) καριέρα, αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης και θα ισχυροποιήσει με την παρουσία του την γραμμή των ψηλών της ομάδας, τόσο στις εγχώριες υποχρεώσεις της, όσο και στο Basketball Champions League.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Περιστερίου ο Γιάννης Μπουρούσης, ανέφερε:

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Από τη στιγμή που ο κόουτς Πεδουλάκης, με τον οποίο είχα άμεση επαφή καθώς έχουμε συνεργαστεί και στον Παναθηναϊκό, με κάλεσε να έρθω στην ομάδα, δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ για να αποδεχθώ την πρόταση του. Ήθελα να αγωνιστώ για άλλο έναν χρόνο στο υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι καθαρά θέμα διάθεσης και αγάπης προς το άθλημα».

Και συμπλήρωσε:

«Θέλω να βοηθήσω το Περιστέρι να εκπληρώσει τους στόχους του στις εγχώριες υποχρεώσεις και στο Basketball Champions League. Από την αρχή είδα πως υπάρχει μία πολύ σοβαρή διοίκηση που είναι δίπλα στην ομάδα, γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Σύλλογο και όλοι οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο, δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση».

Το βιογραφικό
Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1983 στην Καρδίτσα έχει ύψος 2,15μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ' Κατηγορία), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2002 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002.

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011 κατακτώντας δύο κύπελλα.

Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου και παρέμεινε από το 2013 ως το 2015. Με την ισπανική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας την ίδια χρονιά. Το 2014 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο Σούπερ Καπ.

Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου, ενώ βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.

Την επόμενη χρονιά (2016-2017) επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε το ντάμπλ.

Έναν χρόνο αργότερα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό αποδεχόμενος μια δελεαστική πρόταση από την Κίνα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο στους Zhejiang Guangsha Lions. Πέρσι (2019-2020) επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη και την Ισπανία, όπου αγωνίστηκε στην Γκραν Κανάρια με την οποία συμμετείχε μέχρι την τελική φάση του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, με την οποία κατέκτησε το 2002 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρωσίας. Επίσης ως μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 της Πολωνίας.

Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο για μια 20ετία και στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 ανακοίνωσε την απόσυρση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όντας ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της «επίσημης αγαπημένης».

 



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved