Basket League: Επιτέλους επιστρέφει (photos)

Basket League: Επιτέλους επιστρέφει (photos)

Επιστροφή στα παρκέ για τις ομάδες της Basket League, με την «ευχή» να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξουν μεγάλα θέματα με την πανδημία του κορονοϊού - Το Onsports σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε

Παρότι πέρασε από πολλά προβλήματα η Basket League τελικά επιστρέφει και πάλι δράση με τις ομάδες να πατάνε παρκέ και να ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους. Βέβαια πέρα από τη «μάχη» εντός παρκέ έχουν να δώσουν και αυτή εκτός όπου θα πρέπει να μην αφήσουν τον κορονοϊό που έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη να τις επηρεάσει.

Ένα από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει το πρωτάθλημα ήταν η αποχώρηση του Πανιωνίου που τελικά αγωνίζεται πλέον στην Β΄Εθνική αλλά και τα όσα συνέβησαν με την ΕΕΑ και τον Ιωνικό, με την ομάδα της Νίκαιας να παίρνει τελικά αδειοδότηση.  Φαβορί αν μη τι άλλο εφόσον όλα πάνε καλά είναι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ενώ μια σκάλα πιο κάτω είναι η ΑΕΚ, με Περιστέρι και Προμηθέα Πατρών να δίνουν τη δική τους μάχη. Η πρεμιέρα αρχίζει με τέσσερις αναμετρήσεις  το Σάββατο και μια την Κυριακή.

Στις 17:15, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν», την ίδια ώρα το Μεσολόγγι φιλοξενεί τον Άρη στην πρώτη ιστορική εμφάνιση των γηπεδούχων στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στις 17:15 αρχίζει και το ματς, Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Από εκεί και πέρα στις 19:30 το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ. Την Κυριακή (25/10) στις 19:30, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται, στο ΟΑΚΑ, τη Λάρισα.  Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Basket League

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στις διοργανώσεις της Basket League σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση μοριακής ανίχνευσης του SARS-CoV-2 με RT-PCR τεστ ρινοφαρυγγικου επιχρίσματος (test PCR για COVID 19).

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

α. Ένα τεστ από εβδομήντα δύο (72) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την πρώτη ημέρα συγκέντρωσης της Ομάδας για προπόνηση

β. Ένα τεστ σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα (συμπεριλαμβανομένων των φιλικών αγώνων)

γ. Ένα τεστ κάθε επτά (7) ημέρες μετά το πρώτο επίσημο αγώνα (συμπεριλαμβανομένων των φιλικών αγώνων)

δ. Εφόσον είναι δυνατό αποτελεί ισχυρή σύσταση το τεστ να πραγματοποιείται από εβδομήντα δύο (72) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τον επόμενο αγώνα

ε. Ειδικά για τις ομάδες που επιστρέφουν από αγώνα στο εξωτερικό ισχύουν τα οριζόμενα στο πρωτόκολλο άφιξης στη χώρα. Επιπλέον των προβλεπόμενων από το πρωτόκολλο άφιξης και παρά το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο τεστ εντός των προηγούμενων επτά (7) ημερών θα πρέπει να πραγματοποιούν και ένα τεστ σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν τον επόμενο αγώνα με Ελληνική Ομάδα. Το πρώτο τεστ πραγματοποιείται από όλο το προσωπικό της Ομάδας (αθλητικό, προπονητικό, τεχνικό).

στ. Τα επόμενα τεστ μετά από το πρώτο για λόγους περιορισμού κόστους θα γίνονται μόνο σε αυτούς που θα έχουν διαπίστευση χρώματος γαλάζιου στους αγώνες όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στη παράγραφο 5.4 του παρόντος.

ζ. Οι διαδικασίες επί θετικού κρούσματος περιγράφονται αναλυτικά στο τέλος του παρόντος Πρωτοκόλλου.

Η Υγειονομική Επιτροπή της Basket League αποτελεί το σύνδεσμο με την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ. Συμβουλεύει το ΔΣ της Basket League για τα υφιστάμενα μέτρα της πολιτείας και για το πιθανό επίπεδο κινδύνου μίας διοργάνωσης χρησιμοποιώντας και τα διαθέσιμα εργαλεία Risk Assessment της FIBA. Επίσης συμβουλεύει για όποιο άλλο θέμα δεν υπάρχουν οδηγίες στο παρόν Πρωτόκολλο. Δεν είναι δυνατή από το παρόν Πρωτόκολλο η απόλυτη και σε κάθε περίπτωση εξασφάλιση έναντι των συνεπειών του COVID-19 και αναγνωρίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από τον ΕΣΑΚΕ μετά από Εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής του στα πλαίσια ενός  συνδυασμού διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου και οικονομικού ρίσκου λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Πολιτείας, της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ, και των Διοργανωτριών Αρχών του Basket».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Basket League

Δείτε εδώ:

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Το ρόστερ της ΑΕΚ

Το ρόστερ του Προμηθέα Πατρών

Το ρόστερ του Περιστερίου

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Το ρόστερ του Άρη

Το ρόστερ του Ηρακλή

Το ρόστερ του Λαυρίου

Το ρόστερ του Κολοσσού

Το ρόστερ του Ιωνικού

Το ρόστερ της Λάρισας

Το ρόστερ του Χαρίλαου Τρικούπη

 



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved