Μαυροκεφαλίδης: «Υγεία και καλή πορεία με το Περιστέρι»

Μαυροκεφαλίδης: «Υγεία και καλή πορεία με το Περιστέρι»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ όπου μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του στο Περιστέρι

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Ποιό είναι το κίνητρο σου για να συνεχίσεις να παίζεις μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Το νούμερο ένα κίνητρο είναι η οικογένεια μου. Από εκεί και πέρα φροντίζω να βρίσκω και άλλα κίνητρα μεγάλα και μικρά, για να διατηρούμαι σε εγρήγορση πνευματικά και σωματικά».

- Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου για τη νέα σεζόν με το Περιστέρι Winmasters;

«Εκείνο που θέλω είναι να έχουμε υγεία οι συμπαίκτες μου και εγώ και να καταφέρουμε τους στόχους που θα θέσουν η διοίκηση και ο προπονητής. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια καλή ομάδα για την EKO Basket League και το Basketball Champions League». 

- Πόσο σου έχει λείψει να παίξεις μπάσκετ μπροστά σε κοινό;

«Προσωπικά δεν μου έλειψε. Προτεραιότητα για όλους είναι η υγεία και επιπλέον τον καιρό της καραντίνας και το διάστημα που ακολούθησε είχα την ευκαιρία να αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια μου. Ασφαλώς, προσέχω το σώμα μου, σκέφτομαι το μπάσκετ και εκτιμώ ότι όταν έρθει η ώρα να πιάσουμε μπάλα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, όλα θα είναι μια χαρά».

- Είσαι ένας παίκτης που συγκεντρώνεις τον θαυμασμό για την τεχνική σου. Πόσο έχει αλλάξει το μπάσκετ από τότε που άρχισες να παίζεις μέχρι σήμερα;

«Έχει αλλάξει πολύ το μπάσκετ. Από τότε που άρχισα να παίζω η σύγκριση είναι μέρα με τη νύχτα. Το ταλέντο σήμερα είναι σπάνιο. Το μπάσκετ κυριαρχείται από το αθλητικό κομμάτι. Δυστυχώς ο κόσμος δεν βλέπει παίκτες να κάνουν φαντεζί ενέργειες.

- Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν είχε αναδειχθεί MVP των μηνών Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου για την EKO Basket League. Η απονομή του βραβείου για τον μήνα Δεκέμβριο είχε γίνει στον 36χρονο φόργουορντ σέντερ από τον «Νουρέγιεφ» Κώστα Πετρόπουλο

Προσωπικά προσπαθώ να προσαρμοστώ στο νέο στυλ που έχει οδηγηθεί το μπάσκετ και χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου να βρώ ισορροπία.Στο σύγχρονο μπάσκετ, επίσης, κυριαρχεί πολύ το τρίποντο. Γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ προσπαθεί να ακολουθήσει το στυλ του NBA, αλλά δεν ξέρω εάν ταιριάζει στην Ευρώπη το στυλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

- Ποιά ομάδα και ποιός παίκτης σε εντυπωσίασε από την EKO Basket League της περασμένης σεζόν;

«Μου άρεσαν οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, το Περιστέρι Winmasters. Μου αρέσουν, επίσης, τα ελληνόπουλα, που δουλεύουν σκληρά, έχουν πολύ καλά στοιχεία και δεν παίρνουν τις ευκαιρίες τις οποίες δικαιούνται λόγω της παγκοσμιοποίησης. Θεωρώ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να παίζουν έως τρεις ξένοι σε κάθε ομάδα. Είναι λάθος για το ελληνικό μπάσκετ να μην προωθούνται οι Έλληνες παίκτες. Ο 5ος ή ο 6ος ξένος παίκτης συνήθως στις ομάδες είναι αμφιβόλου αξίας. Και είναι κρίμα παίκτες αμφιβόλου αξίας να στερούν ευκαιρίες από ταλαντούχους Έλληνες. Από τους νέους προσωπικά μου αρέσει ο Λευτέρης Μαντζούκας, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί, καλοί Έλληνες παίκτες».

 


Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved