«Πράσινο» μέλλον σε «γαλανόλευκο» φόντο

«Πράσινο» μέλλον σε «γαλανόλευκο» φόντο

Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου βγαίνουν μπροστά και είναι έτοιμοι να κάνουν την διαφορά στην επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού»

Η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό θα είναι ιδιαιτέρως… περίεργη. Το δίκτυ ασφαλείας που προσέφερε για 33 συναπτά έτη η οικογένεια Γιαννακόπουλου πλέον δεν υπάρχει, μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από την ομάδα μπάσκετ. Πλέον το τμήμα έχοντας στο «τιμόνι» του τον Μάνο Παπαδόπολου, αλλά και τον Τάκη Τριαντόπουλο οφείλει να μάθει να «ζει» χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και οφείλει να το κάνει άμεσα για να μπορέσει να βαδίσει εκ του ασφαλούς στην νέα εποχή.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα πως μέσα στην σεζόν θα δούμε πολλά πράγματα τα οποία θα μας… ξενίσουν. Τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει και δεν θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση. Κάποια άλλα πράγματα όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ποτέ. Και ένα από αυτά, από τα πιο σημαντικά, είναι η διάθεση της ομάδας να στηρίζεται στους Έλληνες παίκτες και να στηρίζει ότι καλύτερο και ελπιδοφόρο υπάρχει στο εγχώριο προϊόν.

Έτσι και φέτος τρεις από τους παίκτες που κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν «κολώνες» της νέας εποχής για τον Παναθηναϊκό θα είναι οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης. Οι τρεις τους έχουν κάνει το… ξεπέταγμά τους από την περασμένη σεζόν και μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ να μπορέσουν να κουβαλήσουν στους ώμους τους τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής. Σαφώς και θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η επιλογή των ξένων παικτών, που μπορούν να κάνουν την διαφορά αλλά το Ελληνικό στοιχείο είναι πάντα αυτό που σε πάει ένα βήμα παραπάνω. Όπως πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η προσθήκη και άλλων Ελλήνων παικτών (Κασελάκης, Μποχωρίδης) που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερο «γαλανόλευκο» χρώμα στα «πράσινα» αποδυτήρια.

Ο νέος αρχηγός

Μετά από την αποχώρηση του Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό και την συμφωνία του διεθνούς γκαρντ με την Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια, η ομάδα του «τριφυλλιού» βρίσκεται στην αναζήτηση του νέου της αρχηγού. Ή καλύτερα δεν βρίσκεται σε αναζήτηση, αφού όπως όλα δείχνουν τον έχει βρει στο πρόσωπο του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας παίκτης μετά από τα δύο πρώτα του χρόνια στον Παναθηναϊκό έχει ήδη δείξει τις ηγετικές του ικανότητες αλλά και την διάθεσή του να βγει ακόμα πιο μπροστά. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη συνθήκη. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα παίκτη στην θέση «3», έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και επιδέχεται ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο διεθνής παίκτης είχε στην Ευρωλίγκα (σε 27 συμμετοχές) 11 πόντους μέσο όρο, με 70% στα δίποντα, 36,7% στα τρίποντα και μόλις 60.6%σ τις ελεύθερες βολές. Παράλληλα «κατέβαζε» 4.1 ριμπάουντ ανά ματς και έδινε κάτι λιγότερο από μία τελική πάσα. Και όλα αυτά σε 27:54 λεπτά συμμετοχής.

105493829 271758430574460 8453029214614957396 n

Η μεγάλη ευκαιρία του «Big Papa»

Όμως δεν είναι μόνο ο Παπαπέτρου. Και ο Γιώργος Παπαγιάννης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως φέτος είναι η ευκαιρία του να κάνει την διαφορά. Ο Έλληνας σέντερ θα σηκώσει μεγάλο βάρος της front line την νέα σεζόν και αν κρίνουμε από την παρουσία του την σεζόν που ολοκληρώθηκε (στο δεύτερο μισό της) είναι σε πολύ καλό δρόμο. Παράλληλα και η δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα (από την καραντίνα και μετά) δείχνει την φιλοσοφία και νοοτροπία του). Ο Παπαγιάννης στην περσινή Euroleague είχε 27 συμμετοχές και 17:32 λεπτά σκοράροντας 7 πόντους με 63% στα δίποντα και 66,7% στις βολές, ενώ έπαιρνε σχεδόν 5 ριμπάουντ και έκανε και μία τάπα.

105379852 585746752316255 7900850854443928442 n

Οι εμπειρίες τον κάνουν πιο δυνατό

Σίγουρα η σεζόν που τελείωσε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Έλληνα φόργουορντ ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Τα προηγούμενα χρόνια ο Μήτογλου κατάφερε να κερδίσει πάρα πολλές εμπειρίες μέσα από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό (και τις ευκαιρίες που πήρε) και παράλληλα με τις δυνατότητες του (που κάθε σεζόν είναι και περισσότερες) αποδεικνύει εμπράκτως ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Τόσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού όσο και με την φανέλα της Εθνικής. Σε 28 αγώνες της Euroelague o Μήτογλου πάταγε παρκέ για περίπου 14 λεπτά και είχε 6 πόντους με 57,1% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 76,1% στις βολές. Προσέφερε επίσης 3,7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

104947184 573274159930455 3012771712116441578 n



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved