Ζήσης: «Θα έρθει και η στιγμή που η ΑΕΚ θα χτυπά το πρωτάθλημα»

Ζήσης: «Θα έρθει και η στιγμή που η ΑΕΚ θα χτυπά το πρωτάθλημα»

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην Real News

Σε προσέγγισαν και παλαιότερα η ΑΕΚ και οι άλλοι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί επιστρέφεις τώρα;

Είναι έτοιμη η ΑΕΚ για πρωταθλητισμό; Θα βοηθήσει το νέο γήπεδο;

«Θα ήταν ουτοπικό αν έλεγα πως η ΑΕΚ είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, κι ας στενοχωρήσω ίσως τους οπαδούς μας. Η ψαλίδα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα είναι μεγάλη. Αν όμως συνεχιστεί η μελετημένη και οργανωμένη δουλειά, θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο σε βάθος τριετίας, πενταετίας. Το Κύπελλο, ακόμη και το Champions League παρά τις δυσκολίες, είναι στόχοι που μπορούμε και θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους, ενώ σημαντικό κομμάτι πρέπει ν' αποτελεί η ανάδειξη παικτών για την Εθνική. Με το νέο γήπεδο όταν με το καλό θα είναι έτοιμο και με έναν πρόεδρο που αγαπά την ομάδα και δεν παύει να επενδύει σ' αυτήν, θα φτάσει η στιγμή που η ΑΕΚ θα χτυπά το πρωτάθλημα».

Νιώθεις ηγέτης στην επιστροφή σου;

«Ειλικρινά το λέω, δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Στόχος μου είναι να προσφέρω όσο μπορώ. Σίγουρα η εμπειρία θα με βοηθήσει και το γεγονός ότι ξέρω τα περισσότερα παιδιά έχοντας παίξει και ως αντίπαλος τους, αλλά ο ρόλος του ηγέτη ταιριάζει στον πρώτο σκόρερ μας, τον Κιθ Λάνγκφορντ. Σκοπός μου είναι όσο πιο άμεσα γίνεται να καταλάβω τι θέλουν από μένα και να δώσω το 100%. Είμαι έτοιμος και τα πολλά λόγια δεν έχουν σημασία, δουλειά και πάλι δουλειά».

Παρά τις επενδύσεις του προέδρου της, ο κόσμος της ΑΕΚ απέχει από το γήπεδο.

«Παλιά ιστορία αυτή, την ξέρω και σίγουρα δεν μ' ευχαριστεί. Τελικούς με τον Ολυμπιακό παίζαμε και στο πρώτο εντός έδρας ματς είχαμε θυμάμαι δεκαπέντε χιλιάδες στην εξέδρα, στο δεύτερο δύο και στο τρίτο πάλι δεκαπέντε χιλιάδες. Τι να πω, το μπάσκετ το θυμούνται μόνο στους μεγάλους αγώνες και φαίνεται δύσκολο να τους αλλάξεις το σκεπτικό. Σαφώς το νέο γήπεδο θα δώσει κίνητρο και το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος της ΑΕΚ να θέλει να πάει στο γήπεδο, να καταφέρουμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς μπασκετικό κοινό. Είναι κάτι που το ζηλεύω στο εξωτερικό και σίγουρα θέλει τον χρόνο του, δεν χτίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη».

Προπονητής στο μέλλον; Στην ΑΕΚ και από άλλο πόστο;

«Προπονητής όχι, όμως θα μ' ενδιέφερε να βοηθήσω αλλιώς. Ωστόσο δεν γύρισα γι' αυτό, υγεία να υπάρχει, συνεχίζουμε. Να βοηθήσω την ομάδα και να κλείσω εδώ την καριέρα μου, ημερομηνία που προφανώς δεν είναι μακριά, αλλά που ακόμη δεν τη σκέφτομαι».

Σε καλύπτει η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ και τι είναι αυτό που θα άλλαζες, χθες αν μπορούσες;

«Αυτό που λείπει είναι μια επιτυχία με την Εθνική, έχουν περάσει έντεκα χρόνια από την τελευταία, όλοι την αγαπάμε και την θέλουμε ψηλά. Επίσης θα ήθελα τον Ολυμπιακό και πάλι στην Basket League, δεν είναι καλό που λείπει. Προφανώς και είναι απόφαση των ιδιοκτητών του, όμως ως άνθρωπος του μπάσκετ δεν μ' αρέσει αυτή η εξέλιξη και θεωρώ ότι ζημιώνει το ελληνικό μπάσκετ».

Κεφάλαιο Εθνική.

«Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου, σπουδαία προσωπικότητα ο Ρικ Πιτίνο, έχουμε εξαιρετικό πιστεύω ρόστερ για να τα καταφέρουμε στο Προολυμπιακό τουρνουά, που δεν θα είναι εύκολη υπόθεση στον Καναδά με τους ΝΒΑερς. Μεγάλη βοήθεια ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), ελπίζω στο καλύτερο».

Άραγε θα σε βλέπαμε και πάλι με το εθνόσημο μαζί με τον κουμπάρο σου, τον Βασίλη Σπανούλη;

«Συνειδητά επέλεξα να σταματήσω, έκανα αν θέλετε και ένα βήμα πίσω για τα νέα παιδιά, όπως είπα η ομάδα μας είναι εξαιρετική. Όσο για τον Βασίλη ρωτήστε τον, δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του».



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved