Τι κοινό μπορεί να έχει το μεταπτυχιακό μου με τον… Καλάθη;

Τι κοινό μπορεί να έχει το μεταπτυχιακό μου με τον… Καλάθη;

Αν κάποια στιγμή είχες «λιώσει» μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, παίζοντας κάποιο manager game, τότε θα καταλάβεις το λόγο που έχω ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College δημιούργησαν το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Sports Management στην Ελλάδα, γεγονός που μου δίνει την ευκαιρία να κυνηγήσω ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί: Να γίνω ειδικός στην Αθλητική Διαχείριση και να μπορέσω να μανατζάρω κάποια στιγμή τη δική μου ομάδα ή έναν παίκτη, όχι εικονικά, αλλά in real life!

Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, αποφάσισα να μην αφήσω αυτό το απωθημένο ανικανοποίητο και ξεκίνησα να κυνηγάω το όνειρό μου, παρακολουθώντας το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Sports Management στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του IST College, χάρη στην οποία οι σπουδαστές μπορούν τα πάντα για τον κλάδο του αθλητισμού, τη διοίκηση ομάδων και το «μανατζάρισμα» των παικτών από έμπειρα στελέχη του κορυφαίου αθλητικού συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και από άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου, οι οποίες  θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν MBAers!

Το ταξίδι στο όνειρο ξεκινάει στις αίθουσες του IST

Και κάπως έτσι, ξεκίνησα το πολυπόθητο ταξίδι μου στο μαγικό κόσμο της Αθλητικής Διαχείρισης, χωρίς να χρειάζεται να μεταβώ για σπουδές σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που να μου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσω το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών στη χώρα μας. Αν, τώρα, αναρωτιέσαι για ποιον λόγο έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το «Sports Management», μία γρήγορη ματιά στα μαθήματα που παρακολουθώ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις.

Αν και δεν ξέρω από πού να αρχίσω, θα ξεκινήσω με αγαπημένου μάθημα, το Managing Business Strategy, καθώς σε αυτό μαθαίνω για τη δράση της σύγχρονης αθλητικής επιχείρησης μέσα από το συντονισμό των λειτουργιών της, με σκοπό την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και ανώτερης επιχειρηματικής επίδοσης. Ακολουθεί, το επίσης αγαπημένο Marketing Management, όπου μέσα από Case Studies και Best Practices κορυφαίων Εταιρειών-Συλλόγων στον χώρο του Αθλητισμού, αποκτώ πρακτική γνώση, προσαρμοσμένη, μάλιστα, στα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Εξίσου, ενδιαφέρον, είναι και το New Era of Sports, όπου μελετάς την εξέλιξη της διοίκησης αθλητισμού σε συνδυασμό με την ψηφιακή καινοτομία. Σε αυτό το μάθημα δεν εξοικειώνεσαι με τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και με τη ψηφιακή ορολογία, αλλά και τον τρόπο να διαχειριστείς αποτελεσματικά την εκάστοτε επικοινωνιακή στρατηγική – απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία που θέλει να ασχοληθεί με τους αθλητικούς οργανισμούς στην εποχή των E-sports.

Αν και υπάρχουν πολλά ακόμα μαθήματα που μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον σε αυτό το πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του IST College, το Corporate Social Responsibly and Sports Ethics κερδίσει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις μου, καθώς εκτός από τις βασικές έννοιες και τα εργαλεία που συνδέονται με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), αναλύονται και οι δεοντολογικές προκλήσεις, όπως το κοινωνικό προφίλ των αθλητών και των συλλόγων, οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες και οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την υγεία, την ανάπτυξη κοινοτήτων και κοινωνικών ομάδων.

Μαθαίνω, λοιπόν, με τη βοήθεια εξειδικευμένων στελεχών με διοικητικές γνώσεις, τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, τη διοίκησή της, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση του budget, του ανθρώπινου δυναμικού, των social media, του marketing, των χορηγιών και του τρόπου της γενικότερης ανάπτυξης μιας ομάδας. Συν τοις άλλοις, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Sports Management, έχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να κάνω πρακτική άσκηση στην ομάδα του «τριφυλλιού» ή σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες. Άσε που παίρνω πτυχίο με τη σφραγίδα του κορυφαίου European International University (EIU) στο Παρίσι της Γαλλίας. Και που ξέρεις, μπορεί να πετύχω και τον Νικ Καλάθη κάποια μέρα στην αίθουσα για μου δείξει και καμιά… σταυρωτή ντρίπλα!



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved