Basket League: Αρχίζει η δράση (photos)

Basket League: Αρχίζει η δράση (photos)

Μπορεί οι καταστροφολόγοι να ήθελαν κατάρρευση του ελληνικού μπάσκετ όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη-Δείτε στο Onsports τα ρόστερ των ομάδων και το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Τζάμπολ σήμερα στο Πρωτάθλημα με τις ομάδες να είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο που έχουν θέσει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Η Basket League που αρχίζει σήμερα έχει κερδίσει ήδη το μεγάλο στοίχημα που υπήρχε καθώς παρά τις όποιες βεβαιώσεις των καταστροφολόγων που έλεγαν ότι το ελληνικό μπάσκετ θα διαλυθεί και δεν θα υπάρξει κάποιος μεγάλος χορηγός, τελικά όλα πήγαν καλά και οι σύλλογοι είναι έτοιμοι για το ξεκίνημα μιας εξαιρετικής χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έκανε το «μπαμ» με την έλευση των Τζόνσον και Φριντέτ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου γεμίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη πλήρης τροπαιοθήκη του. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ενισχύθηκε σημαντικά με κινήσεις Euroleague και είναι και έτοιμη και αυτή να μπορέσει να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της Basket League κάτι που δεν κατάφερε πέρσι. Ο Προμηθέας Πατρών θα ήθελε να κάνει μια πορεία σαν την περσινή ενώ φέτος ετοιμάζεται και για τη συμμετοχή του στο Eurocup αφήνοντας το Basketball Champions League. Το Περιστέρι με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο του που επέστρεψε μετά από εννιά χρόνια στην Ελλάδα θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την εποχή του Πεδουλάκη και να κάνει μια νέα αρχή.

Η Θεσσαλονίκη φέτος θα εκπροσωπείται από ΠΑΟΚ. Άρη και Ηρακλή με τις δυο πρώτες να περνάνε δύσκολο καλοκαίρι αλλά να καταφέρνουν τελικά να φτιάξουν ρόστερ και να ετοιμάζονται για τις «μάχες» της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα ο «Γηραιός» επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» και με τον Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο του είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος.

Στην παρθενική σεζόν του στην Basket League πέρυσι (2018-19), ο Ήφαιστος συμμετείχε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος! Η Λήμνος αποδείχτηκε μια δύσκολη έδρα και αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει ο Ήφαιστος και στη δεύτερη χρονιά του στην Α1. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, διατηρώντας παράλληλα τον βασικό κορμό από πέρυσι. O Koλοσσός Ρόδου, αν και βαθμολογικά υποβιβάστηκε στην Α2 την περασμένη σεζόν, ανανέωσε το «ραντεβού» του με τα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ χάρη στη σύμπραξη με την ΚΑΕ Χολαργός. Το νέο αυτό ξεκίνημα της ομάδας της Ρόδου θα γίνει σε νέο γήπεδο! Ο Κολοσσός αφήνει την παραδοσιακή του έδρα, το «Βενετόκλειο» και μετακομίζει στο νέο κλειστό γήπεδο, στην Καλλιθέα. Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε και πάλι ο Άρης Λυκογιάννης. Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει έπειτα από έναν χρόνο στο «σμαραγδένιο νησί» με στόχο να επαναλάβει ότι και στο παρελθόν. Ο πρώτος του στόχος πάντως θα είναι να αποκτήσουν «χημεία» οι 13 νέοι παίκτες του.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα συνεχίσει να καθοδηγεί τεχνικά το Ρέθυμνο, στην ένατη συνεχή συμμετοχή του στην Basket League. Μόλις τρεις παίκτες, οι Ανδρέας Χριστοδούλου, Χριστόφορος Ραζής και Δημήτρης Κουρέπης, παραμένουν από το ρόστερ της προηγούμενης περιόδου στην ομάδα της Κρήτης, ενώ επέστρεψε ο Μιχάλης Καμπερίδης (την περασμένη σεζόν στον Χολαργό). Με δύο μόλις παίκτες από το ρόστερ της περασμένης σεζόν, τους Νίκο Καμαριανό και Γιώργο Καμπερίδη, ρίχνεται στη «μάχη» της Α1 φέτος ο Πανιώνιος. Προπονητής ανέλαβε ο Γιάννης Λίβανος. Ο 37χρονος τεχνικός έχοντας εμπειρία από μικρότερες κατηγορίες (τελείωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στον Ερμή Αγιάς Λάρισας) αλλά και πάγκους του εξωτερικού, θα κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική επαγγελματική λίγκα, ως πρώτος προπονητής. Ο ελληνικός «κορμός» ενισχύθηκε με την προσθήκη των έμπειρων Δημήτρη Βεργίνη και Φώτη Λαμπρόπουλου αλλά και του Σάββα Τζουγκαράκη που έρχεται από γεμάτες σεζόν στην Α2.

Το Λαύριο κατέλαβε την 13η θέση στη συνολική βαθμολογία της Α1 πέρυσι, αλλά η ομάδα της Λαυρεωτικής... επανεμφανίζεται στην Basket League, λόγω της σύμπραξής της με την Κύμη. Ο Χρήστος Σερέλης παρέμεινε για μία ακόμα χρονιά στον πάγκο που βρίσκεται από το 2003 ενώ θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό κορμό από το περσινό ρόστερ. Συγκεκριμένα, τα κυανοκίτρινα θα συνεχίσει να φορά ο αρχηγός Μιχάλης Περράκης (από το 2009 στην ομάδα) και ακόμα οι Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Λεγκίκας, Γιάννης Κουζέλογλου και Δημήτρης Ερμείδης.

Μία ιστορική ομάδα, η ομάδα από τα... σπλάχνα της οποίας αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, θα αγωνίζεται φέτος στην Α1. Ο Ιωνικός Νικαίας θα συμμετέχει για πρώτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ στα «μεγάλα σαλόνια». Οι «μπλε» συμμετείχαν στο πρώτο πρωτάθλημα Α1 την περίοδο 1986-87 και το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψαν στα «σαλόνια» ως πρωταθλητές Α2 και έχοντας δημιουργήσει μία σειρά από ρεκόρ όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ. Στον πάγκο της ομάδας, που θα φιλοξενηθεί στο «Σ. Μπεφόν» του Π. Φαλήρου, θα βρίσκεται ο πολύπειρος Στέργιος Κουφός, ενώ το ρόστερ άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τέλος, με προπονητή τον Βασίλη Φραγκιά, η Λάρισα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 ως Ερμής Αγιάς, παίρνει θέση ανάμεσα στους «ισχυρούς» της Basket League. Ο Νέστορας Κόμματος θα αγωνίζεται και πάλι στην Α1 μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ
ΑΕΚ
ΑΡΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΙΩΝΙΚΟΣ
ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΥΡΙΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΟΚ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved