Παπαθεοδώρου: «Η ΑΕΚ πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Παπαθεοδώρου: «Η ΑΕΚ πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στους στόχους που έχει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Να καταφέρει να διεκδικήσει όσο το δυνατό πιο υψηλούς στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη θέλει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν σύμφωνα με τον προπονητή της. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της παρουσίασης του πρωταθλήματος, στάθηκε στη στελέχωση που έχει γίνει στους «κιτρινόμαυρους» και μίλησε για την προσπάθεια να μπουν στην εξίσωση και νέα παιδιά.

«Να ευχηθώ υγεία σε όλους, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Εμείς έχουμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή. Πήγαμε λίγο διαφορετικά. Κρατήσαμε κάποιους ξένους με εμπειρία και ποιότητα. Προσθέσαμε κάποιους νέους ξένους και Έλληνες. Μέσα από τη διαδικασία αυτή για να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά φέραμε ξέρουμε με προσωπικότητα. Έχουμε επενδύσει σε νέα παιδιά όπως ο Κακλαμανάκης, ο Τολιόπουλος, ο Τσαλμπούρης και θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε αυτά τα δύο στοιχεία για να παίξει καλό μπάσκετ και να δημιουργήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τον πιο ψηλό στόχο που έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

«Προερχόμαστε από μια περίοδο προετοιμασίας μικρή. Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει 10 μέρες νωρίτερα. Θέλουμε μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια που θα αρχίσουν το Σάββατο και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, στο υψηλό επίπεδο που ζητάμε».

Αναφορικά με την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ απάντησε: «Για μένα η εμπειρία στον ΠΑΟΚ αυτά τα 2 χρόνια ήταν εξαιρετική. Έχω φύγει πολύ γεμάτος σε παραστάσεις, σε εικόνες. Συνεργάστηκα με πολύ καλούς ανθρώπους. Δυστυχώς δεν είχαμε την κατάλληλη στήριξη για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε. Η ομάδα είχε τη δυνατότητα και την προοπτική να αλλάξει επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένο με το νέο μου βήμα στην ΑΕΚ. Άκουσα τους προλαλήσαντες να μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, τον Προμηθέα, αλλά και η ομάδα μου η ΑΕΚ έχει επενδύσει, έχει κατακτήσει τίτλους, έχει διοργανώσει Final Four και είναι πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Τέλος, για το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από μέσα τη δυναμική των ομάδων. Είναι και οι τρεις ιστορικές ομάδες. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το μπάσκετ. Η οικονομική συγκυρία δεν βοηθάει την κατάσταση. Ο Ηρακλής είναι και πάλι στην Α1 και να βοηθήσει στον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ματσιούλις: «Απαιτητικός ο κόσμος της ΑΕΚ»

Από πλευράς παικτών της ΑΕΚ, μίλησε ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός φόργουορντ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος από την ομάδα αλλά και στην εμπειρία του από την Ελλάδα τόσο στους «κιτρινόμαυρους» όσο και παλαιότερα στον Παναθηναϊκό.

«Φυσικά γνωρίζω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός. Δέχομαι πολλά μηνύματα από τους φιλάθλους, αλλά ταυτόχρονα αν όχι σε όλα τα παιχνίδια το γήπεδο είχε κόσμο και μας στηρίζουν σε καλές και κακές περιόδους. Εγώ είχα συνηθίσει να παίζω σε περισσότερους φιλάθλους και εύχομαι να έρχεται περισσότερος κόσμος, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ελληνικό πρωτάθλημα ή Ευρώπη», είπε αρχικά ο Ματσιούλις και πρόσθεσε:

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είμαστε διαφορετική ομάδα. Έχουμε έμπειρους αλλά και νέους παίκτες. Μόνο μια βδομάδα είμαστε όλοι μαζί. Εγώ ήρθα αργά στην ομάδα, κάποιοι είχαν τραυματισμό. Γνωρίζω κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία του προπονητή. Έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν. Η φιλοσοφία μας είναι όλη μαζί να στηρίξουμε αυτό που θέλει ο προπονητής μας».

Τέλος, ανέφερε: «Έχω παίξει για τον κύριο Πεδουλάκη. Τώρα με τον νέο προπονητή, τον κόουτς Παπαθεοδώρου, μου αρέσει γιατί έχει περισσότερη τακτική. Είναι παιχνίδι μυαλού και μου αρέσει πολύ. Είναι δύσκολο. Ειδικά κάτω από το καλάθι είναι σκληρό και μου αρέσει».



Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved