Στην επόμενη Α1 θα είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός… Κι οι δυο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Στην επόμενη Α1 θα είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός… Κι οι δυο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Μαγείρεμα που ξεπερνάει και αυτά του… Master Chef φαίνεται ότι επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες, από διάφορες κατευθύνσεις ώστε ο Ολυμπιακός να γλιτώσει τον υποβιβασμό στην Α2.

Προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι το… βορειότερο άκρο της Αφρικής και όχι μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου υπάρχουν Νόμοι και Κανόνες σε όλα και για όλα.

Με τη διαφορά ότι όσοι επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν στο μέλλον να σώσουν τους Πειραιώτες, θα βρουν απέναντι τους τον Παναθηναϊκό.  Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα αν και εφόσον δεν τηρηθούν οι Κανονισμοί και ο Ολυμπιακός δεν υποβιβαστεί.

Από τις 13 Φεβρουαρίου και μετά, όταν δηλαδή η ΚΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε την προσπάθεια για πραξικόπημα στο ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός, με όλους τους τόνους και τρόπους εξέφραζε μία και μόνη απαίτηση: Να επικρατήσει η νομιμότητα. Νομιμότητα στα του πρωταθλήματος, νομιμότητα στα του Κυπέλλου, νομιμότητα στα της  κλήρωσης των διαιτητών, νομιμότητα στα του ΕΣΑΚΕ, νομιμότητα παντού.

Αυτή ήταν η θέση του τριφυλλιού, στις αλλεπάλληλες προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» να καταστρατηγηθούν οι κανονισμοί, να μην επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές και να βαφτιστεί η «τσάμπα μαγκιά» σε επανάσταση. Κυρίως να μείνει στο «τσάμπα» και να μην υπάρξει κανένα κόστος.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την απόφαση του να μην κατέβει στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με την Κύμη, με το να χάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, την οποία είχε κατακτήσει με κόπο και ιδρώτα. Και ουδεμία αντίρρηση έφερε επί τούτου. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και αν θέλουμε να συνεχίσει να υφίσταται ελληνικό πρωτάθλημα, άπαντες οφείλουν να τους σεβαστούν. Όπως τους σεβάστηκε ο Παναθηναϊκός.

Οι αποφάσεις των αδελφών Αγγελόπουλων, έφεραν τον Ολυμπιακό στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Εκεί που οδηγήθηκαν μετά τις προβλεπόμενες ποινές που τους επιβλήθηκαν από την στιγμή που δεν κατέβηκαν στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, τόσο στην κανονική περίοδο, όσο και στα πλέι οφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, το τελευταίο διάστημα με υπόγειες διεργασίες και πιέσεις κάθε μορφής και από διάφορες… κατευθύνσεις, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν  με κάθε τρόπο να μην υποβιβαστούν στην Α2.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν… ποντάρει τα ρέστα τους στο (πάντα συμπαθές για τους Πειραιώτες) ΑΣΕΑΔ ελπίζοντας μέσω… κάποιας εκ των προσφυγών που έχουν κάνει, να μην ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού και να τη γλιτώσουν με αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επιχειρούν δηλαδή με… νομικά τερτίπια και πιέσεις να καταστρατηγήσουν για μία ακόμη φορά τους κανονισμούς και να μην τιμωρηθούν όπως επιβάλλεται για όσα έπραξαν.

 Όταν δε αντιλήφθηκαν ότι το… σενάριο να σωθούν λόγω της αναδιάρθρωσης που εξετάζεται για την Basket League δεν έχει βάση καθώς δεν προβλέπει ποτέ και πουθενά τη σωτηρία ομάδων που υποβιβάστηκαν λόγω πειθαρχικών ποινών, επικέντρωσαν την προσπάθεια τους ξανά στο ΑΣΕΑΔ.

Το ΑΣΕΑΔ, που δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση για τη δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού, προκαλώντας απορίες καθώς όλα μοιάζουν προφανή, ξεκάθαρα και αυτονόητα: Αρκεί μια απλή ανάγνωση στον Κανονισμό του Πρωταθλήματος και το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ, τα οποία έχουν υπογράψει ΟΛΕΣ οι ομάδες. Φυσικά και ο Ολυμπιακός.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τονίζουν  ότι «η επόμενη Α1 θα έχει ή εμάς ή τον Ολυμπιακό. Ή τον νόμιμο ή τον παράνομο. Και τους δύο μαζί αποκλείεται», δείχνοντας την πρόθεση τους, η οποία είναι δεδομένο ότι θα μετατραπεί σε πράξη.

Κι αυτό το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και οφείλουν να το λάβουν όλοι. Η επιλογή είναι μία: Το νόμιμο ή το παράνομο. Και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ήδη πλευρά, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Τώρα μένει και οι αρμόδιοι (ΑΣΕΑΔ κλπ.) να διαφυλάξουν αυτή τη νομιμότητα, μέχρι τέλους. Όπως και αν λέγονται, όποιες θέσεις και αν κατέχουν, όποιες και αν είναι οι σχέσεις τους με τον Ολυμπιακό.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved