Πιτίνο: «Οι μεγάλες αντιπαλότητες βασίζονται στον σεβασμό, χωρίς σεβασμό υπάρχει αναρχία» (video)

Πιτίνο: «Οι μεγάλες αντιπαλότητες βασίζονται στον σεβασμό, χωρίς σεβασμό υπάρχει αναρχία» (video)

Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε με ξεχωριστό τρόπο την απουσία του Ολυμπιακού, από τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης της Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Είμαι από μια εντελώς διαφορετική σχολή. Εσείς που παρακολουθείτε μπάσκετ θα λέγατε πως πριν από 2 εβδομάδες το Μιλγουόκι θα έπαιζε με το Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς.

Οι ομάδες αυτές έιναι εξαιρετικές και μπορούν να κερδίσουν κάθε σειρά και κάθε παιχνίδι. Όποιος νομίζει ότι έχει εύκολο δρόμο να ακολουθήσει κάνει λάθος. Οι παίκτες πήγαν στη Μύκονο και εγώ έκατσα σπίτι μου γιατί είχαμε έναν εύκολο πρώτο γύρο».

Φυσικά ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε και στην απουσία του Ολυμπιακού, αλλά και για τα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα:

«Για να τα πας καλά ως προπονητής πρέπει να τα έχεις καλά με τους σταρ τους. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός. Ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ και είναι τόσο ταπεινός. Από την άλλη υπάρχει η άλλη οπτική. Ομάδες που απουσιάζουν και αυτό σκοτώνει το ελληνικό μπάσκετ. », σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Διαφωνώ. Οι μεγάλες αντιπαλότητες βασίζονται στον σεβασμό. Όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, θέλω να "σκοτώσω" τον αντίπαλο. Όταν όμως δεν σε σέβονται, δεν έχεις αντιπαλότητα, αλλά αναρχία. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες και αυτές είναι σημάδι αδυναμίας».

Όσο για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, ανέφερε: «Για να έχεις μπάσκετ, πρέπει να έχεις κανόνες. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα ματς Ευρωλίγκας σε ένα γεμάτο γήπεδο και να καπνίζουν οι 12.000. Θα πνίγονται οι παίκτες μου. Το 90% της εμπειρίας μου είναι φανταστική, αλλά για το 10% ντρέπομαι σαν προπονητής. Ελπίζω να αλλάξει, γιατί σέβομαι τους προπονητές εδώ, που είναι όσο καλοί στο ΝΒΑ ή τα κολέγια και την Ευρωλίγκα. Εύχομαι αυτή η ανοησία να σταματήσει. Να υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο. Έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός. Αυτό ελπίζω για την Ελλάδα, γιατί είναι μια πολύ όμορφη χώρα με τόσα πολλά όμορφα πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα του από την απραξία αρκετών εβδομάδων είπε: «Χάσαμε από το Περιστέρι δίκαια και ήμουν εκνευρισμένος. Δεν πιστεύω πως θα επηρεαστούμε από την αποχή τόσων ημερών, γιατί δουλέψαμε καλά στις προπονήσεις. Πιστεύω πως τον τελευταίο μήνα γίναμε καλύτεροι και είμαι περήφανος για την πρόοδό μας». 

Για το αν θα έδινε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς σε Πεδουλάκη ή Γιατρά είπε: «Οι προπονητές αν κερδίσουν τον τίτλο, είναι εξαιτίας των παικτών και όχι του μπάτζετ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το ποιος έχει τα περισσότερα λεφτά. Αυτοί οι προπονητές είναι εξαιρετικοί όπως κάθε κόουτς. Το να κερδίσω το πρωτάθλημα έχει τεράστια σημασία για μένα. Δεν με νοιάζουν οι ατομικές διακρίσεις. Θα μπορούσαν να έρθουν οι άλλοι προπονητές σπίτι να τους φιλοξενήσω».

Δηλώσεις Ρικ Πιτίνο

Δηλώσεις Ρικ Πιτίνο 2



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved