ΕΣΑΚΕ: Κανονικά η αγωνιστική, απομονώθηκε ο Ολυμπιακός

ΕΣΑΚΕ: Κανονικά η αγωνιστική, απομονώθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιμένει στο να ζητάει πράγματα που δεν… γίνονται με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη και η συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με απομόνωση των «ερυθρόλευκων» και των θέσεων τους.

Για περισσότερες από τρεις ώρες, οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ συναντήθηκαν και συζήτησαν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για το ελληνικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Basket League. Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα αυτής της συνεδρίασης, ήταν πως όλο αυτό έγινε γιατί ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιμένει στη θέση του και στην προσπάθειά του να καλύψει τα δικά του ζητήματα προσπαθεί να τινάξει στον αέρα όλο το άθλημα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης για ακόμα μια φορά οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν τον ορισμό ξένων διαιτητών, πράγμα όμως που καμία από τις υπόλοιπες ομάδες δεν δέχτηκε, με την πρόταση του Ολυμπιακού να βρίσκει… τοίχο και μάλιστα συμπαγή.

Γενικότερα, υπήρξε ένας αρνητισμός προς τους «ερυθρόλευκους» στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, με τους ανθρώπους της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να μοιάζουν… μόνοι, έχοντας απέναντί τους όλη τη Basket League. Ένα κλίμα που αποτυπώθηκε και στην χαρακτηριστική ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπου ανέφερε πως οι ομάδες ήταν 13-1.

Το «13-1» που είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την αποχώρησή του επιβεβαιώθηκε άλλωστε από τη στάση των ομάδων στη διάρκεια της σύσκεψης. Κι αυτό διότι και οι 13 ομάδες τάχθηκαν κατά όλων όσων ζήτησε ο Ολυμπιακός, τόσο στην πρότασή του για ορισμό ξένων διαιτητών όσο και στην αναβολή της 26ης αγωνιστικής. Μάλιστα, όταν έγιναν αυτές οι προτάσεις, κάποιοι εκπρόσωποι των ομάδων που βρίσκονταν εντός της αίθουσας γέλαγαν, λέγοντας πως αυτά δεν γίνονται.

Αρνητική εντύπωση, βέβαια, προκάλεσαν τα σχόλια από την πλευρά του Ολυμπιακού όταν συζητήθηκε το θέμα του διαιτητή Αναστόπουλου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων είπαν πως πρέπει κάτι να γίνει ώστε ο διαιτητής να προστατευτεί, με την «ερυθρόλευκη» πλευρά εκείνη τη στιγμή να προχωρά σε μία άκρως ειρωνική μα κυρίως επικίνδυνη τοποθέτηση: «Τι να κάνουμε δηλαδή; Να του στείλουμε λουλούδια;». Κατά την αποχώρησή του, πάντως, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν… σαφής λέγοντας τρεις φορές ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση. Αντίθετα, μίλησαν για τη συνεδρίαση και εξέφρασαν την άποψη πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά, τόσο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος όσο και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.

Η ουσία είναι πως η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί κανονικά την Τρίτη (07/05) και την Τετάρτη (08/05) ανεξάρτητα από την προσφυγή που έκανε ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ για τον ορισμό του διαιτητή Αναστόπουλου. Μια προσφυγή που δεδομένα θα απορριφθεί αν τηρηθούν οι νόμοι όπως προβλέπεται και διαβάσατε νωρίτερα. Τέλος, αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί όπως πρέπει την Τετάρτη, τότε τα playoffs αναμένεται να αρχίσουν άμεσα από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Η ατάκα του Μάνου Παπαδόπουλου για το... ρεκόρ γκίνες του Ολυμπιακού

Στον Ολυμπιακό δεν... κατάλαβαν γιατί πήγαν στη συνεδρίαση

Ο Ερυθρός Αστέρας κι ο… μάνατζερ του Σπανούλη δεν θέλουν τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα!



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved