ΑΕΚ-Ολυμπιακός 67-76: Με διαφορά... ύψους και βολών!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 67-76: Με διαφορά... ύψους και βολών!

Οι ψηλοί έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε εύκολους πόντους κι από τη γραμμή των βολών, φεύγοντας νικητής (76-67) από την έδρα της ΑΕΚ.

Σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες, η ποιότητα των ψηλών της ομάδας του Πειραιά έκανε τη διαφορά. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ο,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, έχοντας 14 πόντους και 18 ριμπάουντ(!), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος πρόσθεσε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 34 πόντους (έναντι 22 της ΑΕΚ) μέσα από το «ζωγραφιστό» και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρήκαν «εύκολους» πόντους από τη γραμμή των βολών έφτασαν στη νίκη στο ΟΑΚΑ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν 23 βολές παραπάνω, καθώς είχαν 24/31, την ώρα που ΑΕΚ είχε μόλις 6/8! Μάλιστα, η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο ήταν 17-1! Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» μολονότι έδειξαν ένα αξιόμαχο πρόσωπο έμειναν στη διεκδίκηση της νίκης ως την τρίτη περίοδο. Η απουσία ενός μεγάλου κορμιού στο «ζωγραφιστό» αλλά και των Θιόντορ, Γιορκ στην περιφέρεια ήταν καθοριστικές. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με σαφή διάθεση να «χτυπήσουν» κοντά στο καλάθι με τους Μιλουτίνοφ και ΛεΝτέι. Παράλληλα, οι παίκτες του Μπλατ κατάφεραν να βρουν πόντους και στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 12-5 (5'). Ο Λαρεντζάκης (8π.) έδωσε επιθετικές λύσεις στην ΑΕΚ, η οποία στηρίχθηκε στο περιφερειακό σουτ της και στο πρώτο ημίχρονο είχε 7/16 τρίποντα! Με σουτ του «Λάρι» έξω από τα 6μ75, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 22-21 (11') αλλά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα φάουλ που κέρδισε και το γεγονός ότι πήγε με ευκολία στις βολές.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 13/17 στο πρώτο μέρος, την ώρα που η ΑΕΚ είχε μόλις 1/1. Οι εύκολοι πόντοι που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» τους επέτρεψε να προηγηθούν με 39-30 (19'). Τα τρίποντα (από Γιαννόπουλο και Σαντ-Ρος) αλλά και το καλό ξεκίνημα του Τζέιμς (πέτυχε δύο σερί καλάθια) στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε την ΑΕΚ μπροστά (40-39 στο 22').

Η... απάντηση του Ολυμπιακού στο 10-0 των γηπεδούχων ήταν άμεση κι αυτό γιατί μολονότι στα πρώτα 20 λεπτά είχε 0/6 τρίποντα, ξεκίνησε με 2/3 μετά την ανάπαυλα. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους για να βρεθούν στο +7 (47-40 στο 23').

Η ΑΕΚ έβγαλε και πάλι αντίδραση, μειώνοντας στον πόντο (48-49 στο 28'), μετά τις βολές του Λαρεντζάκη, οι οποίοι ήταν η δεύτερη κι η τρίτη στον αγώνα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη δύναμη, με τους γηπεδούχους χάνουν σε 2-3 περιπτώσεις την ευκαιρία να περάσουν μπροστά. Αντίθετα, ένα ξέσπασμα έφτανε στον Ολυμπιακό για να πάρει και πάλι μια μικρή διαφορά (57-48 στο 29'), μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις έξω από τα 6μ75 στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας 4/8 τρίποντα.

Τα σημάδια της κούρασης άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στην ΑΕΚ, με τους παίκτες του Μπάνκι να μην έχουν «καθαρό» μυαλό στα τελευταία δέκα λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να υποπέσουν σε εύκολα λάθη. Τα παραπάνω έδωσαν τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν επιμέρους 12-2 και να προηγηθούν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (61-50 στο 32'). Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στο +15 (66-51 στο 32') για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη, μολονότι ο Λαρεντζάκης συνέχισε να παλεύει μέχρι το φινάλε!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 36-39, 50-57, 67-76.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved