Ήφαιστος Λήμνου-Ρέθυμνο 77-80: Τεράστιο διπλό και ανασαίνει

Ήφαιστος Λήμνου-Ρέθυμνο 77-80: Τεράστιο διπλό και ανασαίνει

Με τη νίκη από τη Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο με 80-77 απέδρασε το Ρέθυμνο και συνεχίζει να είναι ζωντανό στην υπόθεση παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Τεράστιο «διπλό» στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό πανηγύρισε το Ρέθυμνο στη Λήμνο, για την 24η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Οι Κρήτες πέρασαν νικηφόρα με 80-77 από την έδρα του Ηφαιστου, βελτιώνοντας σε 6-18 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στη 12η εφετινή απώλεια.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ρεθύμνου και η δεύτερη εκτός έδρας, και τώρα ισοβαθμεί στην 12η θέση μαζί με την Κύμη, ωστόσο έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία καθώς έχει επικρατήσει δύο φορές. Από την άλλη ο Ήφαιστος συνεχίζει να έχει το προβάδισμα για την έκτη θέση.

Στα προηγούμενα παιχνίδια οι Μπαρτ και Χίκι είχαν βάλει την υπογραφή τους στις νίκες του Ρεθύμνου Cretan Kings. Στη Λήμνο ήταν η σειρά του Μπάντερ να αποδειχθεί παίκτης κλειδί καθώς με τα 5/7 τρίποντα που σημείωσε βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην επικράτηση.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με 24-18 με δύο εύστοχα τρίποντα του Χίκι.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τους Μπάντερ και Σιγκούνα να ευστοχούν αυτή τη φορά έξω από τα 6,75μ. το Ρέθυμνο Cretan Kings προηγήθηκε για πρώτη φορά με +10 (22-32) στο 12'. Ο Ήφαιστος απάντησε με ένα δικό του σερί 7-0 μειώνοντας στο 16' σε 29-32, όμως οι Κρητικοί διατήρησαν το προβάδισμά τους, με τον Μπαρτ να κάνει το 33-40 στο 19' ενώ το φινάλε του πρώτου μέρους τους βρήκε να προηγούνται με 40-34.

Δύο τρίποντα από τον Γκότσερ έφεραν τις δύο ομάδες σε απόσταση ενός πόντου (43-44) στο 22' ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπρέιζελτον ισοφάρισε σε 49-49. Η ανατροπή του Ηφαίστο ολοκληρώθηκε στο 28' με τον Χαριτόπουλο να ευστοχεί σε τρίποντο και να κάνει το σκορ 53-52. Παρόλα αυτά ο Ήφαιστος, με τον Μπαρτ να ευστοχέι στο πρώτο του εντός παιδιάς σουτ μετά από επτά άστοχες προσπάθειες, έκλεισε την τρίτη περίοδο έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (56-59).

Δύο τρίποντα από τον Μπάντερ και άλλο ένα από τον Σιγκούνα έδωσαν προβάδισμα επτά πόντων στους φιλοξενούμενους (61-68) στο 33'. Ο Μπρέιζελτον μείωσε σε 66-68 όμως οι Μπαρτ και Μπάντερ ευστοχώντας έξω από τα 6,75μ. έκαναν το σκορ 68-75 δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε. Ένα γρήγορο 7-0 του Ηφαίστου έκανε το σκορ 75-77μ αλλά ο Μπάντερ ήταν και πάλι εύστοχο για το 75-80. Ο Χαριτόπουλος έγραψε το τελικό 77-80 καθώς τόσο ο Μπάντερ όσο και ο Φρειμάνις αστόχησαν στα τελευταία σουτ των ομάδων τους.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved