Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας 87-76: Δυνατό τεστ πριν τις μάχες με τη Ρεάλ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας 87-76: Δυνατό τεστ πριν τις μάχες με τη Ρεάλ!

Ο Προμηθέας έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος «έκλεισε» με «3 στα 3» την εβδομάδα πριν τους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της Euroleague.

 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 87-76 του αξιόμαχου Προμηθέα, ο οποίος προσέφερε στους παίκτες του Πιτίνο αυτό που... ήθελαν πριν από τα ματς με τους Μαδριλένους. Το «τριφύλλι» προερχόταν από τις άνετες νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κι αυτό που είχε περισσότερο ανάγκη λίγες ημέρες πριν τους αγώνες στη Μαδρίτη ήταν να συναντήσει... αντίσταση! Κι ο Προμηθέας φρόντισε να το κάνει αυτό, μετατρέποντας τον αγώνα σε ένα καλό τεστ...

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο μαέστρος στην «πράσινη μηχανή», πλησιάζοντας και πάλι το τριπλ νταμπλ (19π., 6ρ., 8ασ.) μολονότι έπαιζε ουσιαστικά «σβηστός». Εξαιρετική ήταν κι η παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο παικτη που χρειάζεται η ομάδα του στα ματς με τη Ρεάλ, σημειώνοντας 16 πόντους με 4/4 δίποντα. Επίσης, ο Τόμας ήταν και πάλι εκεί για να δώσει λύσεις, όποτε χρειάστηκε, ενώ κι οι υπόλοιποι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Στα αξιοσημείωτα είναι το 45% στα τρίποντα (10/22) αλλά κι η αξιοποίηση των ευκαιριών από τη γραμμή των βολών (21/23).

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί θεωρείται (και δίκαια) μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον... εαυτό του στο πρώτο δεκάλεπτο και φυσικά ο Προμηθέας, ο οποίος είναι μια εξαιρετική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προβλήματα με την πίεση που άσκησαν σε όλο το γήπεδο, βγάζοντας εκτός ρυθμού τους παίκτες του Πιτίνο, οι οποίοι έμειναν για 4,5 λεπτά χωρίς καλάθι! Αποτέλεσμα ήταν το 12-9 να μετατραπεί σε 14-21 με buzzer-beater τρίποντο του Κασελάκη στο φινάλε της περιόδου. Ο Προμηθέας είχε 4/12 σουτ έξω από τα 6μ75 στα πρώτα δέκα λεπτά. 

Γενικά, τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για το «τριφύλλι», καθώς στο 13ο λεπτό ο Γκιστ πήγε στον πάγκο κουτσαίνοντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκε στο -8 (20-28), μέχρι να αντιδράσει... Οι παίκτες του Πιτίνο έκαναν επιμέρους 18-2, με τον Λοτζέσκι να είναι ο πρωτοστάτης, καθώς σημείωσε 7 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για έξι λεπτά δίχως πόντο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει με 38-30! 

Η ομάδα της Πάτρας έκανε καλύτερο... φίνις στο ημίχρονο, ενώ μετά την ανάπαυλα ο Έλις δημιούργησε πολλά προβλήματα στη φροντ λάιν του «τριφυλλιού». Ο Αμερικανός σέντερ είχε 11 πόντους και 14 ριμπάουντ, επιτρέποντας στον Προμηθέα να πλησιάσει στον πόντο (44-43 στο 24'). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Παπαπέτρου, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα ηγήθηκε στο 11-0 των «πράσινων», οι οποίοι βρέθηκαν στο +12 (55-43 στο 27').

Ο «Παπ» πέτυχε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο αλλά οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μέσα στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι τα παιδικά λάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Χαρακτηριστική είναι η φάση όπου μετά από κλέψιμο ο Έλις σκόραρε, κερδίζοντας και το αντιαθλητικό από τον Παπαγιάννη.

Ο Αμερικανός σέντερ πέτυχε 5 μαζεμένους πόντους κι έφερε την ομάδα του στο -1 (66-65 στο 32'). Ο Προμηθέας, ο οποίος είχε 5/19 τρίποντα στο πρώτο μέρος, μέτρησε 5/12 στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Κάπως έτσι στο ΟΑΚΑ είχαμε ένα δυνατό ντέρμπι.

Ο captain Καλάθης βγήκε μπροστά στην τέταρτη περίοδο κι έδωσε λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας τους 17 πόντους! Κάπως έτσι και με τον Τόμας να σημειώνει δύο συνεχόμενα τρίποντα το «τριφύλλι» ξέφυγε με 80-71 (38').

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-34, 60-55, 87-76

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved