Ήφαιστος Λήμνου-Χολαργός 72-70: Πήρε το θρίλερ (photos)

Ήφαιστος Λήμνου-Χολαργός 72-70: Πήρε το θρίλερ (photos)

Σε ένα ματς ντέρμπι ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε τη νίκη με 72-70 κόντρα στο Χολαργό 

Μετά από φινάλε... θρίλερ, στη Λήμνο, ο Ήφαιστος επικράτησε με 72-70 του Χολαργού, για την 22η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. «Ήρωας» για τους νησιώτες αποδείχτηκε ο Τζέρι Σμιθ (12π.), καθώς πήρε το φάουλ από τον Όκαρφορ και σημείωσε τις 2 βολές, 5΄΄ πριν τη λήξη. Ο Τζερμέιν Λαβ ήταν άστοχος στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Αυτή η νίκη είναι σημαντική για τον Ήφαιστο (12 νίκες - 10 ήττες) στην προσπάθεια να βρεθεί στην πρώτη εξάδα στα πλέι οφ. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου διεύρυνε παράλληλα την απόσταση που τη χωρίζει από το Χολαργό στους 2 βαθμούς. Ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 17 πόντους, αφού έστω κι αν είχε 0/7 δίποντα, ευστόχησε σε 4/9 τρίποντα! Στον αντίποδα, κορυφαίος της ομάδας του Χολαργού που βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμη και με +12 πόντους (37-49 στα μισά της 3ης περιόδου) ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 19 πόντους.

«Κορμιά» έπεφταν στο παρκέ μετά το τζάμπολ, απόδειξη πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη οι δύο ομάδες. Εβανς και Αγκμπελέζε έκαναν νωρίς από δύο φάουλ και κάθισαν ήδη από το 3ο λεπτό στον πάγκο. Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο δεκάλεπτο, ο Ήφαιστος κατάφερε να προηγηθεί με 16-12. Με τον Λαβ να είναι εξαιρετικός στη 2η περίοδο, ο Χολαργός προσπέρασε με 18-19, έχοντας το πάνω χέρι και στα επιθετικά ριμπάουντ. Με μακρινό σουτ του Φρεϊμάνις ο Ήφαιστος μείωσε σε 27-37 στο τέλος της 2ης περιόδου που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ήφαιστος ακολουθούσε και στην 3η περίοδο, με τον Χολαργό να απομακρύνεται ακόμη και με +12 (37-49). Τότε, όμως άρχισε η αντεπίθεση του Ηφαίστου που απείλησε (49-52) στο φινάλε του δεκαλέπτου. Με τρίποντο του Φρεϊμάνις, ο Ήφαιστος πέρασε μπροστά, 54-52 στο 31ο λεπτό. Έκτοτε έγινε «μάχη» σώμα με σώμα. Προς το τέλος, ο Φρεϊμάνις με τρίποντο διαμόρφωσε το 69-67, ενώ ο Κώττας με μία βολή στα 24" μείωσε σε 69-68.Μετά τις άστοχες βολές των Χόκινς και Ουίγκινς, ο Τζέρι Σμιθ πήρε το φάουλ και ήταν εύστοχος και στις 2 βολές, 72-70. Το σουτ του Λαβ βρήκε σίδερο στο τελευταίο σουτ!



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved