Περιστέρι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-72: Ο Πεδουλάκης έβαλε τέλος στο «πράσινο» αήττητο!

Περιστέρι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-72: Ο Πεδουλάκης έβαλε τέλος στο «πράσινο» αήττητο!

Το εξαιρετικό Περιστέρι νίκησε (80-72) τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος είχε το μυαλό στον «τελικό» με την Μπούντουτσνοστ και γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Basket League.

Στο άδειο «Ανδρέας Παπανδρέου» έμελλε να μπει τέλος στο αήττητο του «τριφυλλιού» στη φετινή Basket League και μάλιστα το έπραξε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό, τον οποίο έχει τιμήσει τόσο ως παίκτης, όσο κι ως προπονητής. 

Το Περιστέρι έδειξε και με το παραπάνω ότι η εμφάνιση στο Λαύριο ήταν απλά μια κακή παρένθεση κι έχοντας δίδυμο «φωτιά» τους Στίβεν Γκρέι και Μπεν Μπέτιλ πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο παίκτες πέτυχαν τους 48 από τους 80 πόντους της ομάδας τους.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πήραν ένα καλό μάθημα πριν από το πολύ σημαντικό ματς με την Μπούντουτσνοστ στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Πέμπτη. Στο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs της Euroleague φαίνεται ότι ήταν και το μυαλό των «πράσινων». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε 2/15 τρίποντα και 16/23 βολές, ενώ σίγουρα καθοριστικό ρόλο έπαιξε κι η απουσία του Νικ Καλάθη, ο οποίος όμως ήταν απαραίτητο να πάρει ορισμένες ανάσες.

Η ανάλυση του αγώνα

Το «τριφύλλι» μπήκε κάπως χαλαρά στο ματς, κάτι που επέτρεψε στον Γκρέι να βρει ρυθμό. Ο εξαιρετικός σκόρερ του Περιστερίου δημιούργησε τους 10 από τους πρώτους 17 πόντους της ομάδας του, η οποία προηγήθηκε με 17-14 (17'). Από την άλλη, οι παίκτες του Πιτίνο προσπάθησαν και πάλι να περάσουν την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 10/14 δίποντα. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνα τους καθώς ο Πιτίνο ζήτησε από τον Κιλπάτρικ να πιέσει τον πλέι μέικερ των αντιπάλων, κάτι που τους έβγαλε εκτός ρυθμού.

Πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι ήταν κι ο Λάνγκφορντ, ο οποίος έκανε και το κλέψιμο στη φάση, όπου ο Παπαπέτρου έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα! Αυτό ήταν που έστειλε και τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +10 (39-29 στο 10'). Μολονότι, ο Γκρέι είχε 17 πόντους με 5/6 σουτ κι ο Πιτίνο μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, οι «πράσινοι» στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προηγήθηκαν με 49-38 (22'). Δεν είχαν, όμως, την ίδια ένταση στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Μπέντιλ να κάνει ζημιά κοντά στο καλάθι. Παράλληλα, ο Γκρέι συνέχισε να δίνει λύσεις κι έτσι το Περιστέρι με σερί 8-0 πλησίασε στο -3 (46-49 στο 24').

Μολονότι, Λάνγκφορντ και Λεκαβίτσιους έδωσαν κάποιες λύσεις, οι «πράσινοι» έδειχναν εκτός ρυθμού κι ήταν στατικοί στην επίθεση. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι βρήκαν ελεύθερα σουτ και με τον Βασιλόπουλο να σημειώνει οκτώ σερί πόντους προηγήθηκαν 63-60 (32'). Με επιμέρους 11-2, η ομάδα του Πεδουλάκη βρέθηκε για πρώτη φορά στο +4 (66-62 στο 33'), ενώ άντεξε και στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσουν οι «πράσινοι». Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος τόσο έξω από τα 6μ75 (2/15τρ.), όσο κι από τη γραμμή των βολών (16/23), την ώρα που Μπέντιλ και Γκρέι πέτυχαν μεγάλα καλάθια! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο παίκτες πέτυχαν και τους 8 πόντους στο επιμέρους σκορ που έκαναν οι γηπεδούχοι, μετατρέποντας το 69-69 (37') σε 78-70 (39').

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved