ΑΕΚ-Κύμη 96-92: Κρατάει μόνο τη νίκη και... αγωνιά για Σαντ-Ρος

ΑΕΚ-Κύμη 96-92: Κρατάει μόνο τη νίκη και... αγωνιά για Σαντ-Ρος

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να λυγίσει (96-92) τη μαχητική Κύμη, αλλά έχασε με τραυματισμό τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Μολονότι αγωνίστηκαν με τον «αέρα» της πρόκρισης στα προημιτελικά του Basketball Champions League, οι «κιτρινόμαυροι» επηρεασμένοι κι από τις απουσίες (Θίοντορ, Ξανθόπουλος, Καββαδάς) δεν πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση.

Για την ακρίβεια έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να πάρουν τη νίκη και να κάνουν το «10 στα 10» στο ΟΑΚΑ, εκμεταλλευόμενοι και τον επιθετικό πλουραλισμό τους. Συγκεκριμένα, έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων κόντρα σε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Χαρακτηριστικό των απουσιών είναι ότι ο Μπάνκι χρειάστηκε να πάρει για πρώτη φορά στην αποστολή τον 16άχρονο, Φίλιππο Τίγκα για συμπληρώσει 12άδα. Παρ' όλα αυτά η... γκίνια συνεχίστηκε καθώς ο Σαντ-Ρος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο κι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν λες και είχε μείνει στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και μπήκε «μουδιασμένα» στο παρκέ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η εξαιρετική Κύμη. Οι φιλοξενούμενοι με πρωτοστάτη τον Σαγκς, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους στο πρώτο μέρος, πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ και βρήκαν 14 πόντους από δεύτερες επιθέσεις και προηγήθηκαν με 22-12 (9') και 36-24 (14')... 

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η «Ένωση» ξέσπασε! Με τον Σαντ-Ρος να ηγείται της πιεστικής άμυνας και να κάνει τα 4 από τα 9 κλεψίματα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε σερί 22-0! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν... ανάσα και σε τρεις διαδοχικές επαναφορές έκλεψαν την μπάλα!

Κάπως έτσι το 24-36 έγινε 46-36, για να πάνε οι παίκτες του Μπάνκι με τη μέγιστη διαφορά στα αποδυτήρια (+11, 48-37)! Μοναδικό μελανό σημείο του συγκεκριμένου διαστήματος ήταν ο τραυματισμός του Σαντ-Ρος, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα της Χαλκίδας, πάντως, συνέχισε να παλεύει και πλησίασε στο -5 (52-47 στο 23') αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν περισσότερες κι ήδη τέσσερις παίκτες είχαν φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Η ΑΕΚ έλεγξε απόλυτα το ματς και διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας, ενώ μετά από τέσσερις πόντους του Ματσιούλις ξέφυγε με 75-61 (32').

Τα εύκολα λάθη της ΑΕΚ αλλά κι η μαχητικότητα των φιλοξενούμενων κράτησε το ενδιαφέρον ζωντανό καθώς μείωσαν σε 82-76 (36'). Μάλιστα, η Κύμη έβγαλε κι ορισμένες πολύ όμορφες φάσεις που χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο της ΑΕΚ, η οποία από την πλευρά της έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσει στην επικράτηση, εκμεταλλευόμενη και τις περισσότερες λύσεις. 

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 48-37, 69-61, 96-92.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved