Το χρονικό της συνάντησης – παρωδία που προκάλεσε ο Βασιλειάδης

Το χρονικό της συνάντησης – παρωδία που προκάλεσε ο Βασιλειάδης

Η σύσκεψη - φιάσκο που προκλήθηκε επί τούτου από τον υφυπουργό Βασιλειάδη για να... τσουβαλιάσει τους πάντες και να... σώσει τον Ολυμπιακό.

Το απόγευμα της Παρασκευής (15/03) ο Γιώργος Βασιλειάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία των διοικήσεων Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ αλλά και εκπροσώπων της ελληνικής αστυνομίας. Η… πρόφαση για τη συνάντηση ήταν να βρεθεί μια λύση για το ελληνικό μπάσκετ. Βέβαια, το πρόβλημα εμφανώς το είχε ο Ολυμπιακός ο οποίος και δεν κατεβαίνει να παίξει την Κυριακή (17/03) κόντρα στον Παναθηναϊκό και μεθόδευσε το κλείσιμο του ΣΕΦ, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την αποστολή του «τριφυλλιού» που θα έπρεπε να παραστεί εκεί για τα τυπικά και να κλείσει το φύλλο αγώνα και να υπάρξει στη συνέχεια η ανάλογη τιμωρία στους Πειραιώτες.

Εκ των υστέρων, όπως φάνηκε περίτρανα από όλα όσα έγιναν στη σύσκεψη στο υφυπουργείο, ειδικότερα από τη στάση των ανθρώπων του Ολυμπιακού και την απάθεια του Βασιλειάδη στα όσα ντροπιαστικά για τον ελληνικό αθλητισμό – και την κοινωνία – γενικότερα – είχαν ως στόχο να «τσουβαλιαστούν» για άλλη μια φορά οι ευθύνες. Να υπάρχει το κλασικό «σκοτώθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός» και να φύγει η προσοχή της φίλαθλης κοινής γνώμης από τους Πειραιώτες, τα προβλήματα που έχουν αλλά και όσα εκείνοι προκαλούν.

Στημένο σόου και αποχώρηση Γιαννακόπουλου

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεν έχει κάποια ευθύνη για όσα γίνονται, ούτε κινδυνεύει με σοβαρές ποινές – ακόμα και υποβιβασμό – όπως ο Ολυμπιακός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σεβόμενος τους θεσμούς αποφάσισε και έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη. Μια σύσκεψη που εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού η πλευρά του Ολυμπιακού και ιδίως οι Γιώργος Σκινδήλιας και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετέτρεψαν την αίθουσα σε πεδίο αντιπαραθέσεων. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατήγγειλε τόσο τις ύβρεις από πλευράς Σκινδήλια όσο και χειροδικία από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα.

«Κράτος ΔΕΝ είναι ο Ολυμπιακός»

Σε δηλώσεις που έκανε, στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξήγησε ακριβώς όλα όσα έγιναν, αναφέροντας ότι η σύσκεψη ουσιαστικά έγινε για να… διασωθεί ο Ολυμπιακός. Επισήμανε, δε, κάτι που φάνηκε κι από την εξέλιξη των πραγμάτων στη συνέχεια, πως ο ηθικός αυτουργός για την παρωδία της Παρασκευής (15/03) στο υφυπουργείο αθλητισμού, είναι ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλειάδης. Παρά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πάντως, ο υφυπουργός… συνέχισε απτόητος τη σύσκεψη – παρωδία, στην οποία δεν πάρθηκε κάποια ουσιώδης απόφαση για το ελληνικό μπάσκετ, παρά μόνο για το ντέρμπι της Κυριακής. Το παιχνίδι, προφανώς, δεν θα γίνει απλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει την υποχρέωση να κατέβει στο ΣΕΦ. Το φύλλο αγώνα θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και στη συνέχεια θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να υπάρξει η προβλεπόμενη τιμωρία του Ολυμπιακού.

«Αντίο, αντίο… εκεί στην Α2»

Μια τιμωρία που δεν αποκλείεται να φτάνει ακόμα και ως τον υποβιβασμό, κάτι που επισήμανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος περίμενε την αποχώρηση των αδερφών Αγγελόπουλων από το υφυπουργείο. Μάλιστα, τους φώναξε χαρακτηριστικά «αντίο, αντίο εκεί στην Α2», ενώ τους ρωτούσε για ποιο λόγο εντός της αίθουσας του γραφείου του Βασιλειάδη έκαναν… λεονταρισμούς, αλλά για να αποχωρήσουν ζήτησαν την παρουσία 200 και πλέον αστυνομικών.

Αποδείχθηκε, ουσιαστικά, περίτρανα πως η σύσκεψη αυτή δεν ήταν παρά ένα καλοστημένο σόου. Η έκτακτη σύσκεψη δήθεν για το καλό του μπάσκετ, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, στην πραγματικότητα ήταν ένα προαποφασισμένο, ένα στημένο σόου του εκπροσώπου της Κυβέρνησης με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον υπάλληλο τους, Σκινδήλια.

Σύσκεψη μεθοδευμένη από την αρχή

Ο στόχος ήταν συγκεκριμένος: Αφενός μεν να εξισώσουν το άδικο του ΟΣΦΠ, με το δίκαιο του Παναθηναϊκού, αφετέρου δε να προκαλέσουν επί προσωπικού τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η ψυχραιμία του ισχυρού άνδρα του τριφυλλιού και ο σεβασμός του στους θεσμούς, αποδείχτηκε σωτήριος αφού σε περίπτωση που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έπεφτε στο επίπεδο του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Σκινδήλια, ουδείς γνωρίζει τι θα συνέβαινε. Κι όλα αυτά υπό την ανοχή του Υφυπουργού, αν όχι υπό την… έγκριση του, καθώς ήταν φανερό σε όλους ότι όλο αυτό το σόου ήταν προσυνενοημένο και με ξεκάθαρο στόχο.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για τα καμώματα ενός Υφυπουργού της, άμεσα και να αποδείξει στην πράξη ότι Κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός, όπως προφανώς πιστεύει και στηρίζει αυτή την άποψη και ο Βασιλειάδης. Το παραμύθι των «καλών παιδιών» κατέρρευσε και μαζί και ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος που αποδείχτηκε κατώτερος όχι απλά των περιστάσεων αλλά συμμέτοχος, αν όχι… συνδιοργανωτής ενός φτηνού σόου.

Διαβάστε επίσης:

Kαρέ-καρέ το μυθικό τρίποντο του Καλάθη στη Μόσχα!

Τους «ξέρανε» ο Αντετοκούνμπο! Μυθική ανατροπή για τον... MVP



Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved