ΑΕΚ-Πανιώνιος 73-62: Ένας Χάντερ κι ένα... ξέσπασμα ήταν αρκετά! (photo)

ΑΕΚ-Πανιώνιος 73-62: Ένας Χάντερ κι ένα... ξέσπασμα ήταν αρκετά! (photo)

Η ΑΕΚ είχε καλό... φίνις κόντρα στον αξιόμαχο Πανιώνιος, επικράτησε 73-62 κι επέστρεψε στις νίκες στη Basket League.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δείχνουν επιρεασμένοι από την κούραση όσο ποτέ άλλοτε... Άλλωστε, οι πολλοί τραυματισμοί ανάγκασαν αρκετούς παίκτες να επιβαρυνθούν με συνεχόμενα ματς.

Αυτό έφερε τη «βαριά» ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τη σημερινή εικόνα κόντρα στον αξιόμαχο Πανιώνιος, ο οποίος όσο είχε ανάσες πάλεψε το ματς στο ΟΑΚΑ. Η πιο ποιοτική «Ένωση», όμως, έκανε το ξέσπασμα της στο φινάλε και αποχαιρέτησε με νίκη το 2018.

Πρωταγωνιστής σε ακόμη ένα ματς ήταν ο Βινς Χάντερ, ο οποίος αποθεώθηκε κι από τους περίπου 4000 φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός ψηλός ήταν και πάλι απολαυστικός, ολοκληρώνοντας το ματς με ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (24π. με 10/11διπ., 10ρ.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Πανιώνιος έδειξε από τα πρώτα λεπτά ανταγωνιστικός κι έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να αποσυντονίσει την ομάδα του Οικονόμου με τις αλλαγές που έκανε σε όλα τα σκριν.

Με τον Χάντερ να μην έχει αντίπαλο μέσα στο «ζωγραφιστό» (12π., 8ρ. σε 17 λεπτά στο πρώτο μέρος), η ομάδα του Μπάνκι «έχτισε» διψήφια διαφορά (35-24 στο 16') αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν πολύ την επαφή, ώστε να πάνε στις βολές και σε συνδυασμό με το ανόητο αντιαθλητικό του Ρατάν-Μέις επέστρεψαν και βρέθηκαν στο -1 (37-36) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους «κυανέρυθρους» να σκοράρουν μόλις 2 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά, την ώρα που ο Χάντερ έκανε νταμπλ νταμπλ (16π., 10ρ.) και βοήθησε την ΑΕΚ να βρεθεί στο +11 (49-38). Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν και με σερί 11-0, ισοφάρισαν σε 49-49 (29'), ωστόσο ένα καλάθι του Ρόμπερσον κι ένα απίστευτο buzzer-beater του Λαρεντζάκη επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάνε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας διαφορά 5 πόντων.

Η επιλογή του Οικονόμου να παίξει με δύο χειριστές της μπάλας επέτρεψε στους «κυανέρυθρους» να μείνουν κοντά στο σκορ, μέχρι το 33' (56-54). Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έκανε το ξέσπασμα της, το οποίος έφτασε ως το 15-2, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +15 (71-56 στο 38'). Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν «καθαρό» μυαλό ελέω και της κούρασης.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 37-36, 54-49, 73-62.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved