Τουπάν: «Βήμα μπροστά για μένα»

Τουπάν: «Βήμα μπροστά για μένα»

Χαρούμενος για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Άξελ Τουπάν.

Ο Γάλλος γκαρντ αποτελεί το τελευταίο - χρονικά - μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων» και σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των Πειραιωτών αναφέρθηκε στο νέο… κεφάλαιο της καριέρας του.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είναι μια ιστορική ομάδα, που πρωταγωνιστεί σταθερά πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Είναι ένα βήμα μπροστά για εμένα. Επαναλαμβάνω πως είμαι ενθουσιασμένος και δεν βλέπω την ώρα να αρχίσει η νέα χρονιά!», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμένα. Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον κόουτς Μπλατ, που με έκανε να νιώσω πως το στυλ παιχνιδιού μου θα ταιριάξει απόλυτα με εκείνο του Ολυμπιακού. Νιώθω πως μαζί μπορούμε να φέρουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, πάντα φυσικά μέσα από την ομαδική προσπάθεια».

Όσον αφορά στις επαφές που είχε με τον Ντέιβιντ Μπλατ, σχολίασε: «Στην αρχή μιλήσαμε λίγο για την ζωή. Θέλαμε να γνωριστούμε λίγο πριν πούμε οτιδήποτε για μπάσκετ. Προφανώς στην συνέχεια μιλήσαμε για την προοπτική της συνεργασίας μας. Σε γενικές γραμμές αυτό που μπορώ να αναφέρω είναι πως αμφότεροι νιώσαμε ό,τι ο τρόπος που εκείνος κοουτσάρει και ο τρόπος που εγώ παίζω, θα συνδυαστούν πολύ καλά».

Ακόμα, ο Αμερικάνος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον πατέρα του: «Είναι πολύ χαρούμενος με την μεταγραφή μου και με το γεγονός πως θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια τόσο γνωστή ομάδα σε όλο τον κόσμο. Είναι περήφανος για εμένα! Ως πατέρας και ως προπονητής με συμβούλεψε να δουλέψω σκληρά για να επιτύχω».

Παράλληλα, για τον Αξέλ Τουπάν μίλησαν και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είναι ωραίο να μιλούν όμορφα για εσένα τόσο σημαντικοί άνθρωποι του χώρου. Ο Σάρας είναι θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο Γιάννης είναι είδωλο. Είναι σπουδαίο το συναίσθημα και με κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι από όπου έχω φύγει έχω αφήσει καλές εικόνες. Θεωρώ πως οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το εργασιακό μου ήθος και ειδικά όταν το αναγνωρίζουν προσωπικότητες όπως εκείνοι, είναι σπουδαίο. Είναι κάτι που μου δίνει εξτρά κίνητρο».

Αναφορικά με το πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του, απάντησε: «Είμαι πολύ επιθετικός παίκτης. Είμαι αθλητικός. Μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. Μπορώ να σκοράρω από την γραμμή του τριπόντου, να κάνω ντράιβ, να πασάρω, να παίξω άμυνα... Οπότε θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω πολλά στο παιχνίδι της ομάδας».

Στην συνέχεια, ο Αξέλ Τουπάν αναφέρθηκε και στις περσινές «μάχες» με τον Ολυμπιακό ως παίκτης της Ζαλγκίρις: «Για να είμαι ειλικρινείς δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου! Ήταν πολύ σημαντικά εκείνα τα παιχνίδια, οπότε το συγκεκριμένο διάστημα είχα εστιάσει απόλυτα σε αυτά και δεν είχα καμία ιδέα πως τελικά θα φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού την επόμενη χρονιά».

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα του ΣΕΦ, τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Δεν βλέπω την ώρα να τους γνωρίσω! Πήρα μια μικρή... γεύση από εκείνους στους περσινούς αγώνες της Ευρωλίγκας και ανυπομονώ να παίξω έχοντας την στήριξή τους. Ελπίζω να είναι πάντα στο πλευρό μας και να στηρίζουν με την φωνή τους εμένα και τους συμπαίκτες μου».

Τέλος, για τους στόχους της νέας σεζόν, δήλωσε: «Όταν υπογράφεις σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός στόχος είναι πάντα να νικάς. Σε όποια διοργάνωση συμμετέχουμε στόχος είναι η πρωτιά. Είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό για τους φιλάθλους, για τους παίκτες, για όλους... Είναι πρωτοκλασάτη ομάδα, μετρά πολλές επιτυχίες την τελευταία δεκαετία, οπότε δεν υπάρχει κανένας άλλος στόχος πέρα από τη νίκη».



NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved