Kέισι Ρίβερς: Βλέπει κόκκινο και αφηνιάζει!

Kέισι Ρίβερς: Βλέπει κόκκινο και αφηνιάζει!

Και μαζί με αυτόν και όλοι οι συμπαίκτες του

Ναι, για τρίτη φορά εφέτος είδαμε το ίδιο έργο σε «αιώνιο» ντέρμπι. Τον Ολυμπιακό να παίζει σφιχτή άμυνα, να πνίγει τον Καλάθη – άσχετα με το ντεφορμάρισμά του -  και να βραχυκυκλώνει τη δημιουργία των «πρασίνων». Όλα καλά, μέχρι να μπει στη συνάρτηση ένα όνομα. Αυτό του Κέισι Ρίβερς. Τρία παιχνίδια έπαιξαν οι «αιώνιοι» μέσα στον Ιανουάριο, και στα τρία ο Αμερικανός ξεσάλωσε, έβαλε μεγάλα σουτ βγάζοντας ενέργεια από το πουθενά, οδηγώντας τελικώς την ομάδα του στη νίκη σε δύο από τα τρία εξ αυτών. Ο 29χρονος μπορεί να μην ήρθε για να γίνει ηγέτης, ωστόσο σε αυτό αναδεικνύεται μέσα στη σεζόν. Και δικαιωματικά.

 

Κοίτα για χάρη σου (Παναθηναϊκέ Superfoods) πως ήμουν και πώς έγινα

Το καλοκαίρι ο Ρίβερς ήρθε αθόρυβα στο ΟΑΚΑ, ως ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα. Να παίζει άμυνα στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου, να μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός και να δίνει λύσεις με το μακρινό του σουτ. Με λίγα λόγια ένας παίκτης ομάδας που να μπορεί να είναι χρήσιμος όποτε του ζητηθεί. Μόνο που ο κάτοχος της Euroleague το 2014, σε μια ομάδα που άλλαξε προπονητή και φιλοσοφία μέσα στη σεζόν, που ουσιαστικά πολλές φορές δείχνει να ψάχνεται στο γήπεδο, δεν είναι απλά χρήσιμος. Είναι απαραίτητος!

Έχοντας βρεθεί σε μεγάλα ματς στην καριέρα του -  σε τόσα classico έχει παίξει στην Ισπανία – δεν ήταν δυνατόν να δειλιάσει σε ντέρμπι «αιωνίων». Και αυτό αποτυπώνεται στο παρκέ. Ιδιαίτερα απέναντι στον Ολυμπιακό:

- 23 πόντους με 5/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 4/4 βολές στην ήττα με  77-69 στο ΣΕΦ για τη Euroleague.

- 27 πόντους με 9/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/4 βολές στο 77-67 μέσα στο ΣΕΦ για το Κύπελλο.

- 26 πόντους με 4/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα στο χτεσινό (30/1) 72-59 στο ΟΑΚΑ για τη Stoiximan.gr Basket Leαgue.

Ναι, ωραίες φαίνονται οι τρεις 20άρες που πέταξε ο Αμερικανός. Ωστόσο δεν είναι μόνο το σκοράρισμα στο οποίο βοηθάει. Και να είστε βέβαιοι, είναι πολλά αυτά.

 

Καλάθης απών; Ε και;

1603266

Η ομάδα φέτος καλώς ή κακώς έχει έναν κύριο κουμανταδόρο, τον Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας πλέι μέικερ είναι αυτός που κρατά τα «γκέμια» και δημιουργεί. Ο Ολυμπιακός τον έχει διαβάσει καλά και με δεδομένο το ντεφορμάρισμά του, τον κλείνει καλά αναλώνοντάς τον σε κακές ενέργειες. Χτες έπαιξε όλα κι όλα 8:32 ωστόσο κανείς δεν κατάλαβε την απουσία του. Ο Ρίβερς δημιούργησε για τον εαυτό του και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε.  

 

Μεταλαμπάδευσε… αφηνίασμα στους Τζέιμς – Σίνγκλετον

james

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν ο Τζέιμς παίρνει μπάλα ψηλά στο τρίποντο είναι σαν να ανάβει κόκκινο λαμπάκι. Όταν συμβαίνει αυτό ξέρεις καλά πως πάσα δεν υπάρχει, παρά μόνο ντράιβ ή σουτ  και όποιον πάρει ο χάρος. Για να βρει όμως χώρο για διείσδυση υπάρχει αυτός ο κύριος Ρίβερς που δεν είναι  να τον αφήνεις αμαρκάριστο. Τα σουτ του ανοίγουν τις αντίπαλες άμυνες  και οι Τζέιμς – Σίνγκλετον βρήκαν χώρο για να εκτελέσουν.

Από ένα σημείο κι έπειτα ειδικά, όταν η άμυνα προσαρμοζόταν πάνω του, ο Σίγκλετον έμεινε τόσες φορές μόνος του που ήταν σαν να σούταρε σε προπόνηση!

 

Αναδεικνύει τον αμυντικό «καταστροφέα» Παππά

pap

Το είδαμε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, το παρατηρήσαμε και στο ντέρμπι. Ο Νίκος Παππάς είναι ένα επιθετικό υπερόπλο που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει τις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα ωστόσο πλέον δείχνει να εξελίσσεται και σε αμυντικό καταστροφέα. Με τους Ρίβερς και Σίνγκλετον να τη βάζουν όπως θέλουν στην επίθεση, ο Παππάς έδωσε όλη του την ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι και διακρίθηκε με την απόδοσή του. Όταν δε, ξαναβρεί τα πατήματά του στην επίθεση και βρει ισορροπία ανάμεσα στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό Superfoods.

 

Η αύρα του πρωταθλητή Ευρώπης

kc rivers real madrid eb14

Αν εξαιρέσουμε τους Καλάθη και Φώτση  οι «πράσινοι» δεν έχουν άλλους πρωταθλητές Ευρώπης από τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Το καλοκαίρι ήρθαν στην ομάδα οι Μπουρούσης και Ρίβερς και λίγο αργότερα ο Πασκουάλ οι οποίοι έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο παρελθόν. Ο Αμερικανός ελέω Γιουλ, Φερνάντεθ, Ματσιούλις και Νοτσιόνι, δεν είχε τη δυνατότητα να παίζει πάνω 30 λεπτά, όπως δηλαδή γίνεται φέτος.  Ωστόσο πάντα ήταν από τους διακριθέντες καθώς έκανε πολλά πράγματα και καλά μέσα στο γήπεδο. Το καλοκαίρι ήρθε στην καλύτερη μπασκετική ηλικία (29 ετών) στο ΟΑΚΑ, και από τη στιγμή που βρίσκεται στο παρκέ παραπάνω από 30 λεπτά, αποδεικνύει πως η επιλογή του δεν έγινε τυχαία το περασμένο καλοκαίρι. Από τη στιγμή που βρήκε χώρο και χρόνο τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

 

Η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό Superfoods έχουν καταλάβει ότι χτύπησαν φλέβα χρυσού το περασμένο καλοκαίρι. Πήραν έναν παίκτη που όλοι περίμεναν να παίζει με άριστα το 7 και εκείνος παίζει συνεχώς στο 10!  Ο Ρίβερς είναι ένας τύπος που ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά, και για αυτό θα συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Επειδή πάνω από όλα παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved