Μαυροειδής: «Σε δρόμο ανοδικό»

Μαυροειδής: «Σε δρόμο ανοδικό»

Στόχος της ΑΕΚ είναι να κρατήσει την 3η θέση και στην συνέχεια να προσπαθήσει να μπει… σφήνα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Ο σέντερ της Ένωσης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σπορ FM» αναφορικά με το φετινό πλάνο των «κιτρινόμαυρων», το επίπεδο της Stoiximan.gr Basket League, αλλά και τη νέα Ευρωλίγκα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους δύο «αιώνιους».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας άσος μίλησε για:

Τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ και τη φετινή πορεία: «Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, γενικά για το πρότζεκτ και ό,τι σκέφτεται ο πρόεδρος. Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο ανοδικό. Την πρώτη χρονιά που ανέλαβε ήμασταν πέμπτοι όταν πήρε την ομάδα, πέρσι τρίτοι και παλεύουμε για το καλύτερο, με την παράλληλη ενίσχυση των ακαδημιών. Είναι δύσκολο να μπεις “σφήνα” στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όμως ανεβαίνει συνεχώς η ομάδα. Θέλουμε να κρατήσουμε την 3η θέση. Πέρσι είχαμε μεγάλη ευκαιρία και χάσαμε μέσα από τα χέρια μας τις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά φέτος ίσως καταφέρουμε κάτι τέτοιο».

Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Οι δύο μεγάλοι είναι σε επίπεδο Ευρωλίγκας, οι μεσαίες ομάδες είναι λίγο καλύτερες και προς το τέλος της βαθμολογίας είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα σε σχέση με την περσινή σεζόν»

Τη νέα Ευρωλίγκα και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ενδεχομένως στους «αιώνιους»: «Νομίζω ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει στη Λευκάδα, με τον Κολοσσό είχε πρόβλημα, ειδικά με τα δύο ματς στην Ευρωλίγκα θα είναι λογικό να γίνει γκέλα στο πρωτάθλημα. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην Ισπανία, όπου το πρωτάθλημα είναι καλύτερο και η Μπαρτσελόνα θα παίξει με την Βαλένθια. Σε εμάς το επίπεδο είναι λίγο πιο κάτω και είναι πιο εύκολο για εκείνους».

Την ένταση που φαίνεται πως βγάζει ο κόουτς Ζντοβτς: «Κάποιες φάσεις έχει πολύ ένταση, αλλά κάποιες στιγμές κάνουμε κάποια πράγματα που και εγώ λέω πώς αντέχει. Γενικά είναι ήρεμος στην προπόνηση. Υπάρχουν προπονητές που και στην προπόνηση γίνεται χαμός. Στην προπόνηση είναι πολύ ήρεμος. Στον αγώνα δεν το έχουμε ακόμα… (γέλια)».

Τη μεταγραφή που θα έκανε εκείνος στην ΑΕΚ: «Τον Μίρκο Μιλίσεβιτς… (Γέλια) Έχουμε ένα ακόμα παιδί που είναι τραυματίας, ο Ράνταρ Φάλκερ, είναι ακόμα αρχή και είχε τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω. Ήταν εκτός για αρκετό διάστημα. Είμαστε αρκετά καλά και νομίζω ότι με εκείνον θα είμαστε καλά το επόμενο διάστημα».

Τους νεαρούς παίκτες που έχει ξεχωρίσει: «Πάλι μου βάζετε δύσκολα, αλλά θα πω τον Τσαλμπούρη που δείχνει πως διαθέτει πολύ καλά στοιχεία».

Το δίλημμα Σπανούλης ή Διαμαντίδης: «Δεν μπορείς να τους συγκρίνεις. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο παίκτες που δεν παίζουν στην ίδια θέση και δεν κάνουν την ίδια δουλειά στο παρκέ. Σκέψου τι πέτυχαν όταν ήταν μαζί, στην ίδια ομάδα. Σε ό,τι αφορά το ποιον από τους δύο θα έπαιρνα στην ομάδα μου, εξαρτάται τι έχω στο ρόστερ. Αν έχω δυάρι ή άλλο σκόρερ θα πάρω τον Διαμαντίδη, αν δεν έχω άλλον, θα πάρω τον Σπανούλη».

Τον ψηλό που θαύμαζε ή τον ταλαιπώρησε ως αντίπαλος: «Αυτός που έβλεπα και θαύμαζα ήταν ο Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος ήταν τέλειος. Με Εθνικές έχω παίξει μέχρι και με τον Ντιρκ Νοβίτσκι και δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω κάποιον κοντά του».

Τον Μίρκο Μιλίτσεβιτς, που φόρεσε στο παρελθόν την φανέλα της ΑΕΚ: «Ήταν λίγο αντιτουριστικός (γέλια). Είχε τρομερές κινήσεις και φοβερή επαφή με το καλάθι. Τώρα είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του, τότε όμως έκανε τη διαφορά».

Την απόφασή του να ασχοληθεί με το μπάσκετ και όχι με την ιατρική: «Δεν την παράτησα. Παλιά είχαμε μεγαλύτερη άνεση για να δώσουμε τα μαθήματα. Εξαρτάται από το έτος που έχεις μπει στη σχολή, όμως δεν εφαρμόζεται ο νόμος που έχει ψηφιστεί και δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει αυτή τη στιγμή. Εγώ γιατρός ήθελα να γίνω».

Το μάθημα της ανατομίας: «Ναι, έχω μπει σε αυτό το μάθημα. Μέχρι το 3ο – 4ο έτος πήγαινα κανονικά στα μαθήματα, σε όλα τα χειρουργεία και σε ό,τι αφορούσε την ειδικότητά μου. Τώρα το έχω αφήσει αναγκαστικά πιο πίσω, από τη στιγμή που υπάρχουν ταξίδια, αγώνες στην Ευρώπη και τόσες υποχρεώσεις. Η ειδικότητά μου είναι ορθοπεδική».



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved