Οι μεγάλες απώλειες του Ολυμπιακού (photos)

Οι μεγάλες απώλειες του Ολυμπιακού (photos)

Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να μην συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και αποτελεί μία μεγάλη απώλεια για τους «ερυθρόλευκους». Αλλά δεν είναι η… μόνη! Το Onsports σας θυμίζει τις μεγάλες φυγές από τους Πειραιώτες.

Στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, το «συγκρότημα» του Λιμανιού έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός, αν και βρέθηκε κοντά στον… διασυρμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης. Έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μεταξύ των ομάδων που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες εμφανίζονται ανταγωνιστικοί, έχουν μετρήσει, τα τελευταία χρόνια, σημαντικές απώλειες από το ρόστερ τους. Το καλοκαίρι που ακολούθησε από τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο, οι αποχωρήσεις δεν ήταν πολλές. Ο Τζόι Ντόρτσεϊ αποχώρησε για την Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, ενώ παρελθόν αποτέλεσαν και οι Κέσελι και Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Τα πράγματα δεν ήταν ανάλογα το επόμενο καλοκαίρι. Τουναντίον. Οι αποχωρήσεις ήταν πολλές και μερικές από αυτές προκάλεσαν μεγάλο… ντόρο στον Ολυμπιακό, λίγους μήνες μετά το «back to back» στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, ο Κάιλ Χάινς προτίμησε να… κουνήσει μαντίλι στους «ερυθρόλευκους» αποδεχόμενος την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου άφησε τους Πειραιώτες για την Μπαρτσελόνα και ο Πέρο Άντιτς προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και τους Ατλάντα Χοκς. Ακόμα, παρελθόν αποτέλεσε και ο Τζος Πάουελ, όπου συνέχισε στους Τάιγκερς στην Κίνα.

Αποχωρήσεις υπήρξαν και το επόμενο καλοκαίρι, με κυριότερη αυτή του Στράτου Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν συμφώνησε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την επέκταση της συνεργασίας και υπέγραψε συμβόλαιο με την Αναντόλου Εφές. Για την ομάδα της Πόλης αναχώρησε και ο Μπράιαν Ντάνστον, με… διαφορά ενός έτους, μια και προ ημερών, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Πειραιά. Όπως όλα δείχνουν, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Κώστας Σλούκας, μια και εμφανίζεται έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Όμως, αυτές δεν είναι οι μοναδικές αποχωρήσεις. Ήδη ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Τρεμέλ Ντάρντεν πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ο Όλιβερ Λαφαγέτ ψάχνει τον επόμενο… σταθμό στην καριέρα του, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλος του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Η τριπλέτα της… παραμονής

Αν κοιτάξει κάποιος το ρόστερ του Ολυμπιακού της σεζόν 2011-’12 όταν οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους, θα δει πως στην ομάδα έχουν μείνει μόνο τρεις παίκτες. Ο λόγος γίνεται για τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη.



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved