Μαρκόπουλος: «Μην είναι ταβάνι η τρίτη θέση»

Μαρκόπουλος: «Μην είναι ταβάνι η τρίτη θέση»

Με εμφανή ικανοποίηση για την επιτυχή, για τον ΠΑΟΚ, έκβαση του τέταρτου «μικρού» τελικού απέναντι στον Αρη, που έδωσε στην ομάδα την τρίτη θέση στη φετινή σεζόν και αποδίδοντας εύσημα στους παίκτες, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες του για τη συνεργασία που είχε μαζί τους στη χρονιά, τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με την ολοκλήρωση της αποψινής αναμέτρησης στο Αλεξάνδρειο, ο Σούλης Μαρκόπουλος.

«Ο Άρης είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με στόχους μέσα στο γήπεδο. Μας προβλημάτισε αρκετά. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Αποχώρησαν δύο παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν, είχαμε τραυματισμούς και αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς τον πρώτο επιθετικό ριμπάουντερ του πρωταθλήματος στα πλέι οφ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους κυρίους Μπούτσκο και Καλύβα, τον κύριο Γεωργοβασιλείου, τον κύριο Βαλιάνο, τον κύριο Σαμαρά. Τους ανθρώπους που μας πρόσεχαν και ήταν κάθε μέρα γύρω από την ομαδα, τον κύριο Σταυρόπουλο και κύριο Ζουρνατζίδη και φυσικά τη διοίκηση, είπε αρχικά ο προπονητής των «ασπρόμαυρων». Πρόσθεσε αναφέροντας: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις, αλλά η ομάδα πέτυχε το στόχο της. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι η 3η θέση είναι το ταβάνι. Ξέρετε τι με στενοχώρησε στη σειρά με τον Άρη; Ότι τα γήπεδα ήταν άδεια, του Άρη λόγω της τιμωρίας, ενώ το γήπεδο μας δεν είχε τον κόσμο που περιμέναμε. Ο κόσμος είναι αυτός που φτιάχνει τις ομάδες, θέλουμε τον υγιή κόσμο στα γήπεδα. Έχουμε μείνει στην εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού να είναι μπροστά. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι προσπάθειες που κάνουν οι διοικήσεις της ομάδας μας, αλλά και του Άρη είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εγώ είμαι τεχνικός, δεν μπαίνω στα οικονομικά προβλήματα, άλλοι τρέχουν κάθε μέρα. Αλλά από εκεί και πέρα κάποια στιγμή είπα ότι αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να αλλάξει. Είχα πει ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως παίζουν οι διαιτητές. Στο παιχνίδι με Παναθηναϊκό γίνονταν μάχες και δεν σφύριζαν τίποτα».

Την επιθυμία του να μείνει στον πάγκο του Αρη εξέφρασε, με τη σειρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης, λέγοντας: «Τελειώνουμε μία πολύ μεγάλη σε μάκρος χρονιά, με μία ήττα. Παρόλα αυτά, ήταν μία υπέροχη χρονιά για τον Άρη γενικότερα και για εμένα προσωπικά. Ηταν μία χρονιά που όλοι όσοι εργάστηκαν γύρω από την ομάδα, το βασικό συστατικό ήταν η συνοχή και η αγάπη μεταξύ μας, από οποιοδήποτε πόστο συνέβαλε ο καθένας, στην προσπάθεια που έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπαίκτες-παίκτες μου, για τα όμορφα συναισθήματα που μοιραστήκαμε φέτος. Είχαμε πολύ έντονες στιγμές, μεγάλες χαρές και αρκετές δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση Αρβανίτη, που μου έδωσε την δυνατότητα να βρεθώ στον Άρη. Να βρεθώ σε μία μεγάλη ομάδα και και να συμμετέχω στην φετινή προσπάθεια. Επίσης, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο ανθρώπους, τους κ.κ. Πλιάκη και Παπαϊωάννου, που μας βοήθησαν οικονομικά. Ιδιαίτερη μνεία και στον Νίκο Γκάλη, που ήταν πάντα δίπλα μας. Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη παράλληλα, έδωσε άλλη πνοή σε εμένα και τους παίκτες. Ο κόσμος είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ και υπάρχει αυτή η ομάδα. Ήταν στο πλευρό μας όλη την χρονιά. Κρίμα που δεν τον είχαμε στο τέλος. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Υπήρχαν στιγμές που γίναμε ένα μέσα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για το μέλλον του απάντησε τονίζοντας: «Υπάρχει μία οψιόν για την νέα χρονιά, η οποία ενεργοποιήθηκε με την είσοδο στην τετράδα, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Είναι σε εκκρεμότητα η κατάληξη του ιδιοκτησιακού. Οταν γίνει, θα κάνουμε μία συζήτηση. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Πίστευα πάντα ότι ο Άρης είναι ομάδα-προορισμός για έναν προπονητή. Αυτή είναι η δική μου επιθυμία, αλλά θα το συζητήσουμε. Αγαπώ την ομάδα. Θα είναι η τρίτη μου χρονιά αν συνεχίσω. Εχω υπάρξει και σαν βοηθός εδώ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να παραμείνω. Υπάρχει ένα συμβόλαιο, πρέπει όμως να συζητηθούν και κάποια άλλα δεδομένα, για να κρίνω ότι θα εργαστώ, όπως επιθυμώ. Επομένως, θα ξεκουραστούμε λίγο και μετά θα συζητήσουμε».

Σχολίασε για τον αποψινό αγώνα ότι «... Εγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Το χάσαμε και από δικά μας λάθη. Έχω παράπονα, αλλά δεν είναι του παρόντος» και κατέληξε λέγοντας:«Είχαμε να διαχειριστούμε ένα μικρό μπάτζετ φέτος, αλλά το κάναμε με σωστό τρόπο. Κρατήσαμε τις ισορροπίες και αντισταθήκαμε σε κακές στιγμές. Για το αν το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο, είναι μία συζήτηση που θα γίνει με την ομάδα. Για μένα, κάθε χρονιά είναι πρόκληση και θα κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά, ανεξάρτητα με το μπάτζετ, βάζοντας πάνω από όλα διάθεση συνεργασίας και συναίσθημα. Αναμφίβολα θα είναι σημαντικό να παίξει του χρόνου η ομάδα στην Ευρώπη. Για αυτό παλεύαμε. Θα ήταν δύσκολη αποστολή στην Πυλαία. Δεν ξέρω καν ποιοι θα ήταν ετοιμοπόλεμοι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και το παλέψαμε. Γι” αυτό τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Βεζένκοφ. Πρέπει να ξέρω τα δεδομένα που θα κινηθούμε, αλλά και την πρόθεση του παίκτη. Σίγουρα κάποια στιγμή θα μιλήσω μαζί του, αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να τον επηρεάσω, εφόσον δεν επιθυμεί να μείνει στην ομάδα. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved