Ποιος… Σπανούλης είναι ο πιο πετυχημένος; Παναθηναϊκός VS Oλυμπιακός (poll)

Ποιος… Σπανούλης είναι ο πιο πετυχημένος; Παναθηναϊκός VS Oλυμπιακός (poll)

Το Onsports απαντά αλλά μπορείτε κι εσείς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να ψηφίσετε…

Ο Ολυμπιακός πήρε το 2ο πρωτάθλημά του στον 21ο αιώνα και το Onsports προσπαθεί να ζυγίσει την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να φύγει από τον Παναθηναϊκό το 2010 και να παίξει επί πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι κερδισμένος, ή χαμένος;

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη μάχη του 2005 για την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη από το Μαρούσι. Κυρίως επειδή έδειξε πολύ περισσότερο από όσο ο Ολυμπιακός ότι τον ήθελε κι ο Λαρισαίος  μετακόμισε από το κλειστό του Αγίου Θωμά λίγο πιο δίπλα, στο ΟΑΚΑ.

Έπαιξε τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό (2005/06, 2007-2010) με μόνο διάλειμμα τη θητεία του στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς όπου δεν έμελλε να καθιερωθεί. Το καλοκαίρι του 2010 όμως η απόφασή του να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τον ηγετικό ρόλο στον Ολυμπιακό συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν του το συγχώρησαν ποτέ, ενώ κι ο Ομπράντοβιτς του ‘κοψε και την καλημέρα θεωρώντας πως τον «κρέμασε».

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Βασίλης Σπανούλης είναι για δεύτερη φορά Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, στο λιμάνι πίνουν νερό στο όνομά του και τα σενάρια μεταγραφής του έχουν πάψει προ πολλού να απασχολούν την επικαιρότητα.

Καταγράφοντας τις επιδόσεις του όλη αυτή τη δεκαετία που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ, θα προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε την απόφασή του το 2010.

Είναι τελικά κερδισμένος, ή χαμένος ο Βασίλης Σπανούλης που άφησε τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό; Στο ζύγι θα βάλουμε κυρίως ότι μετράει πιο πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις: Τους τίτλους, τη δόξα δηλαδή, διότι από οικονομικής πλευράς ο καθένας μπορεί να βάζει διαφορετικές προτεραιότητες.

Ο Σπανούλης του Παναθηναϊκού

Στα τέσσερα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, ο Σπανούλης διεκδίκησε 12 τίτλους. Δηλαδή τρεις κάθε χρόνο. Πήρε τέσσερα στα τέσσερα Πρωταθλήματα, τρία  στα τέσσερα Κύπελλα και την Ευρωλίγκα το 2009.

Έχασε δηλαδή μόνο έναν τίτλο εντός συνόρων (7/8) κι οι υπόλοιπες απώλειες ήταν στην Ευρωλίγκα.

Απολογισμός: 8/12 τίτλους, ποσοστό επιτυχίας 66,6%.

Ο Σπανούλης του Ολυμπιακού

Στα πέντε του χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης διεκδίκησε 16 τίτλους. Δηλαδή τους τρεις ανά σεζόν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωλίγκα) συν το περυσινό διηπειρωτικό.

Πήρε δύο Πρωταθλήματα (από τα πέντε), ένα Κύπελλο (από τα πέντε) και 2 Ευρωλίγκες (από τις πέντε) συν το ένα διηπειρωτικό.

Απολογισμός: 6/16 τίτλους, ποσοστό επιτυχίας 37,5%

Ας διαβάσουμε όμως τον πίνακα των επιτυχιών διαφορετικά. Πόσους τίτλους διεκδίκησε με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό και πόσους πήρε, αλλά και αντίστροφα. Δηλαδή πόσους τίτλους διεκδίκησε παίζοντας για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με τα πράσινα

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Σπανούλης διεκδίκησε εννέα τίτλους κόντρα στον Ολυμπιακό. Τέσσερα Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και την Ευρωλίγκα του 2009 αφού οι δύο αιώνιοι ήταν αντίπαλοι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ στο Βερολίνο.

Κέρδισε και τα τέσσερα Πρωταθλήματα, τα τρία από τα τέσσερα Κύπελλα (όλοι οι τελικοί ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό) κι έχασε το ένα Κύπελλο. Κατέκτησε δε και την Ευρωλίγκα.

Συνεπώς πήρε τους οκτώ από τους εννέα τίτλους που διεκδίκησαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 88,9%!!!

Με τα κόκκινα

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Σπανούλης διεκδίκησε δέκα τίτλους κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πέντε Πρωταθλήματα εκ των οποίων πήρε τα δύο, πέντε Κύπελλα εκ των οποίων πήρε το ένα (δύο ήττες σε τελικούς, μια ήττα σε ημιτελικό, μια ήττα σε προημιτελικό) ενώ στην Ευρώπη οι «αιώνιοι» δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Συνεπώς πήρε τους τρεις από τους δέκα τίτλους που διεκδίκησαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 30%!

Ψηφίστε για το ποιον… Σπανούλη θεωρείτε πιο πετυχημένο:

Ποιος… Σπανούλης είναι ο πιο πετυχημένος; Παναθηναϊκός VS Oλυμπιακός (poll)



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved