Μπατής: «Δεν κυνηγήσαμε τις πιθανότητές μας» (video+photos)

Μπατής: «Δεν κυνηγήσαμε τις πιθανότητές μας» (video+photos)

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του ο Μάριος Μπατής δεν κατάφερε να αναδειχθεί νικητής, η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Κύπελλο Ελλάδας όμως μόνο ως αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Απόλλωνα Πατρών,

Ο 34χρονος γκαρντ αποχώρησε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο, για να συνεχίσει την καριέρα του στους «μελανολεύκους». Με δηλώσεις του στο Onsports μετά το τέλος του 40ού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ και ανέδειξε νικητή τον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε πως ήθελαν κάτι καλύτερο, αν και ούτως ή άλλως προσπάθησαν κι έδωσαν ό,τι είχαν. Μίλησε, επίσης, για το στόχο των πλέι οφ και προανήγγειλε ένα σαφώς καλύτερο μέλλον για την πατρινή ομάδα, μετά την παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά της. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Πατρών: «Γενικά, θέλαμε να δούμε τον τελικό σαν αντίδραση, μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις που είχαμε στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν μπήκαμε έτσι όπως θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει και ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τη διαφορά. Έπαιζε και στην έδρα του... Εάν είχαμε 5% πιθανότητες νομίζω πως δεν τις κυνηγήσαμε. Σίγουρα, θέλαμε κάτι καλύτερο».

Για την αγωνιστική κοιλιά, που δείχνει να κρατάει περισσότερο από ό,τι είχαν υπολογίσει: «Όλα παίζουν ρόλο, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι πιο δύσκολοι μήνες, καθώς εκεί σχεδιάζουν οι ομάδες να κάνουν την «κοιλιά» τους. Οι κακές εμφανίσεις που κάνουμε εμείς έχουν λίγη παραπάνω διάρκεια, αλλά ήρθαν και οι ατυχίες. Είμαστε λίγοι, με τους τραυματισμούς γίναμε λιγότεροι και δεν μπορούμε να βρούμε ρυθμό ούτε στην προπόνηση. Αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Στον τελικό, όμως, προσπαθήσαμε. Τουλάχιστον, δώσαμε ό,τι είχαμε να δώσουμε».

Για το εάν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα εάν ο τελικός γινόταν νωρίτερα, χρονικά: «Όχι, δεν νομίζω. Με όλα αυτά που έγιναν, τις εφέσεις, καθυστέρησε αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό, είναι θέμα της ομοσπονδίας. Δεν νομίζω, πάντως, να μας επηρέασε αρνητικά εμάς».

Για την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό: «Προσωπικά, το ευχαριστήθηκα και με τη συμμετοχή και με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και οι δικοί μας φίλαθλοι, αλλά και εκείνοι του Παναθηναϊκού».

Για το γεγονός πως η πλειονότητα των παικτών του Απόλλωνα Πατρών δεν είχε πρότερη εμπειρία από τελικό: «Όλα μετρούν. Από την αρχή γνωρίζαμε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να τις βρεις στην κακή ημέρα τους κι εσύ να κάνεις το καλύτερο παιχνίδι σου, για να έχεις πιθανότητες να κερδίσεις. Δεν το κάναμε και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα, ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο. Ο στόχος μας ήταν να αντιδράσουμε, είχαμε διάθεση, αλλά το αποτέλεσμα στο παρκέ δεν ήταν αυτό που θέλαμε».

Για το γεγονός πως στο τέλος κατάφεραν να «μαζέψουν» την έκταση της ήττας τους: «Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός. Όταν πήρε τη διαφορά ο κόουτς Ιβάνοβιτς είδε πως μπορεί να δοκιμάσει διάφορα σχήματα κι έτσι εμείς μειώσαμε τη διαφορά».

Για τη συνέχεια, στην Basket League: «Ελπίζω πως τώρα που έχουμε μαζευτεί όλοι, και θα κάνουμε και περισσότερες προπονήσεις όλοι μαζί, θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο από εδώ και πέρα. Ήρθαν και δύο καινούρια παιδιά, να μπουν κι αυτά στις προπονήσεις μας, κι όλα θα είναι καλύτερα στο μέλλον».

Για το στόχο των πλέι οφ: «Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ, θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι μας, με τον ΚΑΟΔ, και μετά βλέπουμε. Δεν έχει διαφορά η έβδομη ή η όγδοη θέση της κανονικής περιόδου. Το ίδιο είναι, θα παίξουμε είτε με τον Παναθηναϊκό είτε με τον Ολυμπιακό. Νομίζαμε πως μπορούσαμε να βγούμε έκτοι, αλλά από τη στιγμή που χάσαμε από το Ρέθυμνο μες στην έδρα μας και μας έκανε το 2-0 δεν έχουμε κάποιες ελπίδες. Στόχος της ομάδας είναι, πάντα, το επόμενο ματς».

Μπατής: «Δεν κυνηγήσαμε τις πιθανότητές μας» (video+photos)



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved