Πρίφτης: «Φτωχοί στα λόγια»

Πρίφτης: «Φτωχοί στα λόγια»

Μετριόφρονες ως προς τους φετινούς στόχους τους, αλλά και με δεδομένες απαιτήσεις, είναι στον Άρη όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν και του Κόροιβου Αμαλιάδας στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League, και διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης. Ο προπονητής τους, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, διατηρώντας χαμηλούς τους τόνους: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νοοτροπία που είχαν στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι δύσκολη και σοβαρή ομάδα, αντιστέκεται και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι έχοντας σωστή κατεύθυνση. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκνευρισμένοι και θα έλεγα αγχωμένοι. Στο δεύτερο μέρας παίξαμε σύμφωνα με τη φύση μας που είναι αμυντική κι έχοντας το Σάσα (Βεζένκοφ) που είναι από τους βασικούς πυλώνες σε πολύ παραγωγικό διάστημα. Εκεί με τα διαδοχικά τρίποντα πήραμε μια διαφορά κι έφυγε ο εκνευρισμός και το άγχος του πρώτου μέρους. Συνεχίζουμε, γνωρίζοντας ότι στο πρωτάθλημα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, καθώς επίσης και ότι έγκειται στη σοβαρότητα του καθενός αλλά και στον τρόπο προσέγγισης της κατάστασης. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο». Είπε ακόμα…

Για τον εκνευρισμό της ομάδας του σήμερα (07/03): «Στα παιχνίδια στο γήπεδό σου ξέρεις ότι πρέπει να τα κερδίσεις και, δεύτερον, ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Η παρουσία του κόσμου είναι έντονη από την αρχή της χρονιάς κι έχει βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθειά μας. Υπάρχουν στιγμές, στη διάρκεια των αγώνων, όπου είναι τέτοια η ώθηση που δίνει ο κόσμος όπου γινόμαστε «ένα» μαζί του. Είναι στιγμές που είμαστε η ομάδα που θέλουμε να είμαστε»

Για την παρουσία των Στέλιου Πουλιανίτη και Τάσου Δήμα: «Κάποια παιδιά προπονούνται και φάνηκε σήμερα (07/03) ότι κάνουν πολλή προπόνηση. Χρειάστηκαν κι έδωσαν το παρών. Αυτό βοηθάει την ομάδα, νιώθει πιο ασφαλής. Θα πρέπει, όμως, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να έχουμε σύνεση σε ό,τι αφοράσ τις σκέψεις μας για το μέλλον μας. Να μην κάνουμε πρόωρες σκέψεις, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την επόμενη ημέρα».

Για τη φιλοσοφία του φετινού Άρη: «Το ταλέντο της ομάδας είναι η αυτογνωσία και η μετριοφροσύνη της, βγάζοντας έξω το περίσσιο ταλέντο του Σάσα (Βεζένκοφ). Ο αρχικός στόχος της ομάδας δεν ήταν η τετράδα, αλλά ένα σκαλί παραπάνω από πέρυσι. Για αυτό μας ακούτε να είμαστε τόσο μετριόφρονες. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν πολλά, αλλά μέχρι να φθάσει η σκέψη του πίσω μέρους του μυαλού στα χείλη χρειάζεται δουλειά. Πρέπει να έχουμε σύνεση. Ξέρετε όλοι σας ότι ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα για εμάς, με μόλις μία αναμέτρηση όπου υπάρχει το πρέπει. Είμαστε μετριόφρονες, αλλά με δεδομένες απαιτήσεις. Έχουμε, επίσης, τρεις αγώνες εκτός έδρας με ομάδες που είτε διεκδικούν τη σωτηρία τους είτε θέση στην 6αδα. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε φτωχοί στα λόγια. Στο τωρινό σημείο την ομάδα την έφεραν οι παίκτες».

Ο Τάσος Δήμας εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, είχαμε την απουσία του Σπύρου Μούρτου και ο Πάσαλιτς φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε την άμυνα που θα έπρεπε, δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο μέρος η άμυνα σε συνδυασμό με τα μεγάλα και κάποιες στιγμές τυχερά σουτ που βάλαμε μας έδωσαν τη νίκη. Έδωσε ώθηση στην ομάδα το σουτ του Βεζένκοφ. Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».



Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved