Χουγκάζ: «Μεγαλύτερος τραυματισμός, η ψυχολογία μας»

Χουγκάζ: «Μεγαλύτερος τραυματισμός, η ψυχολογία μας»

Απογοητευμένος, αλλά και αποφασισμένος εν όψει της συνέχειας στην Basket League, εμφανίστηκε ο προπονητής του Πανιωνίου Κρις Χουγκάζ.

Το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης γνώρισε την ήττα και στο κλειστό της Πυλαίας από τον ΠΑΟΚ, για τη 18η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον 46άχρονο τεχνικό να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν σταθήκαμε καλά αμυντικά, είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και γενικότερα δεν λειτούργησαν οι αμυντικές συνεργασίες μας. Έτσι, μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, αλλά στα κρίσιμα σημεία είχαμε πρόχειρες επιλογές». Είπε ακόμα…

Για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, η ομάδα περνάει πολλά. Τα προβλήματα τραυματισμών είναι τεράστια. Ο Κορόλεφ έκανε μόνο μία προπόνηση και στη θέση του δεν υπάρχει άλλος παίκτης, ενώ με εμένα ο Ταπούτος έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις. Ο Ξανθόπουλος έσπασε τη μύτη του και επηρεάστηκε πολύ, ενώ ο Χάνκοκ είναι περίπτωση αθλητή που είναι στο ρόστερ, έπαιξε κι έπαθε υποτροπή. Συν, ασφαλώς, του μεγαλύτερου τραυματισμού που είναι στην ψυχολογία και στον ψυχισμό των παικτών, γιατί δεν είναι εύκολο να χάνεις συνέχεια και να κουβαλάς ένα μεγάλο βάρος».

Για τη φετινή προσπάθεια των παικτών του Πανιωνίου: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί όταν είσαι τελευταίος στη βαθμολογία και κυνηγάς άλλες ομάδες είναι σαν να κάνεις πρωταθλητισμό. Τα παιδιά επιδεικνύουν μεγάλο επαγγελματικό, έχοντας συνειδητοποιήσει τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και θα συνεχίσουν έτσι».

Για τη διαιτησία στην εκτός έδρας αναμέτρησή τους με τον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχω ξαναδεί, έχω μια πικρία, ίσως στον καταλογισμό των φάουλ στον Κορόλεφ. Αναφέρομαι σε αυτά που πήρε κι έδωσε. Έτσι το νιώθω τώρα, ίσως να το ένιωσε και ο κόουτς στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν σημαίνει κάτι, δεν έχω ξαναδεί το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια: «Εμείς πρέπει να πολεμήσουμε, γιατί φοράμε βαριά φανέλα. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλος σύλλογος. Δεν θα σας κάνω μαθήματα μπασκετικής ιστορίας, αλλά οι ομάδες δεν μετριούνται μόνο από τους τίτλους που έχουν κατακτήσει, αλλά και από την παράδοση και την κουλτούρα. Η περιοχή μας ανέδειξε σπουδαίους αθλητές του μπάσκετ και θα υπερασπιστούμε την ομάδα. Για αυτό άφησα τα πάντα και γύρισα πίσω. Αυτό θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, θα καταθέσουμε την ψυχή μας για τον Πανιώνιο».

Για το εάν τα επερχόμενα ματς με τον ΚΑΟΔ και τον Κόροιβο Αμαλιάδας θα κρίνουν την υπόθεση σωτηρίας: «Η ομάδα έχει αυτό το ψυχολογικό τοίχος που πρέπει να σπάσει. Ασφαλώς και πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Ο Δημήτρης Βεργίνης, που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Νιώθω περίεργα όταν επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο, γιατί πέρασα τρία χρόνια, στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Είναι πολλές οι αναμνήσεις. Στο παιχνίδι, εμείς ξέρουμε σε ποια θέση βρισκόμαστε, αλλά έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είμαστε υποχρεωμένοι να τα διεκδικούμε όλα. Αυτό κάναμε και σήμερα (28/02), αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν όσο καλοί θα θέλαμε. Αργήσαμε να τα δώσουμε όλα, να κάνουμε αυτό που κάναμε στα πρώτα λεπτά της τελευταία περιόδου. Παλέψαμε, δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία τον επόμενο αγώνα. Φοράμε ιστορική και βαριά φανέλα, αυτό εμπεριέχει πίεση. Αυτή, όμως, είναι η ζωή του επαγγελματία αθλητή, οφείλει να παίζει με πίεση. Να δώσουμε το 100% και να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved