Δορκοφίκης: «Από εμάς θα κριθεί η σωτηρία»

Δορκοφίκης: «Από εμάς θα κριθεί η σωτηρία»

Στο χέρι των παικτών του Πανελευσινιακού είναι να κρατήσουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, σύμφωνα με τον Περικλή Δορκοφίκη.

Οι «σταχυοφόροι» δίνουν μάχη για να παραμείνουν στην Basket League, με το πρόγραμμα στη συνέχεια να είναι βατό για εκείνους, όπως τόνισε στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο 34χρονος φόργουορντ. Μίλησε, επίσης, για τη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ, τον ουραγό Πανιώνιο, τους «αιώνιους», αλλά κι εν γένει το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την τελευταία νίκη του Πανελευσινιακού, επί του Κολοσσού Ρόδου: «Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα αντέδρασε κι έδειξε χαρακτήρα. Βέβαια, θα ήθελα να έχουμε πάρει κάποιες νίκες, γιατί σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο κι εμείς παραμένουμε χαμηλά, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό».

Για τον Πανιώνιο: «Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να σωθεί, καθώς όπως φαίνεται έχουν γίνει πολλές λανθασμένες επιλογές. Είναι κρίμα, γιατί έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ».

Για τη φετινή μάχη της σωτηρίας στην Basket League: «Είναι πολλές ομάδες κοντά στη βαθμολογία. Το θετικό είναι πως έχουμε στην έδρα μας τα Τρίκαλα BC και τον Κόροιβο Αμαλιάδας και αντιμετωπίζουμε τον Πανιώνιο εκτός έδρας, την 24η αγωνιστική. Αυτά είναι τα ματς «κλειδιά» για την παραμονή και θα κριθεί από εμάς εάν θα τα καταφέρουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, οι ομάδες πάνε και στα εκτός έδρας ματς και διεκδικούν νίκες. Μακάρι να μην είναι παροδικό το φαινόμενο και να συνεχιστεί. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε τον κόσμο στις κερκίδες πιο ζωντανό και ο υψηλός ανταγωνισμός αυξάνει το ενδιαφέρον των νέων παιδιών για το μπάσκετ. Μακάρι να δούμε και άλλες ομάδες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για την ΑΕΚ, στην οποία έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν: «Αν και ξεκίνησε διστακτικά και με κάποια προβλήματα που περίμενα να τα έχει λύσει από τη αρχή της χρονιάς πλέον πατάει πολύ καλά στα πόδια της. Έχει καλό κορμό Ελλήνων κι έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις τελευταία. Με τη συμπαράσταση του κόσμου μακάρι να χτίσει σιγά σιγά μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να διεκδικήσει τίτλους, όπως της αξίζει».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλό και ελκυστικό μπάσκετ. Πιστεύω πως θα είναι στο Final Four της Ευρωλίγκας, αν κρατήσει το φορμάρισμά του, και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την κατάκτηση του τίτλου. Πριν από λίγο καιρό έλεγα πως και ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να έχει ανάλογη πορεία, αλλά μοιάζει να έχει ξεμείνει από δυνάμεις. Ωστόσο, έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητή κι έδειξε με την Άλμπα Βερολίνου πως αντιδράει στις δύσκολες στιγμές. Το ματς στη Μακάμπι θα είναι κομβικής σημασίας. Είναι πολύ δύσκολο να κάνω πρόβλεψη για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πέντε ματς που αναμένεται να είναι κλειστά».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved