Μαρκόπουλος: «Δεν προβληματίζονται από ονόματα τα Τρίκαλα BC»

Μαρκόπουλος: «Δεν προβληματίζονται από ονόματα τα Τρίκαλα BC»

Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή, στο Δημοτικό Κλειστό Κατσιμήδου απέναντι στα Τρίκαλα BC, έχουν στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενείται αύριο (17/01, 17.00) στη θεσσαλική πόλη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League, με τον προπονητή του Σούλη Μαρκόπουλο να εξηγεί τη δυσκολία του έργου τους: «Τα Τρίκαλα είναι πολύ καλή ομάδα, με ταλέντο στην επίθεση, ενώ έχουν δείξει ότι δεν προβληματίζονται από ονόματα. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και το έδειξαν και στο τελευταίο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, όπου η επίθεσή τους δούλεψε πολύ καλά, ενώ είχαν και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Είναι ομάδα που έχει πολύ καλούς σουτέρ, θέλει να τρέξει στο γήπεδο, είναι αποτελεσματική και σε set plays και το πιο σημαντικό είναι να μην επιτρέψεις σε αυτή την ομάδα να επιβάλει το ρυθμό της, γιατί τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

Για το «καυτό» Δημιτικό Κλειστό Κατσιμήδου: «Είναι πολύ δυνατή και ιδιαίτερη η έδρα των Τρικάλων κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ώστε να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που θα συναντήσει και από τους αντίπαλους παίκτες, αλλά και την ατμόσφαιρα».

Για την κατάσταση των παικτών του: «Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε από το ένα παιχνίδι στο άλλο δεν είναι αρκετός, σίγουρα υπάρχει η κούραση στην ομάδα, αλλά από την άλλη είναι πολύ σημαντική για όλους η εμπειρία που μπορεί να αποκτηθεί από τη συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εάν αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Τζούλιαν Βον, εκ μέρους των παικτών, σχολίασε: «Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Πρέπει να δείξουμε μεγάλο σεβασμό και σε αυτό τον αντίπαλό μας, αλλά από την άλλη πρέπει να τελειώσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και σίγουρα θα μας βοηθήσει σε αυτή την προσπάθειά μας και το μομέντουμ που έχουμε αυτή τη στιγμή, μετά τις δύο τελευταίες νίκες. Ο ρυθμός θα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους, γιατί είναι ομάδα που τρέχει πολύ στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο τρόπος που κερδίσαμε τα τελευταία δύο παιχνίδια μάς έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σίγουρα δεν πρόκειται να μας πανικοβάλει μια δύσκολη κατάσταση σε ένα παιχνίδι. Είμαστε ομάδα με εμπειρία, ξέρουμε πως να χειριστούμε καταστάσεις και για αυτό πιστεύουμε στη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved