Μαρκόπουλος: «Κομπιούτερ ο Σπανούλης»

Μαρκόπουλος: «Κομπιούτερ ο Σπανούλης»

Με τα πλέον κολακευτικό λόγια μίλησε ο Χάρης Μαρκόπουλος για το Βασίλη Σπανούλη, χαρακτηρίζοντάς τον κομπιούτερ.

Ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας μίλησε στα Παραπολιτικά FM 90.1 για τον αρχηγό του Ολυμπιακού και την ποιότητά του ως παίκτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Βασίλης είναι κομπιούτερ. Μπορεί σε οποιαδήποτε στιγμή, εκτός από το να εκτελέσει, να κάνει και τον συμπαίκτη του καλύτερο, δίνοντάς του την κατάλληλη πάσα τη στιγμή που πρέπει. Μιλάμε για έναν παίκτη που θα ανέβαζε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη δύο επίπεδα πάνω από ό,τι είναι σήμερα! Ο Βασίλης ανέκαθεν ήταν ανταγωνιστικός, ήθελε να κερδίζει κι έψαχνε τους τρόπους, ώστε η ομάδα του να φθάσει στην επιτυχία. Το κίνητρό του να είναι κάθε ημέρα καλύτερος από τον αντίπαλό του τον έχει οδηγήσει σε αυτό το επίπεδο. Πολλοί λίγοι παίκτες στην Ευρώπη είναι εφάμιλλοί του». Είπε ακόμα…

Για το εάν έχουν ελπίδες πρόκρισης στο Final Four της φετινής Ευρωλίγκας οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: «Θα φανεί από εδώ και πέρα εάν μπορούν να φθάσουν έως εκεί, αναλόγως με τη διάρκειά τους. Πάντοτε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στοχεύουν στο Final Four. Το Top 16 είναι ολόκληρο πρωτάθλημα και μπορεί να μετρήσουν λεπτομέρειες, τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε».

Για τον Κόροιβο Αμαλιάδας: «Κάθε νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί σε πιο επαγγελματικά δεδομένα. Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση και για τον κόσμο, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και δείχνει ότι διψάει για μπάσκετ και όμορφο θέαμα. Είναι γόνιμο έδαφος, το οποίο εάν καλλιεργήσεις μπορείς στη συνέχεια να δρέψεις καρπούς και με αυτή τη σκέψη δουλεύουμε, ώστε η ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία και γιατί όχι να καθιερωθεί ως επαρχιακή δύναμη στην Α1».

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Basket League: «Όλα σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση. Σίγουρα δεν έχουμε τους Αμερικανούς που έρχονταν παλαιότερα, αλλά όλες οι ομάδες εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα κι αυτό δίνει επιπρόσθετο ενδιαφέρον στον κόσμο για να τα παρακολουθεί. Επίσης, οι νέοι Έλληνες παίκτες παίρνουν ευκολότερα παραστάσεις από την Α1 και ετοιμάζονται πιο γρήγορα για αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν και αρνητικά».

Για το status των Ελλήνων στην Ευρώπη: «Στο μπάσκετ που παίζεται στην Ελλάδα υπάρχει πολλή τακτική, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τη σωματική προετοιμασία οι παίκτες «γυμνάζουν» και το μυαλό τους. Δεν είναι τόσοι πλέον οι Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά όσοι το δοκιμάζουν έχουν επιτυχία. Τελευταία βλέπετε ότι επιλέγονται και Έλληνες προπονητές σε πραγματικά καλές ομάδες, ενώ υπάρχουν και ξένοι, οι οποίοι διαλέγουν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, μολονότι οι απολαβές τους δεν θα είναι τόσο υψηλές. Γνωρίζουν, όμως, ότι μετέπειτα θα κάνουν κάποια καλή μεταγραφή. Όλα αυτά πρέπει να τα διαφημίζουμε, όχι να συζητάμε διαρκώς μίζερα για την οικονομική κρίση».

Για το γεγονός ότι είναι ο πιο νέος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν μου κάνει αίσθηση. Ασχολούμαι με το μπάσκετ πάρα πολλά χρόνια, με την προπονητική πάνω από δέκα, οπότε κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω… Στο μυαλό μου είναι μονάχα το σήμερα και το πώς θα είμαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνω».



Φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς
Φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς
Το Βερολίνο είναι πράσινο Παναθηναϊκέ! (photos)
Το Βερολίνο είναι πράσινο Παναθηναϊκέ! (photos)
Final 4 Euroleague 2024: Αποθέωση για Γιαννακόπουλο στην Uber Arena
Final 4 Euroleague 2024: Αποθέωση για Γιαννακόπουλο στην Uber Arena
Αναφορές στον Τύπο της Γαλλίας για την Φραπάρ
Αναφορές στον Τύπο της Γαλλίας για την Φραπάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved