Παναθηναϊκός: Διαφορετικός με Νέλσον

Παναθηναϊκός: Διαφορετικός με Νέλσον

Οι «πράσινοι» γκαζώνουν εν όψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον αναμένεται να αποτελέσει σημείο «κλειδί» στην τελική έκβαση του αγώνα.

Από την αρχή της σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων τραυματισμών. Η ατυχία έμοιαζε να έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να είναι αναγκασμένος να μάθει να… ζει με τα προβλήματά του.

Όσες ατυχίες όμως και αν υπήρχαν, όσοι παίκτες και αν τραυματίστηκαν ο μεγαλύτερος άτυχος του «τριφυλλιού» δεν ήταν άλλος από τον ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Αμερικάνος του «τριφυλλιού» μετά το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας παρουσίασε πρόβλημα τραυματισμού στην κνήμη, έμεινε εκτός και τελικώς αναχώρησε για την Αμερική όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Όλα κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο στη μετεγχειρητική περίοδο και ο Νέλσον επέστρεψε στην Ελλάδα όπου σταδιακά άρχισε να ξαναμπαίνει στους ρυθμούς του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικάνος γκαρντ δούλεψε πάρα πολύ στις θεραπείες που έπρεπε να κάνει, δούλεψε πάρα πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ενώ πρώτος πήγαινε και τελευταίος έφευγε από την προπόνηση προκειμένου να μάθει και την τελευταία λεπτομέρεια των playτων πρωταθλητών.

Έφτασε η ώρα του

Έτσι, ή ώρα της παρθενικής του εμφάνισης με τη «τριφύλλι» στο στήθος έφτασε. Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 80-67, αλλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και ο κόσμος του «τριφυλλιού» είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από όσα έδειξε ο Νέλσον. Το ότι ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 20:58 λεπτά συμμετοχής είναι το λιγότερο.

Δημιουργεί καταστάσεις και... προβλήματα

Το σημαντικότερο είναι ότι ο Νέλσον έδειξε (παρά τα προβλήματα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης) πως είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Απροσπέλαστος στην άμυνα, αφού μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε περιφερειακό, ενώ την ίδια ώρα  και μέσα στη ρακέτα τα προβλήματα που μπορεί αν δημιουργήσει στους ψηλούς, ελέω της απίστευτης φυσικής του δύναμης είναι πολλά.

Και στην επίθεση, όμως, ο Νέλσον μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Μπορεί να ανοίξει γρήγορα το γήπεδο για τους συμπαίκτες του, «βλέπει» γήπεδο και διαβάζει όλες τις καταστάσεις, δημιουργώντας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ έχει την δυνατότητα να φτάσει μέχρι το αντίπαλο καλάθι, αλλά και να πάρει τα σουτ που θα έχει κάθε… βράδυ.

«Τρελό» δίδυμο με Διαμαντίδη

Μια γεύση, λοιπόν, από το τι μπορεί να κάνει ο ΝτεΜάρκους Νέλσον την.. πήραμε. Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι τον Αμερικανό να παίζει στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι δυο τους μοιάζουν ικανοί να… σηκώσουν τοίχος στην άμυνα της ομάδας τους να «κλειδώσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο και να βάλουν ένα σημαντικό… λιθαράκι στον τομέα των ριμπάουντ. Όσο για την δημιουργία είναι σίγουρο ότι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» θα έχει στο πλευρό του έναν παίκτη ο οποίος μπορεί και αυτός να κάνει πολλές φορές ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του. Και σίγουρα, η συνύπαρξή τους στο παρκέ του ΣΕΦ θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα, αλλά και μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved