Δορκοφίκης: «Όσο φοράς σορτσάκι νιώθεις παιδί»

Δορκοφίκης: «Όσο φοράς σορτσάκι νιώθεις παιδί»

Η εξασφάλιση της παραμονής του στη μεγάλη κατηγορία είναι ο βασικός στόχος του Πανελευσινιακού, σύμφωνα με τον Περικλή Δορκοφίκη.

Ο 35άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε αρχικά στη μέχρι τώρα πορεία των «σταχυοφόρων» στην Basket League: «Πιστεύω πως τώρα πλέον είμαστε αρκετά καλά. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και στόχος μας είναι να κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα, γίνεται για να μπορέσουμε μετά να βάλουμε έναν μεγαλύτερο στόχο». Είπε ακόμα…

Για το τι άλλαξε στην ομάδα με την έλευση του Δημήτρη Κουστένη: «Και με τον κόουτς Σκαραφίγκα δουλεύαμε αρκετά καλά. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Οι συγκεκριμένοι παίκτες που είναι στην ομάδα έδεσαν περισσότερο με τη φιλοσοφία του Τζίμη Κουστένη, για αυτό και πιστεύω πως τώρα αποδίδουμε καλύτερα στην άμυνα και την επίθεση».

Για την ενίσχυση με το Μάικλ Έρικ: «Είναι πολύ δυναμικό παιδί. Τον είδα στην προπόνηση και γέμισε και τις δύο ρακέτες. Έκανε και προπονήσεις με το Μιλγουόκι. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας, εφόσον προσαρμοστεί και στο νέο περιβάλλον και τη φιλοσοφία μας».

Για τον καλό ελληνικό κορμό του Πανελευσινιακού: «Ύστερα από τόσα χρόνια στην Α1 αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως 2-3 καλοί ξένοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα. Από εκεί και πέρα, όμως, το «Α» και το «Ω’ είναι ένας καλός ελληνικός κορμός που θα βάλει την ψυχή και το φιλότιμο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Αυτό η Ελευσίνα το έχει σε πολύ καλό βαθμό».

Για το κλίμα που επικρατεί στον Πανελευσινιακό: «Η αλήθεια είναι πως εδώ υπάρχει πολύ οικογενειακό κλίμα, κάτι που δίνει μια ζεστασιά. Εμένα με χαροποιεί αυτό και νιώθω πολύ καλά στην ομάδα».

Για το επερχόμενο παιχνίδι τους με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα: «Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε και τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Έχουν το πλεονέκτημα γιατί παίζουν στην έδρα τους και είναι πολύ καλή ομάδα. Είδαμε πόσο δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό. Πάμε να κερδίσουμε ή τουλάχιστον να παίξουμε δυνατά κι αυτό να είναι παρακαταθήκη για το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο».

Για το εάν θα συνεχίσει να παίζει και του χρόνου: «Θα το δούμε. Θέλω να παίξω, αλλά από εδώ και πέρα θέλω να ζυγίζω τα πράγματα κάθε καλοκαίρι. Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν, θέλω να βοηθάω κάθε ομάδα μου».

Για το εάν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του: «Είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί. Έχω φθάσει εδώ που έχω φθάσει με τα λάθη μου. Έχω κάνει πολλά λάθη, αλλά αυτά με έφεραν εδώ και νιώθω ευτυχισμένος. Σίγουρα, θα έπρεπε μικρότερος να έχω το μυαλό που έχω τώρα για το μπάσκετ. Όχι ότι δεν το ήθελα πολύ, αλλά έπρεπε να το θέλω ακόμα πιο πολύ».

Για το εάν πιστεύει πως θα προλάβει να δει ανταγωνιστική την Α1: «Πόσο πολύ θα το ήθελα! Αλλά νομίζω ότι, δυστυχώς, δεν θα προλάβω. Δεν λέω πως δεν έχουμε καλό πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω πως πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα για το άθλημα. Η ζωή μας έχει αλλάξει και μαζί και το μπάσκετ. Πρέπει να προφυλάξουμε το άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες πολλές επιτυχίες».

Για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολη η απάντηση. Ο Παναθηναϊκός πάλι δείχνει πολύ δυνατός, χτίζει συνέχεια, παρά τις αλλαγές που κάνει κάθε χρόνο και βρίσκει την άκρη. Ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια στιγμή λίγο χαμένος και μπερδεμένος, αλλά βρίσκει το δρόμο του. Θα πω το τυπικό, να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Έχω ζήσει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη πρωταγωνιστή και την ΑΕΚ να μας παίρνει το πρωτάθλημα από το 0-2 και ακόμα με πονάει η καρδιά μου».

Για τα καθήκοντά του σαν δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα: «Μου αρέσει πολύ που είμαι δημοτικός σύμβουλος, το έχω δει πολύ ζεστά κι ευχαριστώ το δήμαρχο που με έβαλε στην παράταξή του. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα προλαβαίνεις όλα, γιατί έχω και δύο μικρές κόρες, αλλά στο τέλος της ημέρας νιώθω πολύ χαρούμενος που μπορώ να προσφέρω και στη Γλυφάδα, αλλά και τον Πανελευσινιακό. Ακόμα και στα 35 όσο φοράς σορτσάκι νιώθεις παιδί».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved