Κουστένης: «Θα έχουμε τον πρώτο λόγο με Ρέθυμνο»

Κουστένης: «Θα έχουμε τον πρώτο λόγο με Ρέθυμνο»

Φαβορί για τη νίκη επί του Ρεθύμνου θα είναι ο Πανελευσινιακός, εάν καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό και το περιφερειακό σουτ του αντιπάλου.

Οι «σταχυοφόροι» τίθενται αύριο (22/11, 17.00) αντιμέτωποι με τους Κρητικούς, στο κλειστό της Γούβας, για την 7η αγωνιστική της Basket League. «Καίγονται» για τη νίκη στον Πανελευσινιακό, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν το «διπλό» στα Τρίκαλα, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Κουστένης. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο: «Το παιχνίδι αυτό αποκτάει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, πρώτον γιατί είναι στην έδρα μας και δεύτερον γιατί είναι απέναντι σε μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στις πέντε με έξι καλύτερες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι παιχνίδι που θα το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο και θα παλέψουμε για το αποτέλεσμα, το οποίο αν είναι θετικό θα μας κεφαλαιοποιήσει τη νίκη που κάναμε στα Τρίκαλα. Θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι το «κλειδί» θα είναι ο ρυθμός κι αυτό σημαίνει να μη δώσουμε τη δυνατότητα στο Ρέθυμνο να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και παράλληλα να σταματήσουμε τα σουτ από την περιφέρεια που κάνουν οι γκαρντ του. Εάν καταφέρουμε και ελέγξουμε αυτά, όπως επίσης και τα ριμπάουντ, θα έχουμε και τον πρώτο λόγο». Είπε ακόμα…

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι η ταχύτητα που διαθέτει και μπορεί να βρει στο παιχνίδι του μέσα από τα τρία γκαρντ που διαθέτει στην περιφέρεια. Έχει πολύ καλή φρόντ λάιν στους ψηλούς, όπου του δίνει ευελιξία τόσο ον Φαγέ όσο και οι Αλίχοζιτς και Κράβιτς. Εμείς εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να μην επιτρέψουμε στους ψηλούς να πάρουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι έτσι να περιορίσουμε με αυτό τον τρόπο τις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις που βρίσκει το Ρέθυμνο».

Για το πού θα βασιστεί ο Πανελευσινιακός: «Θα στηριχθούμε στον πλουραλισμό  που διαθέτουμε, γιατί είμαστε ομάδα δώδεκα παικτών. Έχουμε μεγάλο βάθος σε ρόστερ, έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και θεωρώ πως μέσα στην έδρα μας και χρησιμοποιώντας όσο πιο πολλούς παίκτες μπορούμε θα βρούμε και τη χημεία και το ρυθμό που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω πως το βάθος που έχουμε σαν ομάδα μας δίνει πλεονέκτημα στην έδρα μας έναντι του αντιπάλου».

Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, που μίλησε εκπροσωπώντας τους παίκτες, συμπλήρωσε: «Μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Η σημασία του αγώνα είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί εάν πάρουμε τη νίκη δίνουμε αξία και στο «διπλό» στα Τρίκαλα. Το «κλειδί» θα είναι να ελέγξουμε το ρυθμό, να παίξουμε δυνατή και σκληρή άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Η ομάδα μας θα στηριχθεί στο βάθος που έχει στον πάγκο και στην πληρότητα που διαθέτει σε όλες τις θέσεις. Επίσης, θα στηριχθούμε πολύ και στην έδρα μας, για αυτό καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει σε αυτό τον πολύ κρίσιμο αγώνα».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved