Πρίφτης: «Η νίκη μετράει»

Πρίφτης: «Η νίκη μετράει»

Το νικηφόρο αποτέλεσμα κρατάει ο Δημήτρης Πρίφτης από την εντός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα Πατρών.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν στο «Nick Galis Hall» τους Θεσσαλονικείς και τους κέρδισαν δύσκολα, με τον προπονητή τους να αναφέρει σχετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια αθλητική ομάδα, η οποία ήρθε εδώ με συγκεκριμένη τακτική. Αλλάζαμε στα σκριν και δεν είχαμε δημιουργία και για αυτόν τον λόγο είχαμε λίγα τρίποντα. Για εμάς μετράει η νίκη. Η προσπάθεια συνεχίζεται, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο». Είπε ακόμα...

Για τη συνέχεια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ: « Οι ομάδες είναι καλές, με τακτική και στόχους. Παίζει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα κάθε ομάδας σε αυτά που εμφανίζει ο κάθε προπονητής. Η αντιστοιχία λαθών και ασίστ είναι σημαντική, όμως χρειάζεται να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας, αμυντικά και επιθετικά».

Για το εάν ήταν δύσκολη η διαχείριση της εβδομάδας: «Συγκεντρωθήκαμε στο κομμάτι που μας αφορά. Ξέραμε ότι όσο πιο πολύ αποστασιοποιηθούμε από το ψυχολογικό κομμάτι τόσο καλύτερα. Όλα αυτά επηρεάζουν την ομάδα. Συμπεριφερθήκαμε καλά όσον αφορά στο αποτέλεσμα».

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Άρη από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ: «Η αφαίρεση δύο βαθμών θα ήταν ό,τι χειρότερο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει είναι κάτι που μας χαροποιεί. Υπάρχει το πρόστιμο και η τιμωρία της έδρας, βλέπουμε την ποινή συνολικά ως Άρης και όχι μόνο αγωνιστικά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερη η ποινή, αλλά έχουμε ελπίδες».

Για το εάν ο Άρης νιώθει αήττητος: «Δεν νιώθαμε ούτε πριν αήττητοι. Τα αποτελέσματα μετράνε. Νιώθουμε ότι έχουμε μια ομάδα μαχητική και εργατική. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να είμαστε ταπεινοί και να τα αντιμετωπίζουμε όλα με σύνεση και ψυχραιμία».

Για τον Κώστα Χαρίση: «Το είχαμε συζητήσει με τον Κώστα, ότι εάν ο αντίπαλος έχει τέσσερα ομαδικά φάουλ θα τον χρησιμοποιούσαμε για να πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι και είτε να κερδίσει φάουλ είτε να σκοράρει. Ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε».

Για τον Τόρεϊ Τόμας: «Ο Τόμας έχει ηγετικές ικανότητες, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν χαρακτήρας. Είναι μαχητής και ήταν δύσκολο για εμάς να μην τον έχουμε αυτό το διάστημα. Είναι θετικό ότι δεν είχαμε απώλειες. Από Δευτέρα (27/10) θα ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, θα μπει στο πέντε εναντίον πέντε, ώστε να είναι έτοιμος με τον ΚΑΟΔ».

Για το Στέφεν Αντεγκμπόγιε: «Ο Αντεγκμπόγιε ήρθε στην ομάδα για ένα μήνα, προκειμένου να καλύψει το κενό του Τόμας. Όταν θα έρθει η στιγμή θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε. Λογικά ήρθε για ένα μήνα να μας ενισχύσει, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι ικανοποιημένος από αυτόν. Είχε γρήγορη προσαρμογή, αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα, όπως είχα πει όταν τον αποκτήσαμε. Βασικός λόγος ήταν ότι είχε εμπειρία από το πρωτάθλημα και η προσαρμογή του θα ήταν άμεση. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του και τη συμπεριφορά του».

Τους παίκτες του Άρη στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ντρου Νέιμικ: «Ήταν μια πολύ καλή νίκη μετά τα όσα συνέβησαν με τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας το ματς της περασμένης εβδομάδας και να συγκεντρωθούμε στον Απόλλωνα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει με περιστροφές στην άμυνα, αλλά προσαρμοστήκαμε. Το προπονητικό τιμ έκανε πολύ καλή δουλειά και τελικά φθάσαμε στη νίκη που ήταν πολύ σημαντική. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε αγώνας είναι πολύ μεγάλη μάχη. Είναι πολύ ανταγωνιστική λίγκα. Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι σταθερός σε αυτά που μου ζητούνται να κάνω. Να παίξω καλή άμυνα, να προστατεύσω τη ρακέτα. Οι συμπαίκτες μου βγήκαν μπροστά επιθετικά, έβαλαν σπουδαία καλάθια και στο τέλος όταν χρειάστηκε σκόραρα κι εγώ. Το τέταρτο δεκάλεπτο είναι η ώρα που πρέπει να κερδίσεις το ματς. Χαίρομαι που ήμουν παρών και βοήθησα. Ήμουν ξεκούραστος και έκανα ό,τι χρειαζόταν για να βοηθήσω. Στόχος μου είναι να είμαι το ίδιο καλός και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού».



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved