Παπακωνσταντίνου: «Έτοιμοι για Α1»

Παπακωνσταντίνου: «Έτοιμοι για Α1»

Πανέτοιμη να πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ είναι η Καβάλα, εφόσον κληθεί να αντικαταστήσει τον Πανιώνιο.

Η Καβάλα τερμάτισε στην τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 και περιμένει το «πράσινο φως» από τον ΕΣΑΚΕ, για να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία στη θέση του Πανιωνίου που δεν κατέθεσε έγκαιρα πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, με νέες δηλώσεις του στο Sentra FM 103.3, επανέλαβε πως είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στην Basket League ΟΠΑΠ: «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στην Α1. Η Καβάλα έτυχε να είναι στην 3η θέση της Α2, θα μπορούσε να είναι άλλη ομάδα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανταγωνιστούμε και να μπούμε σε αντιπαράθεση με τον Πανιώνιο». Είπε ακόμα…

Για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι ο Πανιώνιος δεν θα γίνει αποδεκτός από την ΕΕΑ, στη νέα συνεδρίασή της τη Δευτέρα (29/09): «Όποιες παρατάσεις δίνονται από την ΕΕΑ δίνονται σε καινούριες ομάδες. Για τις παλιές ομάδες δεν ισχύει αυτό. Δόθηκε κάποια εξτρά στον Πανιώνιο μόνο. Είναι ανεξάρτητη αρχή που σημαίνει ό,τι όποια απόφαση βγάλει δεν αλλάζει. Εάν οποιαδήποτε ομοσπονδία ή διοργανώτρια δεν δεχθεί την απόφαση μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι ένα εκατ. ευρώ κι εάν κάποια ομοσπονδία ή διοργανώτρια θέλει να κάνει ένσταση, για να συζητηθεί το θέμα, πρέπει να καταβληθεί το 25% του ποσού αυτού».

Για τις κινήσεις της Καβάλας, αν κι εφόσον ανατραπεί η κατάσταση: «Έχουμε έννομο συμφέρον. Ούτε η ΕΟΚ ούτε ο ΕΣΑΚΕ μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Θα κάνουμε κι εμείς ό,τι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε. Οτιδήποτε προκύπτει από το έννομο συμφέρον είτε προς το σύνολο, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, επιτροπές είτε σε φυσικά πρόσωπα».

Για το εάν είναι έτοιμη η Καβάλα να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία: «Δεν κάναμε ετοιμασίες για να έχουμε ομάδα για Α1. Αυτό είναι πολύ δύσκολο… Ο ΕΣΑΚΕ θέλει 14 ομάδες, να μη γίνει μπάχαλο, όπως είχε γίνει τότε με τον Πανελλήνιο. Έπρεπε να το φροντίσει νωρίτερα. Εμείς έχουμε πιστοποιητικό για Α2. Η Καβάλα θα πρέπει να καταθέσει την εγγυητική επιστολή με τα λεφτά. Εγώ ήμουν κατά αυτής της κατάστασης και ο κ. Λιανός το υποστήριζε τότε. Δεν είναι σωστό στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα να περνούν όλα αυτά οι ομάδες. Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ και ο κ. Λιανός που έχουμε βάλει πολλά λεφτά στο μπάσκετ. Μην τα απαξιώνουμε όλα».

Για το εάν θα υπάρξει πρόβλημα με τη FIBA: «Το χρέος στη FIBA είναι 18.000 ευρώ και θα διευθετηθεί άμεσα. Δεν θα έχουμε πρόβλημα με μεταγραφές. Και άλλες ομάδες έχουν θέματα, όπως και ο Πανιώνιος έχει το θέμα του Ζορόσκι. Ουδείς αναμάρτητος… Το σύστημα είναι λάθος. Τα λεφτά που φαίνεται ότι δίνονται από χορηγίες, ΟΠΑΠ κ.τ.λ. τα παίρνει πίσω το κράτος πολλαπλά».

Για το εάν έχουν ετοιμάσει ήδη το φάκελο: «Βεβαίως είναι έτοιμος. Απλώς ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να τα είχε φροντίσει όλα νωρίτερα σε περίπτωση που η επιτροπή διαπιστώσει πρόβλημα».



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved