Πρίφτης: «Παλεύουμε για τη χημεία»

Πρίφτης: «Παλεύουμε για τη χημεία»

Την ομοιογένειά του, ως ομάδα, ψάχνει να βρει ο Άρη όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Δημήτρης Πρίφτης.

Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας τους απέναντι στη Λουκόιλ Ακαντέμικ, στο «Nick Galis Hall», με τον 46άχρονο κόουτς να παραδέχεται πως οι παίκτες του έχουν καλή χημεία εκτός παρκέ, αλλά το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και εντός. Στην αρχική τοποθέτησή του, για τη σημερινή (13/09) αναμέτρηση, παραδέχθηκε: «Κάναμε πολύ καλό, αμυντικά, δεύτερο ημίχρονο. Εάν εξαιρέσεις το πρώτο δεκάλεπτο που το σκορ είχε μεγάλη διαφορά εις βάρος μας στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ήμασταν κατά κάποιον τρόπο ισορροπημένοι. Δεν στεκόμαστε περισσότερο από όσο πρέπει στα φιλικά, τα χρησιμοποιούμε. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να γνωριστούμε μεταξύ μας, γιατί είμαστε σχετικά καινούρια ομάδα. Εγώ είμαι τρεις ημέρες εδώ. Μπορεί να διάλεξα τους παίκτες και να έφτιαξα την ομάδα, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος συμβίωσης μέσα στο γήπεδο για να γνωριστούμε καλύτερα, ώστε να μπορέσω να αξιοποιήσω τους παίκτες κι εκείνοι από την πλευρά τους να επικοινωνήσουν καλύτερα μαζί μου. Το πρώτο φιλικό μου ήταν θετικό. Η ομάδα έχει διανύσει κάποια διαδρομή στην προετοιμασία. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά λόγια».

Σε ερώτηση για τη διαφορά στην άμυνα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο (53-32) απάντησε: «Είναι καθαρά θέμα προσέγγισης. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο τελειώνεις ένα παιχνίδι. Εξίσου σημαντική είναι η πρώτη βάση που δημιουργείς για την εξέλιξη ενός αγώνα. Εμείς δεν είχαμε αμυντική προσέγγιση σε αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο στις προσωπικές μονομαχίες αλλά και στη χρήση των φάουλ. Πιστεύω ότι αυτό το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα είναι προπονημένη, έχει ενέργεια, τα φιλικά όμως δεν σημαίνουν τίποτα. Η ουσία είναι τα επίσημα ματς».

Αναφορικά με την προσαρμογή των παικτών και δη των τριών Αμερικανών, ο 46άχρονος τεχνικός συμπλήρωσε: «Είμαι ευχαριστημένος και από τους Αμερικανούς, αλλά και από εκείνους που δεν αγωνίστηκαν αρκετά γιατί η ομάδα προπονείται συνολικά. Σίγουρα, βοήθησε το γεγονός ότι μπορούσαμε να επιλέξουμε παίκτες από την ευρύτερη αγορά και να φτιάξουμε ομάδα με χαμηλότερο προϋπολογισμό, έχοντας ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στη δυναμικότητα. Δεν μένω στις προσωπικές αποδόσεις. σίγουρα παίζουν ρόλο, αλλά για εμένα έχει σημασία πόσο αποδίδει και πόση σύμπνοια και συνοχή έχει το γκρουπ ως σύνολο».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Πρίφτης παραδέχθηκε ότι τα φιλικά ματς κρύβουν και παγίδες. «Ακριβώς για αυτό πρέπει να αξιολογείς με μέτρο όσα συμβαίνουν σε ένα φιλικό. Και, συνεχίζοντας, να δουλεύεις για να φθάσεις σε ένα σε ένα σημείο όσο πιο κοντά γίνεται στο σχετικά οριακό. Το λέω αυτό γιατί στο καλύτερο σημείο μπορείς να φθάσεις πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Για εμένα μετράει η συνολική απόδοση και η παρουσία. Για εμένα το ίδιο σημαντικός είναι ο Τόμας με τον παίκτη που έπαιξε λίγο και είναι σωστός και συνεπής καθημερινά στην προπόνηση». Τέλος, για το κλίμα εντός της ομάδας πρόσθεσε: «Είναι κάτι στο οποίο ως άνθρωπος δίνω ιδιαίτερη σημασία. Ήξερα εκ των προτέρων από τη δουλειά του καλοκαιριού ότι θα έχουμε ομάδα με καλούς χαρακτήρες, καλές προσωπικότητες και νομίζω πως έχουμε καλή χημεία εκτός γηπέδου. Παλεύουμε για την εντός γηπέδου χημεία».



Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές: Τα highlights του Game 5 στο «καυτό» ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές: Τα highlights του Game 5 στο «καυτό» ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR: Χαμός με τη λήξη! Ξέφρενο πάρτι για την πρόκριση στο Euroleague Final Four 2025
Παναθηναϊκός AKTOR: Χαμός με τη λήξη! Ξέφρενο πάρτι για την πρόκριση στο Euroleague Final Four 2025
Euroleague: Σε 7ο Final 4 ο Αταμάν - Πάει για την 4η κούπα
Euroleague: Σε 7ο Final 4 ο Αταμάν - Πάει για την 4η κούπα
Champions League: Στον τελικό η Ίντερ έπειτα από μυθική ματσάρα με Μπαρτσελόνα! Τα highlights
Champions League: Στον τελικό η Ίντερ έπειτα από μυθική ματσάρα με Μπαρτσελόνα! Τα highlights
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved