Παπανικολάου: «Η ΑΕΚ έχει παρατυπήσει σε πολλά»

Παπανικολάου: «Η ΑΕΚ έχει παρατυπήσει σε πολλά»

Με σκληρά λόγια μίλησε για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή την επάνοδό της στην Basket League ΟΠΑΠ.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως η «Ένωση» έχει κάνει πολλές παρατυπίες και θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να στέκεται στις δικές της δυνάμεις κι όχι να εκμεταλλεύεται τα «παράθυρα» του νόμου. Μίλησε επίσης για την προσπάθεια ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού, τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου, καθώς και τον ταλαντούχο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα μπάτζετ των ελληνικών ομάδων στην Basket League ΟΠΑΠ: «Ό,τι περνάει η χώρα μας με την κρίση αντικατοπτρίζεται και στο μπάσκετ. Οι δύο οικογένειες (Γιαννακόπουλοι, Αγγελόπουλοι) με τα όποια λάθη τους τελευταίο καιρόέχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν παύουν να είναι η διαφήμισή μας. Παρά την Ελλάδα της «νέας πραγματικότητας» δεν παύουν να κρατούν ψηλά τη σημαία. Εάν δεν ήταν αυτοί το μπάσκετ θα ήταν σε… μονόστηλο. Αυτές οι δύο ομάδες, με την οργάνωσή τους, τον κόσμο και τους «αιμοδότες» που βάζουν και δεν βγάζουν κρατούν το μπάσκετ ψηλά».

Για τον Παναθηναϊκό και την ελληνοποίηση που επιχειρεί: «Ελπίζω μέσα από τη διαδικασία αυτή να έχουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι η ώρα να πάρει κάποια λεπτά και να παίξει. Γενικά, νομίζω ότι μακροχρόνια θα βγει σε καλό και θα αναδειχθούν νέα παιδιά».

Για το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Ο Βασίλης είναι μεγάλο ταλέντο. Χρειάζεται παιχνίδια, γιατί έχει προσωπικότητα και ταλέντο. Θέλει παιχνίδια για να βγάλει αυτό που μπορεί. Είναι ερώτημα η θέση που μπορεί να προσφέρει. Στην ομάδα παίζει και «3» και «4». Για «4» θα πρέπει να δυναμώσει και για «3» θα πρέπει να δυναμώσει τα πόδια του και να γίνει πιο γρήγορος. Είναι ερώτημα και για εμένα. Όμως, γενικά καλό είναι να υπάρχει μία σταθερή για κάθε παίκτη. Για εμένα και για να φθάσει σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να παίξει «3». Έχει σουτ και διείσδυση».

Για την Εθνική Εφήβων: «Είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για χρυσό. Το στοίχημα είναι να βγουν νέα παιδιά για τη μεγάλη Εθνική. Να έχουν αντοχές να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικό σε αυτή την ηλικία είναι να χτίζουν, ώστε να μπουν στο μέλλον σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Χαραλαμπόπουλος πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να παίξει».

Για το τι είναι προτιμότερο για έναν νεαρό παίκτη: «Είναι ιδανικό να αγωνίζεται σε ομάδες που βρίσκονται στη μέση και λίγο παραπάνω. Όμως, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, αυτό που δεν είχαμε εμείς στην ηλικία τους».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία: «Όλοι θέλουμε την ΑΕΚ στην Α1. Είναι μεγάλη ομάδα που πέρασε πολλές περιπέτειες. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έρχεται στην Α1 δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Δεν έχει νομική υπόσταση να σταθεί. Η ΑΕΚ έχει παρατυπήσει σε πολλά πράγματα και ο αθλητικός εισαγγελέας, κ. Κορέας, μου είπε πως θα παρακολουθήσει την υπόθεση. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταθεί μόνη της και να μην μπαίνει από το… παράθυρο. Δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα χρήματα που μου οφείλονται και πρόκειται να φθάσω ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μάλιστα, την υπόθεση γνωρίζει και η FIBA. Έχω κάνει εκατό προτάσεις διακανονισμού, αλλά στην ΑΕΚ αλλάζει συνεχώς η κατάσταση διοικητικά και όλοι με παραπέμπουν στον προηγούμενο. Στη Β’ Εθνική που συμμετείχε δεν κήρυξε πτώχευση και λειτουργούσε κανονικά. Την ΑΕΚ την έχουν βλάψει μικροί άνθρωποι που μας κοροϊδεύουν όλους. Όμως, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι αυτό. Δεν πιστεύω να άφηνε κανείς 440.000 ευρώ. Πώς θα περάσει η ΑΕΚ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να πάρει πιστοποιητικό; Απορώ γενικά αν υπάρχουν διατάξεις, νόμοι και κανονισμοί. Κάνεις δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Από το 2007 και μετά δεν έχει καταθέσει ισολογισμό και είναι εταιρία! Θα περιμένω με αγωνία να δω τι θα γίνει».



Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved