Basket League ΟΠΑΠ: Με φόντο την «κούπα»

Basket League ΟΠΑΠ: Με φόντο την «κούπα»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν για ένατη διαδοχική χρονιά φέτος, και συνολικά 14η στην ιστορία της Α1, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Σήμερα (22/05, 22.00, ΝΕΡΙΤ, live από το Onsports), στο ΟΑΚΑ, θα κάνει πρεμιέρα η τελική σειρά της φετινής Basket League ΟΠΑΠ. Το συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, έχει ως στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι, που θα σηματοδοτήσει παράλληλα ακόμα ενα νταμπλ στην ιστορία του, καθώς νωρίτερα στη σεζόν πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας. Από τις προηγούμενες δεκατρείς φορές που συναντήθηκαν στην ιστορία της Α1 οι «αιώνιοι», ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο τις εννέα. Έχει, συνολικά, 34 τρόπαια.
Το «μπρέικ» θα χρειαστεί να κάνουν οι Πειραιώτες για να κατακτήσουν το φετινό τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Εφόσον τα καταφέρουν θα πανηγυρίσουν την ενδέκατη «κούπα» τους.

Στα χρονικά των τελικών σειρών, το πλεονέκτημα έδρας ανατράπηκε σε πέντε περιπτώσεις: μία φορά από τον Ολυμπιακό (1993) και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό (1999, 2009, 2011, 2013). Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει πέντε τίτλους με πλεονέκτημα έδρας και τέσσερις με μειονέκτημα, ενώ ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής τρεις φορές με πλεονέκτημα έδρας και μία με μειονέκτημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής τους στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι για το πολυπόθητο «διπλό». Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα κριθεί στις τρεις νίκες, με το δεύτερο τελικό να είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (26/05, 19.45) στο ΣΕΦ.

Σήμερα (22/05, 18.30, Novasports 2, live από το Onsports) θα ξεκινήσει και η σειρά των μικρών τελικών, που επίσης θα κριθεί στις τρεις επιτυχίες. Ο Πανιώνιος, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, θα υποδεχθεί στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα επιχειρήσουν να υπερασπιστούν την τρίτη θέση που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος απέναντι στους Θεσσαλονικείς που εμφανίζονται αποφασισμένοι για το «μπρέικ». Αναλυτικά το σημερινό (22/05) πρόγραμμα στα πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ

Μικρός τελικός
Ν. Σμύρνης 18.30 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης, Παναγιώτου) Novasports 2

Τελικός
ΟΑΚΑ 22.00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Γκόντας, Τανατζής, Ταβουλαρέας) ΝΕΡΙΤ

Δείτε, αναλυτικά, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των φετινών πλέι οφ.
Θυμηθείτε, εδώ, όλα τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Basket League ΟΠΑΠ.



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved