Σκαραφίγκας: «Δεν συμπεριφερθήκαμε ανάλογα»

Σκαραφίγκας: «Δεν συμπεριφερθήκαμε ανάλογα»

Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Πανελευσινιακός στο «Nick Galis Hall», με αποτέλεσμα να γνωρίσει οδυνηρή ήττα από τον Άρη.

Στο Γιαννούλη Λαρεντζάκη και το πόσο βοήθησε τους Θεσσαλονικείς στάθηκε ο προπονητής των «σταχυοφόρων», Γιώργος Σκαραφίγκας, στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη και τον κόουτς. Για τη δική μας ομάδα ήταν ένα σημαντικό ματς, αλλά δεν συμπεριφερθήκαμε ανάλογα. Ήρθαμε να σταματήσουμε το Βεζένκοφ και τον Πελεκάνο, εν μέρει τα καταφέραμε, αλλά επειδή το μπάσκετ δεν είναι ατομικό άθλημα και όταν ένας σημαντικό παίκτης λείπει όλοι συσπειρώνονται και καλύπτουν το κενό του μας πλήγωσε πολύ η συμβολή του Ασημακόπουλου στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν καταλυτικός, αλλά το σημαντικότερο ήταν όταν εμείς κάναμε καλή επιθετική παρουσία στο τρίτο δεκάλεπτο και μειώσαμε το ματς βρέθηκε ο Λαρεντζάκης. Εμείς θα έπρεπε να έχουμε δώδεκα Λαρεντζάκηδες, όπως είχε ο Άρης το Λαρεντζάκη. Πήγε πρώτος σε όλες τις μπάλες, έτρεξε στο γήπεδο πιο πολύ από όλους και είχε τη θέληση και το πάθος σαν να έπαιζε στη δική μας ομάδα, που θεωρητικά θέλαμε τη νίκη πιο πολύ».

Για την απόδοση των παικτών του, συμπλήρωσε: «Το κύριο σημείο είναι ότι χάθηκε ένα παιχνίδι στο οποίο, εκτός από τον Μελισσσαράτο, οι ψηλοί μας παίκτες δεν μπήκαν ούτε στη διαδικασία του ζεστάματος. Είναι και οι τρεις Αμερικανοί κι αυτό είναι πολύ κακό στοιχείο, γιατί οι Έλληνες είναι συνειδητοποιημένοι και προσπάθησαν πάρα πολύ. Τις ομάδες τις σώζουν οι Έλληνες. Οι ξένοι κάνουν μια διαφορά, κάνουν το κάτι παραπάνω». Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, δήλωσε: «Κάναμε κάποια λάθη, ειδικά στο τέλος. Πήραμε τρεις άμυνες και δώσαμε τρία λέι απ στον αντίπαλο, αντί να βάλουμε εμείς και πιθανόν να αγχώναμε την αντίπαλη ομάδα».

Ερωτηθείς για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και την αναγκαιότητα κατάκτησης του ροζ φύλλου, ιδίως στα ματς στο κλειστό της Γούβας, επεσήμανε: «Στο γήπεδό μας θα πρέπει να δείξουμε πάθος στο όριο του φάουλ. εάν μπορέσουν οι παίκτες να αποβάλλουν το άγχος και να έχουν μια στοιχειώδη ευστοχία νομίζω ότι θα τα κερδίσουμε. Είχαμε την τύχη να κερδίσουμε τον Άρη στον πρώτο γύρο και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια ομάδα σαν τον Άρη στο γήπεδό του με μια ομάδα σαν την Ελευσίνα. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά μεγέθη. Επειδή πέρυσι έζησα την ίδια κατάσταση, την Ελευσίνα την έσωσαν οι Έλληνες παίκτες».

Τους παίκτες του Πανελευσινιακού εκπροσώπησε ο Μανώλης Παπαμακάριος: «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτήν την εικόνα που δείξαμε. Πλέον, όσο περνούν τα παιχνίδια, φθάνουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και με τη βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόμαστε αποκτούν περισσότερη σημασία και νομίζω ότι σήμερα (29/03) δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε εμείς και η ομάδα. Σίγουρα, η πίεση είναι μεγάλη, αλλά για αυτό είμαστε επαγγελματίες παίκτες. Για να μπορέσουμε να τη διαχειριστούμε και να πάρουμε τα αποτελέσματα, ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα όταν παίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο για το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε πλέον να δούμε τι έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά μόνο στο τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον».

Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ, πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με τον Άρη έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα και από εκεί και πέρα να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, ώστε στα επόμενα δύο παιχνίδια να κάνουμε τις απαραίτητες δύο νίκες». Κλείνοντας, απέδωσε τα εύσημά του στον αντίπαλο: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη, γιατί παρά το γεγονός ότι έφυγε ένας σημαντικός για το παιχνίδι του παίκτης, ο Αθηναίου, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρήκε τις λύσεις, τη συγκέντρωση, μπήκαν νέα παιδιά στο ροτέισον και έδειξαν πολύ καλή εικόνα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved