Ολυμπιακός: Ημέρα ξεκούρασης και σκέψης
Ανασύνταξη δυνάμεων είχαμε σήμερα (15/03) για τον Ολυμπιακό, με την επιστροφή της αποστολής από τη Βαρκελώνη.
Οι Πειραιώτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», απέναντι στην αήττητη Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φθάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσουν εκ νέου στην κατάταξη του Ε’ Όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας, θέτοντας σε κίνδυνο την πρόκρισή τους στα πλέι οφ. Πλέον, θα πρέπει να κάνουν το «τέσσερα στα τέσσερα» στις εναπομείνασες αναμετρήσεις τους, κόντρα σε Λαμποράλ Κούτσα, Ουνικάχα Μάλαγα, Εφές Αναντόλου και Παναθηναϊκό.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα (15/03, λίγο μετά τις 17.00) στη βάση τους και, όπως ήταν λογικό, τους παραχωρήθηκε ρεπό για το υπόλοιπο της ημέρας. Εξάλλου, είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να ξεκουραστούν πριν από τα ματς «φωτιά» που ακολουθούν και θα κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον τους. Παίκτες και τεχνική ηγεσία, αφού αποφορτιστούν και διαλογιστούν τι δεν πήγε καλά και στη Βαρκελώνη, θα επανέλθουν στο ΣΕΦ για προπόνηση αύριο (16/03). Τη Δευτέρα (17/03, 18.00) τους περιμένει ακόμα ένα εκτός έδρας ματς, στο «Nick Galis Hall» απέναντι στον Άρη για την 21η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.
Η αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά το τέλος του προπονητικού προγράμματος. Σίγουρα εκτός 12άδας θα μείνει ο τραυματίας Βασίλης Σπανούλης, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τους Βάσκους, την Παρασκευή (21/03, 21.30), για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Δεν αποκλείεται, όμως, να επιστρέψει ο Γιώργος Πρίντεζης, που απουσίασε από την αναμέτρηση με τους Καταλανούς εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση. Ήδη, άλλωστε, αισθάνεται πολύ καλύτερα και θα δοκιμάσει αύριο (16/03) να προπονηθεί. Εφόσον τα καταφέρει θα μεταβεί κανονικά στη συμπρωτεύουσα.