Γιαπλές: «Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα»

Γιαπλές: «Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα»

Να χαμηλώσει τους τόνους, μετά τη μεγάλη νίκη του Ίκαρου Χαλκίδας επί της Κηφισιάς, επιχείρησε ο Θανάσης Γιαπλές.

Το ευβοϊκό συγκρότημα ανάσανε βαθμολογικά, το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο Χαλκιδέος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως απλώς πήραν ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα: «Ήταν ζωής ή θανάτου ο αγώνας για εμάς, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μια ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε. Έχουμε πολλά προβλήματα, με το Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και το Ράιαν Ρίτσαρντς να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλώς πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ εκπλήσσεται ευχάριστα, ακόμα κι εγώ που είμαι Χαλκιδέος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και με αυτή τη λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αντίπαλο προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου: «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια τον κόουτς Παπαθεοδώρου, είναι πολύ ευχάριστο ένας νέος προπονητής να έχει το έργο αυτό στη Νέα Κηφισιά, που αποπνέει υγεία και είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1. Μακάρι έως το τέλος να είναι το ίδιο ανταγωνιστική». Σε ερώτηση για τη διαφορά που υπάρχει στα εντός με τα εκτός έδρας ματς απάντησε: «Το ρόστερ μας είναι μικρό και με τους τραυματισμούς δεν μπορείς να κάνεις το περιβόητο ροτέισιον. Δεχόμαστε πολλά τρίποντα και δεν είμαστε τόσο χαζοί, να μην έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ, όμως. Η διαφορά εντός κι εκτός έδρας έχει να κάνει και με τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρουμε κι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω διαφορετικά το χρόνο. Πριν η ομάδα έπαιζε πολύ καλά στο πρώτο μέρος και μετά πάθαινε καθίζηση».

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Ήταν όντως τελικός, αλλά η Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της να δει κανείς θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση. Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ υπερήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν τελειωμένους και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο. Δεν σωθήκαμε, πάλι στο τέλος είμαστε, απλώς με άλλους δύο. Η δουλειά επιβραβεύεται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία από τη στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό και Άρη και να διεκδικήσουμε μία εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για ακόμα μία φορά ήταν συγκινητικός ο κόσμος. Είμαστε όλοι μία γροθιά, θα αφιερώσω τη νίκη στην οικογένειά μου και τον τιτάνα μάνατζέρ μας, το Σταύρο Ελληνιάδη».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved